Tgrt Haber
18 Şubat 2015 23:18

Bilic uyardı, 'İntikam...'

UEFA Avrupa Ligi 2. tur mücadelesinde yarın İngiliz ekibi Liverpool ile karşılaşacak olan siyah-beyazlı takım, kente geldi.

Bilic uyardı, 'İntikam...'
Slaven Bilic,Beşiktaş,Demba Ba

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Kar yağışı sebebiyle uçağın rötar yaptığını ifade eden Bilic, geç gelmelerinin kendileri için bir sorun oluşturmadığını ifade etti.

Mücadelede öncesi sakatlığı bulunan oyuncularının olduğunu hatırlayan tecrübeli teknik adam, “Tolga sakat ve bizim için çok önemli bir oyuncu. Demba Ba da çok önemli. Demba Ba bu akşam kendini deneyecek. Ciddi bir durumu yok ama yarın oynamasına engel olabilir. O bizim için hayati ve anahtar bir oyuncu. Yarın ki duruma göre karar vereceğiz. Çılgınca bir şey yapmayacağız. Tüm bunların ışığında yarınki karşılaşmaya hazırız” diye konuştu.

''İNTİKAM KELİMESİNİ KULLANMAMAK LAZIM''

İngiliz ekibinin 2007 yılında Beşiktaş’ı kendi sahasında 8-0 mağlup etmesinin kendileri için bir baskı oluşturup oluşturmadığının sorulması üzerine Bilic, ''Futbolda ve sporda intikam kelimesini kullanmamak lazım. O maçta alınan skor Beşiktaş adına kötü bir anı olarak kayıtlara geçti. O maçtan önce Beşiktaş, Liverpool’u İstanbul’da yenmişti. Bugünkü oyuncu grubunun birçoğu 8-0'lık maçın tarihinde çocuk yaştaydı. Üzerlerinde bir baskı yok. Dünyanın en büyük kulüplerinden birine karşı oynuyoruz. Dünyanın en iyi statlarından birinde oynayacağız. Birkaç sene önce olan bitenler olumsuz anlamda bir baskı oluşturmuyor. Aksine olumlu anlamda bir baskı var'' diye konuştu.

''OYUNCULAR NE ZAMANDIR BU MAÇIN HAYALİNİ KURUYOR''

Premier Lig takımlarından West Ham United'ın kendisi ile görüştüğü iddialarının hatırlatılması üzerine deneyimli hoca, yarınki maça odaklandıklarını ve bu konu hakkında görüş bildirmek istemediğini söyledi. Bilic, “Yarın çok büyük bir maça çıkacağız. Türkiye liginde de Galatasaray ve Fenerbahçe ile liderlik mücadelesi içerisindeyiz. Ligde Trabzonspor ve Bursaspor gibi çok güçlü takımlarda var. Ne kadar zor bir lig olduğunu tahmin edemezsiniz. Oyuncularım ne zamandır bu maçın hayalini kuruyorlar. Bu maça odaklanmış durumdayız. Ligde lider kalmak istiyoruz. Bu konu ile ilgili bir görüş bildirmek istemiyorum” diye konuştu.

''TOTTENHAM MAÇINDAKİ PERFORMANSI GÖSTERİRSEK…''

Kağıt üzerinde Liverpool ekibinin favori olduğunu ifade eden Bilic, sözlerini şöyle tamamladı:

''Buraya sadece umut getirmedik, şans da getirdik. Liverpool her şeyi ile favori olarak gözüküyor. Formları yüksek. Bizde ligde lideriz. Liverpool’a benzer takımlara karşı oynadığımız oyunla kalitemizi gösterdik. Liverpool Şampiyonlar Ligi’nde çok iyi bir performans gösteremedi. Ne kadar iyimser olursak olalım üst düzey performans göstermemiz gerekiyor. Tottenham deplasmanındaki performansının benzerini gösterirsek çok şansımız olur.''

Golcü oyuncu Demba Ba ise, İngiltere'da mutlu anılarının olduğunu belirterek, ''Böyle bir mücadelenin parçası olmak çok güzel. Geçen sezon olanlar geçmişte kaldı. Umarım yarın oynayabilecek durumda olacağım'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...