Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Haziran 2021 08:20

Fenerbahçe'de hoca arayışı: İsviçreli bir adım önde

Teknik direktörlük koltuğunu bir an önce doldurmak isteyen sarı lacivertliler, Lucien Favre’yle anlaşma yakın. İsviçreli teklifi kabul etmezse rota Portekizlilere dönecek

Fenerbahçe'de hoca arayışı: İsviçreli bir adım önde
lucien favre,fenerbahçe

2020-2021 sezonuna büyük umutlarla başlayan ancak ligi 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe'de transfer hareketliliği yaşanıyor. 84 puanla şampiyonluğunu ilan eden ve son olarak da Türkiye Kupası'nı kazanarak sezonu çifte kupayla tamamlayan Beşiktaş'ın önemli isimleri sarı-lacivertlilerin radarında.

siyahcoraplilar.com’un haberine göre, sarı-lacivertli ekibin, Beşiktaş'ın şampiyonluğunda önemli pay sahibi olan Valentin Rosier için harekete geçtiği iddia edildi. Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen ve bonservisi Sporting Lizbon'da bulunan Fransız futbolcu için ilk görüşmenin gerçekleştirildiği konuşuluyor.

5 MİLYON EURO İSTİYOR

Fenerbahçe, Rosier için Sporting Lizbon ile resmi temasa geçti. Rosier için 5 milyon euro bonservis bedeli belirlendiği ifade edildi.

33 MAÇTA 1 GOL 7 ASİST

24 yaşındaki Rosier, kiralık olarak forma giydiği Beşiktaş'ta 33 maça çıktı, 1 gol atıp 7 de asist yaptı. Şampiyonlukta önemli payı olan Rosier, kupada da iki gol attı.

Fenerbahçe yönetimi, Emre Belözoğlu’nun ayrılışıyla boşalan teknik direktörlük görevine yeni hocayı getirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Camiada hoca beklentisi sürerken yapılacak olan bütün futbol hamleleri de yeni hocaya bağlı. Sarı-Lacivertliler Benitez, Fonseca, Schmidt gibi isimlerden olumsuz cevap aldı. Fenerbahçe, Lucien Favre’nin kapısını 2+1 yıllık teklifle çaldı ve deneyimli teknik adamdan haber bekliyor. 63 yaşındaki teknik adam, kariyerinin büyük bölümünü Bundesliga’da geçirdi. İsviçreli çalıştırıcı, Fenerbahçe’nin şartlarından etkilendi ancak henüz geri dönüş yapmadı.

FAVRE OLMAZSA PORTEKİZLİ

Fenerbahçe, önümüzdeki hafta Lucien Favre’den gelecek olan karara göre hareket edecek. Favre’den olumsuz cevap alınması halinde sarı lacivertliler yönünü Portekizli teknik adamlar Luis Castro, Paulo Sosa ve Marco Silva’ya dönecek. Luis Castro’ya Shakhtar’da kariyerinin zirvesini yaşıyor. Fenerbahçe, Castro’ya da Favre’yle aynı şartları sundu. Sarı Lacivertlilerin bu iki isimden biriyle el sıkışacağına kesin olarak bakılıyor. Bir diğer alternatif ise Polonya ile EURO 2020’de mücadele eden Sosa olarak gözüküyor. Sarı lacivertlilerin listesinde yer alırken Silva ise son çare olarak değerlendiriliyor.    

CAULKER TAMAM, MARTINS PAZARLIĞI

İngiliz stoper Steven Caulker’ın Alanya ile sözleşmesi bitti. Caulker, imza atmak için yeni hocayı bekliyor. Yönetim de yeni teknik direktörü belirledikten sonra Caulker’a imza attırmayı amaçlıyor. Öte yandan Braga’da oynayan 27 yaşındaki Portekizli sol açık Fabio Martins için de görüşmeler devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...