Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ocak 2014 15:46

Finalin adı Nadal-Wawrinka

Avustralya Açık'ta, Roger Federer'i 3-0 yenen Rafael Nadal, finalde Stanislas Wawrinka'nın rakibi oldu.

Finalin adı Nadal-Wawrinka
Avustralya Açık tenis turnuvası, avustralya açık, tenis, nadal, wawrinka, finalın adı belli oldu,

Sezonun ilk "grand slam" tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek erkekler yarı finalinde dünya 1 numarası Rafael Nadal, 6 numaralı seribaşı Roger Federer'i 7-6, 6-3 ve 6-3'lük setlerle 3-0 yendi. Avustralya Açık'ta Rod Laver Arena'da oynanan 12. gün karşılaşmasında tek erkekler yarı finaline iki taraf da dikkatli başlarken, servis oyunlarında etkili vuruşlar yapan Nadal "forehand"leriyle, Federer ise file önüne attığı kısa toplarla sayılar buldu. İlk sette birbirlerinin servisini kıramayan tenisçilerin maçı "tie-break"e uzarken, karşılaşmanın bu bölümünde uzun rallilerden galip çıkmayı başaran taraf, Nadal oldu. Böylece İspanyol raket, tie-break'i 7-4 alarak 59 dakika süren ilk seti kazandı.
İkinci sette rakibine oranla daha atak oynayan Nadal, Federer'in servis oyununu ilk kez kırmayı başardı. Çok fazla basit hata yapmaya başlayan Federer, rakibi karşısında direnç gösteremeyince bu setten de 6-3 yenik ayrılarak maçta 2-0 geriye düştü. Karşılaşmanın üçüncü setinin başında önce Nadal, ardından Federer rakibinin servis oyununu kırmayı başarınca skor 2-2'ye geldi. Kariyerinde 17 "grand-slam" şampiyonlığu bulunan Federer'de yorgunluk belirtilerinin başlaması ve basit hatalar yapmaya devam etmesi, 1 numaralı seribaşı Nadal'in işini kolaylaştırdı. Rakibinin servisini 7. oyunda yeniden kıran Nadal, sette 4-3 öne geçti. Morali iyice bozulan Federer karşısında oyunun hakimiyetini tamamen ele geçiren Nadal, seti 6-3, maçı 3-0 kazanarak adını finale yazdırdı. İspanyol Nadal, kariyerindeki 14. "grand-slam" şampiyonluğuna ulaşmak için finalde bir diğer İsviçreli raket Stanislas Wawrinka ile karşılaşacak.  Dünya 1 numarası, Avusturya Açık'ta daha önce 2009'da da şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...