Tgrt Haber
05 Ekim 2021 16:58

Formula 1 İstanbul Grand Prix ne zaman yapılacak? Formula 1 Türkiye GP yarışı hangi kanalda yayınlanacak?

Formula 1Türkiye GP için nefesler tutuldu. 9 yıl aradan sonra geçen sezon Türkiye'ye dönen Formula 1 sezonun en heyecanlı yarışı olan İstanbul Grand Prix için geri sayım devam ediyor. Peki Formula 1 Türkiye Grand Prix ne zaman yapılacak? Formula 1 Türkiye GP sonuçları belli oldu mu? İstanbul Grand Prix hangi kanalda yayınlanacak?

Formula 1 İstanbul Grand Prix ne zaman yapılacak? Formula 1 Türkiye GP yarışı hangi kanalda yayınlanacak?
formula 1,İstanbul GP,yarış,i

Dünyanın en prestijli organizasyonu Formula 1, İstanbul'da yapılacak. Yarışseverlerin heyecanla beklediği Formula 1 Grand Prix için Intercity İstanbul Park özel olarak galibiyet kupası tasarlattı. İşte Formula 1 Dünya Şampiyonası hakkında bilmeniz gerekenler.  

FORMULA 1 İSTANBUL GP NE ZAMAN?  

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak Formula 1 İstanbul GP hakkında basın toplantısı düzenledi. Yarış için bekleyenler ''Formula 1 İstanbul GP ne zaman?'' sorusuna odaklandı. Buna göre Formula 1 Türkiye 08-09-10 Ekim tarihlerinde Intercity İstanbul Park’ta yapılacak.  

FORMULA 1 TÜRKİYE YARIŞ TAKVİMİ  

Formula 1 Türkiye İstanbul Grand Priz için sayılı günler kaldı. Karşılaşmayı takip etmek isteyenler Formula 1 İstanbul GP yarış takvimi ile ilgili araştırma yapıyor. İşte Formula 1 Dünya Şampiyonası takvimi:  

  • Antrenman yarışı / 8 Ekim 11.30  
  • Antrenman yarışı / 8 Ekim 15.00 
  • Antrenman yarışı / 9 Ekim 12.00 
  • Sıralama yarışı / 9 Ekim 15.00 
  • Yarış / 10 Ekim 15.00 

Formula 1 İstanbul Grand Prix ne zaman yapılacak? Formula 1 Türkiye GP yarışı hangi kanalda yayınlanacak?

FORMULA 1 TÜRKİYE YARIŞI BİLET FİYATLARI  

Formula 1 İstanbul GP biletleri Biletix web sitesi üzerinden satışa çıkarıldı. Formula 11 Türkiye bilet fiyatları 375 TL ile 4.125 TL arasında değişiyor.  

FORMULA 1 İSTANBUL GP HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?  

Formula 1 Türkiye yarışı için ekran başında olmak isteyenler ''Formula 1 İstanbul GP hangi kanalda yayınlanacak?'' sorusunu merak ediyor. Formula 1 Türkiye yarışı S Sport ve S Sport Plus ekranlarından canlı ve şifresiz şekilde yayınlanacak. Formula 1 Türkiye canlı olarak Türkçe anlatılacak.   

TÜRKİYE GP ÖNCESİ FORMULA 1 PİLOTLAR KLASMANI  

Formula 1 Türkiye GP öncesi yarışseverler Formula 1 pilotları puan durumunu merak ediyor. İşte Formula 1 İstanbul GP öncesi pilolar klasmanı:  

  • Lewis Hamilton / 246.5
  • Max Verstappen / 244.5
  • Valtteri Bottas / 151
  • Lando Norris / 139
  • Sergio Perez / 120
  • Carlos Sainz Jr. / 112.5
  • Charles Leclerc / 104
  • Daniel Ricciardo / 95
  • Pierre Gasly / 66
  • Fernando Alonso / 58

HAMİLTON VE VERSTAPPEN'DEN FORMULA 1 İSTANBUL GP AÇIKLAMASI!

Türkiye Grand Prix'sinde mücadele edecek pilotlar, Intercity İstanbul Park'ta düzenlenen basın toplantısı yaptı. Formula 1'de şampiyonluğun en büyük adaylarından Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton Formula 1 Türkiye GP öncesi açıklama yaptı. Geçen sene yapılan yarışın çılgınca geçtiğini söyleyen Hamilton Türkite'de yarışacağını için mutlu olduğunu ifade etti. Red Bull'un pilotu şampiyonluk mücadelesi veren Hollandalı Max Verstappen, Formula 1 İstanbul GP öncesi açıklama yaptı. Türkiye Grand Prix'siyle ilgili, "Küçükken Formula 1 oyunlarında favori pistim Türkiye'ydi. Buraya yeniden gelmek çok heyecan verici. Çok eğleneceğiz. Pist çok ilginç ve mükemmel. Umarım iyi şartlarda yarışırız'' açıklamasını yaptı. 

Hamilton ve Verstappen 12 Eylül’deki İtalya Grand Prix’sinde birbirleriyle çarpışıp yarış dışı kalmıştı. Hamilton F1 otomobillerindeki ‘halo’ sistemi sayesinde ölümden kıl payı kurtuldu. 26 Eylül’deki Rusya Grand Prix’sinde ise Max Verstappen yarışa son sırada başlamasına rağmen ikinci olmuş, Lewis Hamilton ise Formula 1 Rusya GP galibiyetiyle 100.zaferini kazanarak tarihe geçti. 

Formula 1 İstanbul Grand Prix ne zaman yapılacak? İstanbul Grand Prix hangi kanalda yayınlanacak? Formula 1 Türkiye bilet fiyatları ne kadar? sorularını cevapladık. Siz de Formula 1 Türkiye yarış hakkında görüşlerinizi yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...