Tgrt Haber
24 Şubat 2015 11:22

FIFA, tarihi kararı resmen açıkladı

FIFA, 2022 Dünya Kupası'nın Kasım - Aralık aylarında oynanacağını resmen açıkladı. Bugüne kadar Dünya Kupası maçları yaz aylarında oynanıyordu.

FIFA, tarihi kararı resmen açıkladı
fifa,tarihi karar,imza,

Dünya futbolunun patronu FIFA, 2022 Dünya Kupası'nın Kasım-Aralık aylarında oynanacağını resmen açıkladı.Dünya futbol tarihinde bir ilke imza atılacak... FIFA, 2022 Dünya Kupası'nın Kasım - Aralık aylarında oynanacağını resmen açıkladı. Bugüne kadar Dünya Kupası maçları yaz aylarında oynanıyordu. 
Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı Şeyh Salman bin Ebrahim Al-Khalifa, 2022 yılında Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası için en iyi tarihin Kasım ve Aralık ayları olduğunu söyledi. 
Şeyh Salman bin Ebrahim Al-Khalifa, tüm seçenekleri ele aldıklarını, hem mevsimsel olarak, hem de takvim açısından bakıldığında 2022 Dünya Kupası'nın oynanması için en uygun tarihin Kasım ve Aralık ayları olduğunu belirtirken, bu görüşünü önümüzdeki ay yapılacak FIFA toplantısında da söyleyeceğini ifade etti. 
Al-Khalifa, "Bu konu hakkında bazı insanların soruları olacak ve biz bu toplantıya bu soruları cevaplamaya gidiyoruz. Ama biz Asya Futbol Konfederasyonu olarak herkesin yararı için bu kararı aldık. Kupanın Nisan ve Mayıs aylarında düzenlenmesi imkansız, çünkü yılın o döneminde Katar'da sıcaklık 40 derece civarı oluyor" şeklinde konuştu. 
Mart ayında Zürih'te yapılacak FIFA toplantısında 2022 yılında Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası takvimi için de karar alınacak. Bazı üye ülkelerin ve federasyonların Nisan ve Mayıs aylarında düzenlenmesini istediği Dünya Kupası için son karar alınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...