Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Aralık 2014 12:24

UEFA kararını açıkladı! İşte 2010-2011 sezonunun şampiyonu

Trabzonspor Hukuk Kurulu avukatı Hakan Orhan, 2010-2011 sezonu şampiyonluğuna ilişkin UEFA'ya yaptıkları başvurunun reddedildiğini bildirdi.

UEFA kararını açıkladı! İşte 2010-2011 sezonunun şampiyonu
uefa,trabzonspor,2010 2011 sezonunun şampiyonu,fenerbahçe,trabzonspor,

Orhan, Trabzonspor'un, 9 Mayıs 2014 tarihli şikayeti üzerine UEFA Disiplin Kurulu'nun, Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu hakkında açtığı soruşturmanın tamamlandığını belirtti.
"Şike" sürecinin yaşandığı iddia edilen 2010-2011 sezonu şampiyonluğu konusunda TFF'nin bir ceza vermemesi nedeniyle UEFA'ya başvurduklarını anımsatan Orhan, "UEFA Disiplin Kurulu da müfettiş raporları doğrultusunda bir karar verdi. Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu hakkındaki şikayetimiz reddedilmiştir. Red gerekçesi henüz kulübe bildirilmemiştir" dedi.
UEFA'NIN KARARINA TRABZON'DAN RESMİ AÇIKLAMA
Orhan, Fenerbahçe'nin Trabzonspor'la ilgili başvurusunun da UEFA tarafından reddedildiğini ifade ederek, Trabzonspor'un suçsuz bulunduğuna karar verildiğini kaydetti.
Trabzonspor'un 5 gün içinde gelmesini beklediği gerekçeli kararın ardından UEFA Temyiz Kurulu'na başvuruda bulunacağı, bundan da olumsuz sonuç alınması halinde konunun FIFA'ya taşınacağı bildirildi.
Trabzonspor Kulübü, "şike sürecinin yaşandığı 2010-2011 sezonuna ilişkin olarak ulusal ligde gerekli disiplin yaptırımlarının uygulanması ve Trabzonspor'un hakkının teslim edilmesi için" UEFA'ya başvuruda bulunmuştu.
Fenerbahçe de "Trabzonspor'un 3 maçta şike ve teşvik eylemleri" yaptığını iddia ederek UEFA'ya başvurmuştu.
TRABZONSPOR'DAN AÇIKLAMA
UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun Trabzonspor'un Fenerbahçe ve TFF hakkında yaptığı başvuruyu reddetmesiyle ilgili Trabzonspor Hukuk Kurulu Üyesi Avukat Hakan Orhan bir açıklama yaptı.
Hakan Orhan, UEFA Disiplin Kurulu'nun Trabzonspor'u suçsuz bulduğunu belirterek, Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu hakkındaki yaptıkları şikayetin ise reddedildiğini söyledi. Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Hakan Orhan, şu ifadeleri kullandı:
"UEFA Disiplin Kurulu her iki dosyada da müfettiş raporları doğrultusunda karar vermiştir. Trabzonspor suçsuz bulunmuştur. Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu hakkındaki şikayetimiz reddedilmiştir. Red gerekçesi henüz Trabzonspor'a bildirilmemiştir. Ayrıntılar daha sonra açıklanacaktır. Kişilerle ile ilgili olarak Trabzonspor kulübüne ulaşan bir bilgi yoktur. (Trabzonspor o dosyada taraf olmadığı için resmi tebliğ gelmez)".
Orhan, Trabzonspor resmi sitesinden ayrıntılı bir açıklama yapacaklarını da sözlerine ekledi.
"BİZİM BEKLEDİĞİMİZ BİR SONUÇTU"
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Deniz Tolga Aytöre, Trabzonspor Kulübünün 2010-2011 sezonu şampiyonluğuna ilişkin UEFA'ya yaptığı başvurunun reddedilmesinin bekledikleri bir karar olduğunu söyledi.
Aytöre, FB TV'ye yaptığı açıklamada, yargı kararlarını konuşmama prensipleri olduğunu belirterek, "Trabzonspor'un 9 Mayıs'taki başvurusunda belirli başlıklar vardı. UEFA Disiplin Kurulu, başvuruyu olduğu gibi reddetti. Daha önce UEFA disiplin müfettişinin verdiği rapor da aynı doğrultudaydı. Bizim beklediğimiz sonuçtu . Bundan sonra karşı takımın hukukçularının başvuracağı hukuki yerler var" dedi."Şahıslar hakkında karar verilmedi, daha sonra verilecek" şeklinde duyumlar aldıklarını vurgulayan sarı lacivertli kulübün yöneticisi, "Kararı iyi okumak ve anlamak lazım. Trabzonspor'un 9 Mayıs tarihli başvurusunda bu talep de var. Bu da reddedildi" ifadesini kullandı.FIFA'nın yetkili olduğu yönünde spekülasyonu yapılan başka konunun varlığına değinen Aytöre, "CAS kararını bir daha okumak lazım. Kimin yetkili olup kimin yetkili olmadığı CAS kararında açık şekilde yer alıyor. UEFA disiplin müfettişinin raporundan önce de zaten yetkili mercinin neresi olduğu belliydi" diye konuştu.
Fenerbahçe Asbaşkanı Aytöre: - "(UEFA'nın kararı) Trabzonspor'un 9 Mayıs'taki başvurusunda belirli başlıklar vardı. UEFA Disiplin Kurulu, başvuruyu olduğu gibi reddetti" - "Bizim beklediğimiz sonuçtu"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...