Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Mart 2014 16:08

Formula 1'de yeni sezon başlıyor

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2014 sezonu, bu hafta sonu Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak.

Formula 1'de yeni sezon başlıyor
Formula 1'de yeni sezon,Formula 1'de yeni sezon ne zaman başlıyor,Formula 1'de heyecan başlıyor

Dünyanın en çok izlenen spor organizasyonlarından biri olan Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2014 sezonu, bu hafta sonunda yapılacak Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak. Melbourne kentindeki 5 bin 303 metrelik Albert Park pistinde 58 tur üzerinden yapılacak Grand Prix'de yarın antrenman turları, 15 Mart Cumartesi günü TSİ 08.00'de sıralama turları, 16 Mart Pazar günü de TSİ 08.00'de yarış gerçekleştirilecek. 19 Grand Prix düzenlenecek 2014 sezonu, 21-23 kasım tarihlerinde yapılacak Abu Dhabi Grand Prix'si ile sona erecek. Formula 1'de 2014 sezonuna 2 yeni pist eklenirken, geçen sezonki Kore ve Hindistan grand prixleri takvimden çıkarıldı. Rusya'nın Soçi ve Avusturya'nın Spielberg pistleri takvime alınan yeni yarışlar oldu.
Avustralya Grand Prix'sini geçen sezon Lotus Renault'nun Fin pilotu Kimi Raikkonen kazandı. Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso'nun ikinci olduğu yarışta Red Bull Racing'ten Alman Sebastian Vettel ise üçüncü sırayı elde etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...