Tgrt Haber
03 Haziran 2021 10:19

Fener'de gündem teknik direktör! Alex'e kapılar açılıyor

Fenerbahçe Emre Belözoğlu ile yollarını ayırdı. Yeni teknik direktör arayışına giren Sarı Lacivertlilerde favori olarak listenin başında Nuno Espirito Santo ve Paulo Fonseca yer alıyor.

Fener'de gündem teknik direktör! Alex'e kapılar açılıyor
fenerbahçe,,alex de souza,

Sezonu şampiyon Beşiktaş ve ikinci Galatasaray’ın ardından üçüncü sırada tamamlayan Fenerbahçe’de hareketli günler yaşanıyor. Sarı Lacivertlilerde başkanlık seçimleri 26 Haziran’a ertelenirken Emre Belözoğlu’ndan boşalan teknik direktörlük koltuğu için ise arayış başladı.

NUNO ESPİRİTO SANTO LİSTENİN BAŞINDA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bir kez daha teknik direktörlük değişikliğine karar verdi. “Alman ve Portekizli hocalarla ilgileniyoruz” ipucunu veren Başkan Ali Koç’un açıklamasından sonra Fenerbahçe’nin ilgilendiği isimler ortaya çıkmaya başladı. İlk akla gelen isimler ise boşta olan hocalar oldu. Wolverhampton’la yollarını ayırma kararı alan Nuno Espirito Santo sarı lacivertlilerin listesinin ilk sırasında yer alıyor. Nuno Espirito Santo, Wolverhampton’ı 2017’de Championship’ten alarak Premier Lig’e çıkarmıştı. İngiliz ekibi Everton’ın da 47 yaşındaki Portekizli için devrede olduğu biliniyor. Ayrıca başka takımlarda Nuno Espirito Santo’yu istiyor.

FENERBAHÇE KAPILARI ALEX’E AÇILIYOR

Antrenörlüğe Panathinaikos ve Malaga’da kaleci antrenörlüğüyle başladıktan sonra ilk ciddi deneyimini Rio Ave ile yaşayan Nuno, Porto ve Valencia’yı çalıştırdıktan sonra Ada macecrasına Wolverhampton’la başladı. En iyi puan ortalamasını Porto ile çıktığı 49 maçta 1.96 ile yakalayan Nuno, oyun formatı olarak 3-4-3’ü tercih ediyor. Fenerbahçe’nin Nuno ile anlaşması halinde 5 yardımcısıyla birlikte gelecek. Ve Portekizli teknik adamın ekibine uzun yıllar Fenerbahçe’de forma giyen ve kaptanlık yapan Alex de Souza’nın da dahil edilmesi planlanıyor.

DİĞER ALTERNATİF PORTEKİZLİ FONSECA

Sarı Lacivertlilerin gündemindeki bir diğer isim ise yine Portekiz’den: Paulo Fonseca. 48 yaşındaki Fonseca ülkesinde Porto ve Braga takımlarını çalıştırdı. Ardından Ukrayna ekibi Shakhtar’la çalıştı. Portekizli teknik adam son olarak Roma’yı çalıştırmıştı. Fonseca da Nuno gibi üçlü savunmayı tercih ediyor. 3-1-4-2 dizilişini tercih eden Fonseca’nın formatı Fenerbahçe’nin düşündüğü hücum futboluna uyuyor. Porto ile Portekiz Süper Kupası’nı kaldıran Fonseca, Braga ile de Portekiz Kupası’nı kazanmıştı. Portekizli Fonseca uzun süre çalıştırdığı Shakhtar ile 7 kupa kaldırarak Ukrayna futbolunu domine etmişti.

CENGİZ ÜNDER VE MARTINS HAMLESİ

Fenerbahçe futbolcu transferinde de kolları sıvadı. Milli takımın yıldızlarından Cengiz Ünder’İ kiralamak için nabız yokluyor. Sarı Lacivertliler sağ kanat için ise Fabio Martins’i düşünüyor. Sezon başında anlaşılan ancak kulübü Braga’yı ikna edilemeyince transferden vazgeçtikleri 27 yaşındaki Portekizli için yeniden girişimlere başladı.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...