Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ağustos 2021 21:47

Trabzonspor, Molde'yi devirdi! UEFA Konferans Ligi'nde play-off turuna yükseldi

UEFA Konferans Ligi 3. Ön eleme turunda Trabzonspor, normal süresi 1-1 biten maçta, Molde’yi deplasmanda penaltılarda devirerek tur atladı. Fırtına, penaltılarda rakibine 4-3 üstünlük sağladı ve rakibini saf dışı bırakarak play-off turuna yükseldi. Temsilcimizin golünü Edgar Le kaydederken Molde'nin tek golü Sigurdarson'dan geldi. Fırtına’nın play-off turundaki rakibi İtalyan ekibi Roma olacak.

Trabzonspor, Molde'yi devirdi! UEFA Konferans Ligi'nde play-off turuna yükseldi
Trabzonspor,UEFA Konferans Ligi,Molde

UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Trabzonspor, penaltılara giden maçta Molde’yi deplasmanda yenerek play-off turuna yükseldi. Fırtına, penaltılarda rakibine 4-3 üstünlük sağladı. Bordo-mavililer rakibini saf dışı bıraktı ve play-off turuna yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda, bordo-mavili ekip 3-3 biten ilk maçın ardından deplasmanda zorlu bir mücadeleye çıktı. Temsilcimiz ilk maçtaki baskılı oyununu bu mücadelede de devam ettirdi. Rakibiyle kora kor mücadele veren Trabzonspor, 120 dakika sonunda penaltılarda rakibini devirdi ve tur atlayan taraf oldu. Fırtına, play-off turunda İtalya’nın güçlü ekiplerinden Roma ile gruplara kalmak için mücadele verecek. Roma’nın başında Portekizli teknik adam Jose Mourinho var. Play-off turu ilk maçları 19 Ağustos, rövanş mücadeleleri ise 26 Ağustos’ta oynanacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada Trabzonspor gole yaklaştı. Bakasetas'ın soldan kullandığı kornerde Hamsik'in ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten döndü.

17. dakikada gelişen Molde atağında Eikrem'in ceza sahasına uzun pasında Brynhildsen, sağ çaprazda kontrol ettiği topu şık bir şekilde Hestad ile buluşturdu. Bu oyuncunun ceza sahası içinde yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı.

57. dakikada Trabzonspor öne geçti. Bakasetas'ın sağdan kullandığı kornerde Edgar Ie'nin ön direkte yaptığı kafa vuruşunda, Omoijuanfo'nun topa müdahalesi yeterli olmadı ve meşin yuvarlağın kale çizgisini geçtiğini işaret eden maçın hakemi Fabio Verissimo, gol kararı verdi: 0-1.

86. dakikada bordo-mavili takım ikinci gole yaklaştı. Hamsik'in ara pasında savunmanın arkasına hareketlenen Bruno Peres, sol çaprazdan ceza sahasına girerken, kaleci Linde'den topu kurtardı. Son çizgiye yakın bir noktada meşin yuvarlağı kontrol eden Peres'in açısını düzelttikten sonra yaptığı vuruşta, Linde topu kornere çeldi.

90+7. dakikada Molde beraberliği yakaladı. Brynhildsen'in ceza sahası içinde yaptığı vuruşta altıpasın önünde topa dokunan Sigurdarson, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.

Karşılaşmanın normal süresi 1-1 berabere tamamlandı ve uzatma bölümüne geçildi.

Uzatma bölümünde de skor değişmedi ve penaltı atışlarına gidildi.

Trabzonspor'da Bakasetas, Bruno Peres, Berat Özdemir ve Trondsen penaltı vuruşunu gole çevirdi. Edgar Ie ise meşin yuvarlağı dışarı attı.

Molde'de ise Grodem, Sigurdarson ve Risa meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Andersen'in vuruşunda top üst direkten döndü, Fofana'nın penaltısında ise kaleci Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

Molde'yi penaltılarda 4-3 geride bırakan Trabzonspor, yoluna play-off turunda devam edecek. Fırtına'nın play-off turundaki rakibi İtalyan devi Roma olacak.

HAKEM KADROSU DEĞİŞTİ

Müsabakanın hakem kadrosunda değişikliğe gidilmesi dikkati çekti. UEFA tarafından daha önce Macaristan'dan orta hakem Adam Farkas, yardımcı hakemler Balazs Szert ve Balazs Szalai ile dördüncü hakem Ferenc Karako'nun görev yapacağını duyurduğu karşılaşmada, yapılan değişikliğin ardından Portekizli hakemler görevlendirildi. Maçta Fabio Verissimo, Rui Teixeira, Pedro Nuno De Sa Martins ve Antonio Emanuel Carvalho Nobre hakem dörtlüsü yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...