Tgrt Haber
12 Ocak 2022 23:16

Futbol tarihine geçecek büyük hakem skandalı: Maçı iki kere erken bitirdi

Afrika Uluslar Kupası F Grubu’nda oynanan Tunus- Mali karşılaşmasında maçın hakemi iki kez maçı erken bitirerek skandala imza attı. Futbolcular soyunma odasına giderken iki takım da ısrarlara rağmen sahaya geri dönmedi.

Futbol tarihine geçecek büyük hakem skandalı: Maçı iki kere erken bitirdi
Tunus,mali,Afrika Uluslar Kupası F Grubu

Afrika Uluslar Kupası'ndaki Tunus-Mali maçında futbol tarihine geçen skandala imza atıldı. Maçın Zambiyalı hakemi Janny Sikazwe, maçı iki kez erken bitirdi. 2018'de yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle görevden alınan ve 2019'da tekrar göreve başlayan Zambiyalı hakem Janny Sikazwe tarihe geçecek skandallara imza attı.

TARTIŞMALI PENALTIYA İMZA ATTI

Maçın hakemi Sikazwe, Mali, 48'de Ibrahima Kone'nin penaltı golüyle 1-0 öne geçerken dakikalar 77’yi gösterdiğinde tartışmalı bir penaltı çaldı. Tunus 77'de kazandığı penaltıda Wahbi Khazri ile skoru eşitleme şansını değerlendiremedi.  

İKİ TAKIM DA SAHAYA ÇIKMAYI REDDETTİ

85'e kadar normal giden karşılaşmada hakem Zanbiyalı hakem Janny Sikazwe maçın bitiş düdüğünü çaldı. Futbolcuların itirazlarından sonra hakem kalan dakikaları oynatmaya karar verdi. Sikazwe bu kez maçı 89. dakikada bitirdi. Hakem, soyunma odasına giden iki takımı da geri çağırdı. Tunus ve Mali sahaya çıkmayı reddetti. Ardından Malili futbolcular geri geldi. Maçın 1-0'lık skorla bitirilmesine karar verildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...