Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Eylül 2021 12:51

Abdullah Avcı ve Fatih Terim 9. kez kozlarını paylaşacak: Aradaki küslük bitecek mi?

Süper Lig’de dev maç yaklaşıyor. Trabzonspor ile Galatasaray karşı karşıya geliyor. Trabzonspor’un hocası Abdullah Avcı ile Galatasaray’ın teknik direktörü Fatih Terim 9. kez kozlarını paylaşacakken ikili arasında 2018-2019 sezonunda gerginlik yaşanmıştı. Geçen sezonki maçta iki teknik adam bir araya gelmemişti. Yarın Trabzon'da oynanacak olan müsabakada Avcı ve Terim’in bir araya gelip gelmeyeceği ise merakla bekleniyor.

Abdullah Avcı ve Fatih Terim 9. kez kozlarını paylaşacak: Aradaki küslük bitecek mi?
abdullah avcı,,fatih terim,,trabzonspor,,galatasaray,,süper lig,

Süper Lig’in 4. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray’ı, Trabzon’da karşı karşıya getirecek müsabaka iki takım için de büyük bir önem taşıyor.  Milli Takım arasından sonra ligin geri kalan bölümünde moralli devam etmek isteyen iki ezeli rakip de 3 puanı hedefliyor. Ev sahibi ekibin hocası Abdullah Avcı ile konuk ekibin teknik adamı Fatih Terim 9. kez kozlarını paylaşacak. İki teknik adam bugüne kadar 8 kez karşı karşıya gelirken bu maçlarda Terim 3 kez galibiyet sevinci yaşarken Avcı ise 2 kez mutlu sona ulaştı. 3 maçta ise kazanan çıkmadı.  

Terim ve Avcı'yı karşı karşıya getiren ilk mücadele 20 yıl önce Galatasaray ile İstanbulspor arasında oynandı. O dönemde Ziya Doğan'ın yardımcısı olarak görev yapan Avcı, Galatasaray'a karşı takımın başında sahaya çıkmıştı ve Ali Sami Yen Stadı'ndaki karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştı. Tecrübeli teknik adamlar arasındaki rekabetin ikinci maçı 2011'de, o günkü adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir ile Galatasaray arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynandı. Avcı'nın takımı müsabakayı 2-0 kazandı.

Abdullah Avcı ve Fatih Terim 9. kez kozlarını paylaşacak: Aradaki küslük bitecek mi?

OLAYLI MAÇI GALATASARAY KAZANDI

Terim ve Avcı rekabetindeki üçüncü karşılaşma 2017-2018 sezonunda Türk Telekom Stadı'nda yapıldı. Terim yönetimindeki Galatasaray, Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup etti.

Fatih Terim ve Abdullah Avcı 2018-2019 sezon ise iki kez rakip olarak saha kenarında yer alırken, Medipol Başakşehir'in sahasında oynanan ilk maç 1-1 berabere bitti. Türk Telekom Stadı'nda oynanan ve kazananın şampiyon olacağı ikinci müsabakadan Galatasaray 2-1 galip ayrıldı ve kupayı müzesine götürdü. Bu maçta yaşananların ardından Abdullah Avcı, basın toplantısında Fatih Terim'i hedef alan açıklamalarda bulunmuştu.

Bir sezon sonra Avcı, Beşiktaş'ın başına geçti. Siyah-beyazlılar ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmadan Umut Nayir'in golüyle 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Trabzonspor'un başında ise Terim'e karşı ilk maçında 2-0 kaybeden Avcı, İstanbul'da oynanan maçta ise sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

İKİ TEKNİK ADAM MAÇ ÖNCESİ TOKALAŞACAK MI?

İki teknik adam arasındaki gerginlik Galatasaray ile Başakşehir arasında 2018-19 sezonunda oynanan müsabakada yaşanmıştı. Galatasaray 2-1 galip ayrıldığı karşılaşmada kupayı müzesine götürmüştü. Geçtiğimiz sezon İstanbul'da Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan müsabakada iki teknik adam maç öncesi ve maç sonrası bir araya gelmemişti. Yarın Trabzon'da oynanacak olan müsabakada iki teknik adamın bir araya gelip gelmeyeceği ise merakla bekleniyor.

AVCI VE TERİM REKABEETİNDE MAÇ SONUÇLARI

Galatasaray-Trabzonspor:1-1

Trabzonspor-Galatasaray: 0-2

Beşiktaş-Galatasaray: 1-0

Galatasaray-Başakşehir: 2-1

Başakşehir-Galatasaray 1-1

Galatasaray-Başakşehir: 2-0

Başakşehir-Galatasaray: 2-0

Galatasaray-İstanbulspor: 1-1

TRABZON AVCI İLE YENİLGİYİ UNUTTU

Süper Lig'de yarın akşam Galatasaray'ı ağırlayacak olan Trabzonspor, Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde yenilgiyi unuttu. En son teknik direktör Avcı'nın görev yaptığı geçen sezonun 29. Haftasında Alanyaspor'a sahasında 3-1 mağlup olan bordo mavililer, daha sonra oynadığı 15 lig maçını kaybetmedi. Geçen sezon ligin 8. haftasında göreve gelen Abdullah Avcı yönetiminde Karadeniz ekibi, son 15 maçında 7 galibiyet, 8 beraberlik elde etti.

TRABZONSPOR’UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Karadeniz ekibinin Avcı ile 186 gündür bileği bükülmedi. Karadeniz ekibi, tecrübeli teknik adamla 21 galibiyet elde ederken 11 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı, ligde 35 maçta sadece 3 mağlubiyet aldı. Trabzonspor, Galatasaray karşısında mağlubiyetle ayrılmaması hâlinde 2019-2020 sezonundaki yenilmezlik serisini yakalayacak. Bordo mavililer, söz konusu sezonun 16 ile 31. haftası arasında 16 lig maçında yenilgi yüzü görmemişti.

TRABZONSPOR - GALATASARAY MUHTEMEL 11'LERİ

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır, Bruno Peres, Edgar Ie, Vitor Hugo, Denswil, Berat Özdemir, Marek Hamsik, Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Cornelius
GALATASARAY: Fatih Öztürk, Taylan Antalyalı, Luyindama, Nelsson, Van Aanholt, Assunçao, Berkan Kutlu, Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu, Morutan, Diagne

 

MAÇIN HAKEMİ

Medical Park'ta saat 20.00'de başlayacak müsabakada hakem Ali Palabıyık düdük çalacak. Mücadele beIN SPORTS HD1'den canlı yayınlanacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...