Tgrt Haber
03 May 2022 17:27 - Güncelleme : 03 May 2022 17:34

Fırat Develioğlu kimdir? Seçimi erteleten Galatasaray başkan adayı Fırat Develioğlu ne iş yapıyor?

Fırat Develioğlu Galatasaray Başkan adayı olacağını açıkladı. Futbol camiasında ses getiren karar sonrası ‘’Fırat Develioğlu kimdir? Fırat Develioğlu ne iş yapıyor?’’ soruları gündeme geldi. İşte Galatasaray Bakanlık seçimi hakkında bilmeniz gerekenler…

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Fırat Develioğlu Galatasaray başkan adayı olduğunu açıkladı.
Fırat Develioğlu Galatasaray başkan adayı olduğunu açıkladı.

Galatasaray'da olağanüstü seçimin yapılmasına mahkemeye yaptığı başvuru ile engel olan Fırat Develioğlu Galatasaray Başkanı adayı oldu. Develioğlu ''Mevcut durumda Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığına aday olduğumu bildiriyorum" ifadelerini kulladı.

FIRAT DEVELİOĞLU KİMDİR?

Fırat Develioğlu yıllardır Kazakistan’da yaşıyor. Kazakistan’ın etkili işadamlarından biridir. Develioğlu 3 Mayıs Salı günü Galatasaray Başkan adayı olduğunu "Üçüncü, dördüncü, beşinci adayların da çıkabilmesi için uygun bir ortamın oluşması gerektiği kanaatine vardım. Kulübümüzün haklarını yedirmeyecek güçlü bir adayın çıkması için de her türlü gayrette bulundum. Bu profildeki başkanlık yapabilecek kişilerle de ikna etmek üzere görüştüm. Önümüzdeki günlerde bu vasıflara sahip adaylar da çıkabilir. Bu da beni memnun eder. Mevcut durumda Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığına aday olduğumu bildiriyorum" sözleriyle açıkladı.

Fırat Develioğlu kimdir? Seçimi erteleten Galatasaray başkan adayı Fırat Develioğlu ne iş yapıyor?

GALATASARAY SEÇİMLERİNİ ERTELETMİŞTİ

Galatasaray Başkan Adayı Fırat Develioğlu İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesinin, kulübün genel kurul toplantısının tedbiren durdurulmasının kaldırılmasına yönelik kararına itiraz etmişti. İtiraz üzerine dosyayı inceleyen istinaf, yerel mahkemenin kararını kaldırdı. Dairenin bu kararı üzerine Galatasaray Kulübünün yarın planlanan olağanüstü seçimli genel kurulu gerçekleştirilemeyeceği açıklandı. Galatasaray Kulübü, olağanüstü seçimli genel kurulun 4 Haziran'da, çoğunluk sağlanamaması durumunda 11 Haziran'da yapılacağını duyurdu.

GALATASARAY BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN?

Fırat Develioğlu başkanlık açıklaması ardından ''Galatasaray Başkanlık seçimi ne zaman?'' sorusunu gündem getirdi. Galatasaray resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre seçimler 4 Haziran Cumartesi günü yapılacak. Galatasaray Başkanlık seçimi hakkındaki açıklama ise şu şekilde oldu:

"2 Mayıs 2022 (Bugün) yapılan Yönetim Kurulu toplantımızda alınan karar neticesinde, Kulübümüzün ‘OLAĞANÜSTÜ SEÇİM GENEL KURUL TOPLANTISI’ 4 Haziran 2022 Cumartesi günü saat 10.00'da Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda, yeterli çoğunluk olmadığı takdirde ikinci toplantı 11 Haziran 2022 günü aynı yer ve saatte yapılacaktır"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...