Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ocak 2015 18:35

Altın Top Ödülü sahibini buluyor

Altın Top Ödülü sahibini buluyor..Altın Top Ödül Töreni ile ilgili tüm gelişmeler haberimizde olacak. Dünyada yılın futbolcusu belli oluyor. Adaylar, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Manuel Neuer... Favori ise geçen yıl ödülü alan Cristiano Ronaldo... FIFA tarafından sezonun en iyi futbolcusuna verilen Altın Top Ödülü'nün sahibi bugün belli olacak...

Altın Top Ödülü sahibini buluyor
altın top, altın top ödülleri, ronaldo,

Haftalardır merakla beklenen Altın Top Ödül Töreni bu akşam gerçekleşecek. FIFA'nın her yıl sezonun en iyi oyuncusuna verdiği Ballon d'Or (Altın Top) ödülü, bugün İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak gala ile sahibini buluyor. Takım kaptanları, teknik direktörler ve uluslararası medya temsilcilerinin oylarıyla belirlenecek  yılın futbolcusu için 3 aday yarışıyor. En büyük aday ise Real Madrid'le rekorlar kıran Cristiano Ronaldo.

2014 FIFA Altın Top Ödülü'nün sahibi, İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenecek gala töreninde açıklanacak.

İlk olarak 23 kişiden oluşturulan listede, 3'e düşürülen adaylar arasında ödülü 2008, 2013 yıllarında kazanan Real Madrid'in Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo ve ödüle 4 kez (2009, 2010, 2011, 2012) layık görülen Barcelona'nın Arjantinli oyuncusu Lionel Messi'nin yanı sıra Bayern Münih'in kalesini koruyan Manuel Neuer yer alıyor.

Galada ayrıca yılın 11'i, yılın en iyi golü, kadınlarda yılın en iyi futbolcusu, erkek ve kadın futbolunun en iyi teknik direktörleri ile fair play ve başkanlık ödülleri de sahiplerini bulacak.

 ADAYLAR

En iyi erkek futbolcu: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Manuel Neuer (Bayern Münih)

En iyi kadın futbolcu: Nadine Kessler (Wolfsburg), Marta (Rosengard), Abby Wambach (Western New York Flash)

Erkek futbolunda en iyi teknik direktör: Carlo Ancelotti (Real Madrid), Diego Simeone (Atletico Madrid), Joachim Löw (Almanya Milli Takımı)

Kadın futbolunda en iyi teknik direktör: Ralf Kellermann (Wolfsburg), Maren Meinert (Almanya 19 ve 20 Yaş Altı Milli Takımı), Norio Sasaki (Japonya Milli Takımı)

En iyi gol (Puskas Ödülü): Stephanie Roche (Peamount United), James Rodriguez (Kolombiya Milli Takımı), Robin van Persie (Hollanda Milli Takımı)

YILIN 11'İ

Kaleci: Manuel Neuer (Bayern Münih), Claudio Bravo (Barcelona), Thibaut Courtois (Chelsea), Iker Casillas (Real Madrid), Gianluigi Buffon (Juventus)

Defans: David Alaba, Jerome Boateng, Philipp Lahm (Bayern Münih), Jordi Alba, Dani Alves, Javier Mascherano, Gerard Pique (Barcelona), Daniel Carvajal, Marcelo, Pepe, Sergio Ramos, Raphael Varane (Real Madrid), David Luiz, Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Filipe Luis, Branislav Ivanovic (Chelsea), Diego Godin (Atletico Madrid), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Vincent Kompany, Pablo Zabaleta (Manchester City)

Orta saha: Xabi Alonso, Bastian Schweinsteiger (Bayern Münih), Angel Di Maria (Manchester United), Cesc Fabregas, Eden Hazard (Chelsea), Xavi Hernandez, Andres Iniesta (Barcelona), Toni Kroos, Luka Modric, James Rodriguez (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal), Andrea Pirlo, Paul Pogba, Arturo Vidal (Juventus), Yaya Toure (Manchester City)

Forvet: Sergio Agüero (Manchester City), Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Diego Costa (Chelsea), Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain), Robert Lewandowski, Thomas Müller, Arjen Robben, Franck Ribery (Bayern Münih), Lionel Messi, Neymar, Luis Suarez (Barcelona), Marco Reus (Borussia Dortmund), Wayne Rooney (Manchester United)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...