Tgrt Haber
19 Nisan 2014 17:05

Toure'den Drogba açıklaması

Afrikalı futbolculara gereken değerin verilmediğini belirten Yaya Toure, Galatasaraylı yıldızın da ayrımcılık kurbanı olduğunu savundu.

Toure'den Drogba açıklaması
Yaya Toure, Drogba, ayrımcılık, İngiltere,

Manchester City’nin yıldızı Yaya Toure, Ada’nın önemli ödülüne aday olarak gösterildi. Fildişi Sahilli futbolcu, İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği'nin verdiği "İngiltere'de Yılın Futbolcusu" ödülü için belirlenen 6 adaylık listede, Steven Gerrard, Luis Suarez, Daniel Sturridge, Eden Hazard ve Adam Lallana ile birlikte bulunuyor. BBC'de Football Focus programında konuşan Manchester City'nin Fildişili yıldız futbolcusu Yaya Toure, "Bazıları için Afrikalılar hayvandır, insan değil" dedi. Didier Drogba'nın milli takım arkadaşının bu sözlerini manşet yapan Daily Mail Gazetesi, bu şok iddiaya yer verirken, Manchester City'nin kilit adamlarından orta saha oyuncusu Toure, dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilmemesinin Afrikalı olmasından kaynaklandığını ileri sürdü. Fildişi, Yunanistan, İspanya ve İngiltere olmak üzere 4 ülkede lig şampiyonluğu kazanan, 2009 yılında Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona Manchester United'ı elerken Barcelona takımında kadroya giren, üç defa Afrika'da yılın futbolcusu seçilen Yaya Toure, BBC'ye "Doğrusunu söylemek gerekirse ,doğru dürüst  bizi tanıyanlar sadece taraftarlarımız. Sert ve olumsuz konuşmak istemiyorum fakat doğruyu söylüyorum" dedi ve Samuel Eto'o ile  Didier Drogba'nın ırkçı tutumlara karşı aynı görüşleri kendisiyle paylaştığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...