Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ekim 2021 18:14

Antalyaspor'da futbol takımı Nuri Şahin'e emanet!

Antalyaspor'da Ersun Yanal ile yolların ayrılmasının ardından sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Kırmızı Beyazlı ekip, takım kaptanı Nuri Şahin'i futbol takımının sorumlusu yaptı.

Antalyaspor'da futbol takımı Nuri Şahin'e emanet!
Antalyaspor,Nuri Şahin

FT Antalyaspor Basın Sözcüsü Adnan Başkan, Ersun Yanal’dan boşalan teknik direktörlük görevine, futbol sorumlusu takım kaptanı 33 yaşındaki Nuri Şahin’in getirildiğini açıkladı.

Süper Lig ekiplerinden FT Antalyaspor’da teknik direktörlüğe aynı zamanda aktif kariyerine devam eden kaptan Nuri Şahin’in getirildiği duyuruldu. Antalyaspor Basın Sözcüsü Adnan Başkan, takımın tecrübeli futbolcularından takım kaptanın Nuri Şahin'in futbol sorumlusu olduğunu duyurdu. Başkan, Nuri Şahin ile 5 yıllık bir anlaşma sağladıklarını futbola devam edip etmeme kararının kendi takdirinde olduğunu belirtirken anlaşmanın Antalyaspor camiasına hayırlı olmasını diledi.

Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin, Nuri Şahin'in teknik direktör olacağı iddialarına ilişkin konuştu. Çetin, "Nuri Şahin artık Antalyaspor'da futboldan sorumlu isim. Ekibini kuracak kuracak, 5 yıllığına anlaştık. Futbol sorumlusuyken futbol oynamaya devam eder mi? O durum, onun tercihine bağlı bir şey." ifadelerini kullandı.

Kariyerinde Borussia Dortmund, Real Madrid, Liverpool gibi üst düzey takımların formalarını terleten ve 52 kez Türkiye A Milli Takımı'nda oynayan Nuri Şahin, geçtiğimiz sezon başında Werder Bremen'den Antalyaspor'a transfer olmuştu. 33 yaşındaki orta saha oyuncusu, Antalyaspor formasıyla şimdiye dek 50 maça çıktı ve 4 asist üretti. Nuri Şahin, Harward Üniversitesi'nde spor yöneticiliği bölümünü tamamlamış ve Dr. Alan Watkins'ten liderlik danışmanlığı dersleri almıştı.

ANTALYASPOR RESMEN AÇIKLADI

Antalyaspor'dan yapılan açıklamada, "Yönetim kurulumuz ile futbolcumuz Nuri Şahin arasında yapılan görüşme sonucunda Nuri Şahin'in Futbol Sorumlusu olarak görevlendirilmesine karar verilmiştir. Camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Antalyaspor'da futbol takımı Nuri Şahin'e emanet!

NURİ ŞAHİN KİMDİR?

Nuri Şahin, 5 Eylül 1988 tarihinde Lüdenscheid, Almanya'da dünyaya geldi. Futbola doğduğu şehrin takımlarından olan RSV Meinerzhagen takımının altyapısında başladı. 2001 yılında Borussia Dortmund'un futbol altyapısına geçti. 2005-06 sezonunda Borussia Dortmund A takımı kadrosuna seçildi ve ilk maçını Intertoto Kupası'nda Sigma Olomouc takımına karşı sonradan 65. dakikada oyuna girerek takımının en genç Avrupa kupaları maçlarında forma giyen oyuncusu oldu.

Nuri Şahin, kulübü Borussia Dortmund tarafından, 5 Temmuz 2007 tarihinde Feyenoord'a kiralık verildi. Feyenoord'dan 2008 yılında döndükten sonra 2011 yılına kadar Borussia Dortmund'da oynayan Nuri Şahin, 2011 yılında Real Madrid'e transfer oldu. Real Madrid'de fazla forma şansı bulamadı ve 2012 yılında Liverpool'e kiralık olarak verildi. 2012-13 sezonu devre arasında Liverpool ile sözleşmesi feshedilince Real Madrid'e geri döndü ve yine kiralık olarak bu sefer eski takımı Borussia Dortmund'a verildi.

2013 yılında Real Madrid'ten kiralık olarak Borussia Dortmund'a gelen Nuri Şahin, 2014 yılının nisan ayında da 7 milyon euro bonservisi bedeli ile Borussia Dortmund'a transfer olmuştur. Nuri Şahin, Fatih Terim tarafından A Milli Takım'ın EURO 2016'ya gidecek nihai kadrosuna da seçildi. 2018 yılında Borussia Dortmund'tan Werder Bremen'e transfer olan Nuri Şahin, 2020 yazında Süper Lig ekibi Antalyaspor'un yolunu tuttu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...