Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ocak 2021 14:23

Pandemi Futbolu / Koronanın Futbola Etkisi

2020 yılında başlayan koronavirüs salgını etkilemedik alan bırakmadı. 2020 yılı futbol sezonu bitti, yeni sezona başlanıldı bu sefer de maç öncesi teknik ve taktik konular değil, futbolcuların pozitif - negatif vakaları takip edilir oldu. TGRT Haber olarak sadece futbolcularımıza, sporcularımıza, takımlarımıza değil, maçlarda; köfte - ekmek, su - meşrubat, bayrak - kaşkol, patlamış mısır - çekirdek satıp evine ekmek götüren vatandaşlarımıza da sabır diliyoruz. Bu haberimizde; "Koranın futbola etkisi, Koronavirüsün futbola etkileri, Coronanın futbola ve oyunculara etkisi, Koranın amatör futbol ve futbolculara etkileri"ni eski Bursa Sporlu futbolcu Ercan Altıngül'e sorduk...

Pandemi Futbolu / Koronanın Futbola Etkisi
Koranın futbola etkisi,Koronavirüsün futbola etkileri,Coronanın futbola etkisi,Ercan Altıngül,Bursa spor eski futbolcusu Ercan Altıngül

Ercan merhaba, Türkiye'de birçok kulüpte forma giydin. Şimdi İskoçya'da yaşıyorsun. Korananın futbola etkisi hakkında neler düşünüyorsun? 

Dünyayı kasıp kavuran Covid virüsü hepimizi evlerimize kilitledi; dışarı çıkamaz, iş yerlerimizi açamaz hiçbir şeyi eskisi gibi yapamaz olduk. Sadece normal hayatı değil futbolu ve diğer spor branşlarını da aşırı derecede etkiledi. Maçlara verilen aralar, oyuncuların, teknik ekibin virüse yakalanmaları tehir olan maçlar, futbol kalitesinin temposunun düşük olması, seyircilerin tribünde olmaması ağız tadımızı kaçırdı. 

Ercan Altıngül

Bununla birlikte kulüpler, sponsorlar, yayıncı kuruluş finans yönünde kayıplar yaşanmaya başladı. Sadece bunlar değil maç günü stat çevresinde; köfte - ekmek, su - meşrubat, bayrak - kaşkol, patlamış mısır - çekirdek satanlarda virüsün etkisinden zarar gördü. Kısaca ne futbolun, ne de oyuncuların o eski tadı ve tuzu kalmadı. Amatör ve alt yapı ligleri de bu minval üzerine tam olarak bir yıldır oynanmıyor. Bu işi meslek olarak yapan oyuncular ve teknik adamlar ise evlerine ekmek götüremez oldular. Bir yıl boyunca spor yapamayan çocuklarımız fiziksel olarak çöküşe uğradı. Bilhassa birçok amatör oyuncu kilo alarak fiziksel değişime uğrayıp neredeyse futbol hayatını sonlandırma noktasına geldi. Halı sahalar kapandı, işletmeciler ve burada çalışma yapan futbol okulları tümden faaliyetlerini durdurdu.

Pandemi sürecinin nisan ayında biteceği söyleniyor. Bu süreç biterse futbolu eski günlerdeki gibi konuşmaya devam edebilir miyiz?

Aslında herkesin tek isteği virüsün ortadan kalkması bizim için de öyle ve umarız amatörler ligler de ter döken oyuncuların evlerine tekrar ekmek götürmeleri tek arzumuz. Halı sahaların faaliyete geçmesi futbol okullarının çalışmalarına başlayarak maddi olarak rahatlamaları hem de uzun aradan sonra çocukların idman yaparak fiziksel olarak normale dönmeleri futbolumuz adına büyük bir kazanç olacaktır hiç kuşkusuz.

Bu konularda oyuncu ve işletmelerimizi düşünerek devletimizin de en olumlu kararı vermesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Umarız en güzel karar bir an önce çıkar ve eski güzel günlerimize geri döneriz…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...