Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Eylül 2021 10:51

Ampute Futbol Milli Takımı’nın Kaptanı Rahmi Özcan: Bir alacağımız daha var

Türkiye’ye ikinci kez Avrupa Şampiyonluğu gururunu yaşatan Ampute Futbol Milli Takımı’nın Kaptanı Rahmi Özcan, hedeflerini dünya şampiyonluğu olduğunu söyleyerek “Türk insanının ampute spora duyduğu sevginin başarımızda büyük katkısı var. Artık dünyada ampute sporda Türk ekolü oluşuyor” dedi.

Ampute Futbol Milli Takımı’nın Kaptanı Rahmi Özcan: Bir alacağımız daha var
Ampute Milli Futbolcusu,avrupa şampiyonluğu

Ampute Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası finalinde İspanya'yı 6-0 yenerek üst üste ikinci kez Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğu gururunu yaşattı. Türkiye’de büyük bir coşkuyla karşılanan Ampute Futbol Milli Takımı’nın bu başarısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya üzerinden tebrike ederek “Türkiye sizinle gurur duyuyor” dedi. Ampute Futbol Milli Takımı Kaptanı Rahmi Özcan, TGRT Haber’de Cem Küçük ve Aslı Hünel ile Günaydın Türkiye Programına telefonla bağlanarak yaşadıkları heyecanı ve bir sonraki hedeflerini anlattı. 

BAŞARIMIZIN SIRRI ÇOK ÇALIŞMAK VE TÜRK MİLLETİNİN SEVGİSİ 

Rahmi Özcan, 2017’den sonra Avrupa Şampiyonluğunu apoletini korumaya çalıştıklarını söyledi. Bu hedeflerine ulaştıklarını kaydeden Özcan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Avrupa’da ampute spor Türkiye’den sorulacak demişti. Bunu başardığımıza inanıyoruz. Avrupa Şampiyonluğunu 2 kez yaşadık. Ancak dünya finali kupasını kaybetmiştik, bir alacağımız var, inşallah onu da alacağız” dedi.  Takımın iki yılda 257 antrenmanla, 14 kampla bu başarıyı elde ettiklerinin altını çizen Özcan, “Bu başarıda milletimizin ampute spora olan sevgisinin da büyük bir katkısı var” dedi. 

Ampute Futbol Milli Takımı’nın Kaptanı Rahmi Özcan: Bir alacağımız daha var

HEDEFİMİZ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU 

Ampute Milli Futbolcusu Fatih Şentürk ise bu aşamadan sonraki hedeflerinin Antalya’da yapılacak 2022 Dünya Kupasında şampiyonluğu almak olduğunu söyledi. Takıma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şentürk, “Çok yetenekli bir jenerasyon, böylesi çok nadir gelir. Futbolda Rusya, İtalya gibi ekoller vardı. Şimdi Türkiye ekolü var, bu yetenekleri kaybetmemek lazım. Bizi dünya kupasında Polonya, Gana, Brezilya, Ukrayna ve biraz ABD zorlayabilir ama en güçlüsü biziz. Türk milletine ne yapsak azdır” diye konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...