Tgrt Haber
02 Temmuz 2014 18:20

FIFA Der Spiegel'den kanıt istedi

FIFA, Kamerun-Hırvatistan maçının skorunu önceden bildiği iddia edilen şike hükümlüsü Wilson Raj Perumal hakkında haber yapan Der Spiegel dergisinden kanıt istedi..

FIFA Der Spiegel'den kanıt istedi
fıfa, der spiegel, kanıt,

FIFA, şike hükümlüsü Wilson Raj Perumal'ın; Hırvatistan'ın Kamerun'u 4-0 yendiği Dünya Kupası A Grubu maçının skorunu ve ilk yarıda bir oyuncunun kırmızı kart göreceğini önceden bildiğini iddia eden Alman Der Spiegel dergisinden kanıt istedi. FIFA; Der Spiegel'den, iddiasını kanıtlamak için, Wilson Raj Perumal ile yapılan tüm görüşmelerin detaylarını talep etti. Konuyla ilgili açıklama yapan FIFA Güvenlik Direktörü Ralf Mutschke, bu ciddi iddianın Dünya Kupası maçlarının bütünlüğü hakkında soru işareti oluşturduğuna dikkat çekti. Mutschke, FIFA'nın 56 Dünya Kupası maçını izlediğini ve bahis piyasasında herhangi bir maçın manipüle edildiğine dair bir belirtiye rastlanmadığını dile getirdi. Perumal dün yaptığı yazılı açıklamada bütün bu iddiaları reddetmiş ve "Der Spiegel'in iddia ettiği gibi 18 Haziran'da oynanan Hırvatistan – Kamerun maçının skorunu önceden tahmin etmedim. Der Spiegel'de çalışan bir gazeteciyle Facebook üzerinden yaptığım konuşma maçtan birkaç gün sonraydı (21 Haziran). Hiçbir zaman için maçın 4-0 biteceğini ve maçta kırmızı kart gösterileceğini söylemedim. Benim elimde olan bir şey olmasa da Kamerun Federasyonu'ndan özür dilerim. Eminim ki Der Spiegel bir özür mesajı yayınlayacaktır" ifadelerini kullanmıştı. Der Spiegel dergisi ise Perumal'in bu açıklaması üzerine bir açıklama yayınlayarak iddialarının arkasında olduklarını savunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...