Tgrt Haber
06 Haziran 2021 18:49

Formula 1 Azerbaycan GP'sinde kazanan Perez

Formula 1'de sezonun 6'ncı yarışı olan Azerbaycan GP'sinde damalı bayrağı ilk gören RedBull'un Meksikalı sürücüsü Sergio Perez oldu. Aston Martin'den Vettel ikinci, Alpha Tauri'den Gasly ise üçüncü olarak podyum sevinci yaşadı.

Formula 1 Azerbaycan GP'sinde kazanan Perez
formula 1,F!,azerbaycan,sergio perez

Dünyanın en popüler motor yarışı Formula 1 yine nefesleri kesti. Sezonun altıncı yarışı için pilotlar Azerbaycan Grand Prix'sinde mücadele etti. Ferrari'den Leclerc'in pole pozisyonunda başladığı yarıştaki kazalar ve hatalar, yarışın sonucunu belirledi.

VERSTAPPEN LASTİK PATLATTI, HAMILTON PİSTTEN ÇIKTI

Yarışa üçüncü sırada başlayan şampiyona lideri Max Verstappen, lider götürdüğü yarışa bitime 4 tur kala sol arka lastiğinin patlaması sonucu veda etti. Kazanın ardından kırmızı bayraklar sallandı ve hakem heyeti pist temizlenene kadar yarışı durdurma kararı aldı. Temizlik işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarış start çizgisinden bitime 2 tur kala yeniden başladı. Max Verstappen'in kazasının ardından birinci sıraya yükselen takım arkadaşı Sergio Perez, ilk çizgide yer aldı. İkinci sırada ise Mercedes'in İngiliz pilotu Hamilon vardı. Yarışın yeniden başlamasıyla atak yapan Hamilton, virajda otomobilinin hakimiyetini kaybedince pist dışına taştı ve liderliği kovalarken bir anda son sıraya kadar geriledi.

PEREZ RED BULL'DA İLK ZAFERİNİ KAZANDI

Kalan 2 turda hata yapmayan Sergio Perez, damalı bayrağı gören ilk sürücü oldu ve yeni takımı Red Bull'la ilk zaferini elde etti. İkinci sırayı bu sezon Aston Martin'le yarışan Alman sürücü Sebastian Vettel alırken, Alpha Tauri'nin Fransız pilotu Pierre Gasly üçüncü oldu. Bitiremediği yarışta en hızlı turu atan Verstappen, en büyük rakibi Hamilton'ın da puansız kapadığı haftada teselli puanı elde etmiş oldu. Yarışa ilk sırada başlayan Ferrari'nin Monakolu pilotu Charles Leclerc ise yarışı 4. sırada bitirdi.

Formula 1 Azerbaycan GP'sinde kazanan Perez

Formula 1'de sezonun 7. yarışı Fransa Grand Prix'si, 20 Haziran'da yapılacak.

PİLOTLAR KLASMANI

1. Max Verstappen (Hollanda): 105 puan

2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 101

3. Sergio Perez (Meksika): 69

4. Lando Norris (Büyük Britanya): 66

5. Charles Leclerc (Monako): 52

TAKIMLAR KLASMANI

1. Red Bull: 174

2. Mercedes: 148

3. Ferrari: 94

4. McLaren: 92

5. AlphaTauri: 39

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...