Tgrt Haber
04 Eylül 2014 18:34

Ribery'e 'milli takım zorlaması'

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, geçen ay milli takımdan emeklilik kararı alan Bayern Münih'in yıldızı Franck Ribery'e izin vermediğini, çağrılması halinde milli takımı reddetmek gibi bir hakkı olmadığını söyledi.

Ribery'e 'milli takım zorlaması'
fransa, ribery, milli takım,

Fransız basınına konuşan Le Graet, Fransa'nın İspanya ve Sırbistan ile oynayacağı hazırlık karşılaşmalarında aday kadroya çağrılmasına rağmen emeklilik kararından vazgeçmeyen Franck Ribery'nin böyle bir hakka sahip olmadığını öne sürdü. Bir dönem Galatasaray forması da giyen 31 yaşındaki Ribery'nin Fransa için çok önemli bir oyuncu olduğunu vurgulayan Başkan Le Graet, "Milli takım seçimi ona bağlı bir durum değil. Önümüzdeki aylarda kulübüyle harika formunu devam ettirirse ve Fransız futbolu için vazgeçilmez olduğunu yeniden gösterirse, milli takıma tekrar çağrılacak. Öncelikle forma girmesi gerek" ifadelerini kullandı. Ribery'nin son dönemlerde fiziksel bazı sorunlar yaşadığını belirten Le Graet, "Tüm kalbimle umut ediyorum ki yeniden eskisi gibi oynama arzusuna kavuşacak. Hala genç ve Euro 2016'da mutlaka oynamalı" değerlendirmesinde bulundu. Milli takımı bıraktığını açıklayan diğer yıldız oyuncu Samir Nasri'nin durumunun Ribery ile aynı olmadığını kaydeden Le Graet, "Deschamps, Ribery'nin oynamasını istiyor. Nasri milli takımın göz önünde tuttuğu bir oyuncu artık değil ve bu durumun değişeceğini sanmıyorum. Yine de bu, onun kötü birisi olduğu anlamına gelmiyor" dedi. Le Great, Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps'ın sözleşmesini uzatmayı planladıklarını da vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...