Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Eylül 2021 19:20

Formula 1'de İtalya GP'sini Daniel Ricciardo kazandı

Formula 1'de sezonun 14. yarışı olan İtalya Grand Prix'si olaylı geçti. Şampiyonluk adaylarından Verstappen ile Hamilton'ın kaza çarpışarak tamamlayamadığı yarışta kazanan McLaren-Mercedes pilotu Daniel Ricciardo oldu. Avustralyalı pilotun takım arkadaşı Lando Norris ikinci olurken, Mercedes'in Fin sürücüsü Valtterş Bottas ise yarışı üçüncü tamamladı.

Formula 1'de İtalya GP'sini Daniel Ricciardo kazandı
FORMULA 1,,İTALYA,

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 14. ayağı İtalya'da gerçekleşti. Monza pistinde sürprizlerle dolu yarışta damalı bayrağı ilk gören pilot McLaren-Mercedes takımının Avustralyalı sürücüsü Daniel Ricciardo oldu.

VERSTAPPEN-HAMILTON KAZASI DAMGA VURDU

İtalya'nın Monza kentiyle aynı adı taşıyan 5,7 kilometrelik pistte 53 tur üzerinden düzenlenen yarışa, bu sezon şampiyonluk mücadelesine giren pilotlar Red Bull-Honda'dan Hollandalı Max Verstappen ile Mercedes'ten Büyük Britanyalı Lewis Hamilton arasındaki kaza damga vurdu.

Daha önce Büyük Britanya Grand Prix'sinde birbirleriyle kaza yapan pilotlar, bu yarışta da benzer bir durum yaşadı. Etabın 26. turunda, Hamilton pit-stop'tan çıktığı sırada iki pilotun aracı, yan yana geldi. Bu sırada bordüre çarpan Verstappen'in aracının arka tekerleri, Hamilton'ın aracıyla temas etti. Bu temasın ardından havalanan Verstappen'in aracı, Hamilton'ın aracının üstüne düştü ve iki pilot, pist dışına çıkarak yarı dışı kaldı.

Formula 1'de İtalya GP'sini Daniel Ricciardo kazandı

MCLAREN'DEN TARİHİ ZAFER

Kazayı yara almadan atlatan iki pilotun diskalifiye olmasının ardından avantajı iyi değerlendiren McLaren-Mercedes'ten Ricciardo, yarışı 1:21:54.365'lik süresiyle ilk sırada bitirdi. En hızlı tur puanını da elde eden Avustralyalı pilot, 26 puanla etabı tamamladı. Ricciardo'nun takım arkadaşı Lando Norris, liderin 1.747 saniye gerisinde ikinci, Mercedes'in Fin sürücüsü Valtteri Bottas ise liderin 4.921 saniye ardında yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Formula 1'de İtalya GP'sini Daniel Ricciardo kazandı

Bu sonuçla McLaren-Mercedes takımı, 2012 Brezilya Grand Prix'sinin ardından ilk kez bir etap yarışından zaferle ayrıldı. Ricciardo ise 2018 Monako'dan sonra yeniden yarış kazandı.

Formula 1'de sezonun 15. yarışı, 26 Eylül Pazar günü Rusya'da koşulacak.

PİLOTLAR KLASMANI

1. Max Verstappen (Hollanda): 226.5 puan

2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 221.5 puan

3.Valtteri Bottas (Finlandiya): 141
4. Lando Norris (Büyük Britanya): 132

5. Sergio Perez (Meksika): 118

TAKIMLAR KLASMANI

1. Mercedes 362,5

2. Red Bull-Honda: 344.5

3. McLaren-Mercedes: 215

4. Ferrari: 201,5

5. Alpine-Renault: 95

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...