Tgrt Haber
13 Aralık 2021 16:17

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki rakibi Slavia Prag oldu

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki rakibi belli oldu. Sarı-lacivertli temsilcimiz Çekya temsilcisi Slavia Prag ile eşleşti.

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki rakibi Slavia Prag oldu
Fenerbahçe,UEFA Avrupa Konferans Ligi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nda Eintracht Frankfurt, Olympiakos ve Antwerp'le mücadele etti. Fenerbahçe grupta oynadığı maçlarda 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Temsilcimiz grubunu 6 puanla 3'üncü sırada bitirdi. UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu 3'üncü sırada tamamlayan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde play-off turu oynama hakkı kazandı. Sarı-lacivertliler bu turdaki rakibini saf dışı bırakması halinde, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 turunda mücadele edecek.

KURALAR ÇEKİLDİ RAKİP BELLİ OLDU

Fenerbahçe'nin yer aldığı UEFA Avrupa Konferans Ligi playoff turunda kuralar saat 16.00’da çekildi. Sarı-lacivertli ekip Slavia Prag ile eşleşti. Fenerbahçe ilk maçı 17 Şubat 2022 evinde oynarken 24 Şubat’ta ise rövanş mücadelesine çıkacak.  

UEFA Konferans Ligi play-off turunda eşleşmeler şöyle:

Marsilya - Karabağ
PSV - Maccabi Tel Aviv
Fenerbahçe - Slavia Prag
Midtjylland - PAOK
Leicester City - Randers
Celtic - Bodo/Glimt
Sparta Prag - Partizan
Rapid Wien - Tottenham veya Vitesse

SLAVİA PRAG LİGİNDE LİDER, İSTİKRARLI PERFORMANS SERGİLİYOR

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda eşleştiği Slavia Prag, Çekya Ligi'nde son 3 sezonda elde ettiği şampiyonluklarla dikkati çekiyor.

Sarı-lacivertli takımın UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 turuna yükselebilmek için karşılaşacağı kırmızı-beyazlı ekip, son yıllarda sergilediği istikrarlı performansla ön plana çıkıyor.

Slavia Prag, son 3 sezonda şampiyonluğa ulaştığı Çekya Ligi'ndeki başarısını 2021-2022'ye de taşıdı. Ligde geride kalan 18 haftada 15 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşayan başkent ekibi, 47 puanla lider durumda bulunuyor.

Kırmızı-beyazlı takım, Çekya Ligi'nde çıktığı son 7 maçtan galip ayrılmayı başardı.

BU SEZONKİ AVRUPA PERFORMANSI

Slavia Prag, bu sezon Avrupa serüvenine UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde başladı.

Kupa 1'in üçüncü eleme turunda Macaristan ekibi Ferencvaros ile eşleşen kırmızı-beyazlılar, ilk maçta 2-0 yenildiği rakibini rövanşta 1-0 mağlup etmesine rağmen organizasyondan elendi.

Yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Slavia Prag, play-off turunda Legia Varşova takımıyla karşılaştı. Başkent ekibi, ilk müsabakada 2-2 berabere kaldığı Polonya temsilcisine rövanşta 2-1 yenildi ve Kupa 2'ye de veda etti.

Slavia Prag, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise Union Berlin (Almanya), Feyenoord (Hollanda) ve Maccabi Haifa (İsrail) ile E Grubu'nda yer aldı. Oynadığı 6 maçta 2'şer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet yaşayan kırmızı-beyazlı ekip, grubu 8 puanla 2. sırada tamamladı.

Çekya temsilcisi, bu sezon Avrupa kupalarında çıktığı 10 karşılaşmada 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı.

GEÇEN SEZON AVRUPA LİGİ'NDE ÇEYREK FİNAL OYNADI

​​​​​​​Slavia Prag, geride kalan sezon UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

Kupa 2'de grubunu 2. sırada tamamlayan başkent ekibi, son 32 turunda İngiltere temsilcisi Leicester City'yi eledi. Son 16 turunda İskoçya'nın Glasgow Rangers takımını saf dışı bırakan Slavia Prag, çeyrek finalde ise İngiltere'nin köklü kulüplerinden Arsenal ile eşleşti.

Londra'daki ilk maçta Arsenal ile 1-1 berabere kalan Prag ekibi, sahasında oynadığı rövanşı 4-0 kaybetti ve Avrupa Ligi'ne çeyrek finalde veda etti.

İÇ SAHADA YENİLMİYOR!

Slavia Prag, iç sahada tüm kulvarlarda çıktığı son 50 karşılaşmada sadece bir kez yenildi.

Kırmızı-beyazlı takım, 2019-2020 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İtalya ekibi Inter'e 3-1 yenildikten sonra taraftarı önünde lig, Çekya Kupası ve Avrupa kupalarında 50 müsabakaya çıktı.

Üç sezonu kapsayan bu karşılaşmaların 39'unu kazanan Slavia Prag, 10 kez de berabere kaldı. Başkent ekibi, tek mağlubiyetini ise geçen sezon Avrupa Ligi'nde Arsenal karşısında yaşadı.

KADRO

Çek teknik adam Jindrich Trpisovsky'nin 2018'den bu yana teknik direktörlüğünü yaptığı Slavia Prag'ın takım kadrosu şöyle:

Kaleci: Antonin Kinsky, Ondrej Kolar, Premysl Kovar, Ales Mandous

Defans: Alexander Bah, Jan Boril, David Hovorka, Taras Kacaraba, Ondrej Kudela, Aiham Ousou, Ladislav Takacs

Orta saha: Oscar Dorley, Ubong Moses Ekpai, Tomas Holes, Jakub Hromada, Ondrej Lingr, Mads Emil Madsen, Lukas Masopust, Peter Olayinka, Srdjan Plavsic, Lukas Provod, Daniel Samek, Ivan Schranz, Nicolae Stanciu, Petr Sevcik, Ibrahim Benjamin Traore

Forvet: Michael Krmencik, Jan Kuchta, Stanislav Tecl.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...