Tgrt Haber
23 Ocak 2022 17:41

Aslan 'Fırtına'ya tutuldu! Maç sonucu: Galatasaray 1-2 Trabzonspor | Galatasaray-Trabzonspor maçı kaç kaç bitti?

Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? | Süper Lig'in 23. hafta kapanış mücadelesi dev bir maça sahne oldu. Lider Trabzonspor, ligde kötü günler geçiren Galatasaray'a konuk oldu. Galatasaray mücadeleyi uzun süre önde götürse de son dakikalarda yediği gollerle karşılaşmadan 2-1 yenik ayrıldı. Cimbom'un golünü penaltıdan Cicaldau atarken bordo-mavililerin galibiyet gollerini Bakasetas ve Visca kaydetti.

Aslan 'Fırtına'ya tutuldu! Maç sonucu: Galatasaray 1-2 Trabzonspor | Galatasaray-Trabzonspor maçı kaç kaç bitti?
Süper Lig,Trabzonspor,Galatasaray

Süper Lig'in 23. hafta kapanış mücadelesi dev bir maça sahne oldu. Lider Trabzonspor, ligde kötü günler geçiren Galatasaray'a konuk oldu. Galatasaray mücadeleyi uzun süre önde götürse de son dakikalarda yediği gollerle karşılaşmadan 2-1 yenik ayrıldı. Cimbom'un golünü penaltıdan Cicaldau atarken bordo-mavililerin galibiyet gollerini Bakasetas ve Visca kaydetti.

Bu sonuçla Galatasaray 27 puanda kaldı ve 15. sıraya gerileyerek düşme hattına çok yaklaştı. Trabzonspor ise puanını 54'e yükselterek liderliğini sürdürdü. Bordo-mavililerin en yakın rakibi Konyaspor ile olan puan farkı 9'da kaldı. Ayrıca Konyaspor'un bir maçı eksik. Yeşil-beyazlılar eğer Başakşehir ile oynayacağı maçı kazanırsa puan farkı 6'ya inecek.

TRABZONSPOR, 2 MAÇ SONRA KAZANDI

Bordo-mavili takım, Süper Lig'deki 2 maçlık kazanamama serisini sonlandırdı.

Ligde son galibiyetini 20. haftada Öznur Kablo Yeni Malatyaspor mücadelesinde alan Karadeniz temsilcisi, sonrasındaki Demir Grup Sivasspor ve GZT Giresunspor mücadelelerinden beraberlikle ayrıldı.

Geri düştüğü Galatasaray karşılaşmasından 3 puan çıkarmayı başaran Trabzonspor, 2 maçlık galibiyet hasretini bitirdi.

Ayrıca Trabzonspor'un yenilmezlik serisi ise 7 maça çıktı. Bu sezonki tek yenilgisini 16. haftada Antalyaspor karşısında yaşayan bordo-mavililer, sonrasındaki 7 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

GALATASARAY, 15. SIRAYA GERİLEDİ

Ligde 23. haftaya 13. sırada giren sarı-kırmızılı ekip, 15. sıraya düştü.

Rakipleri Kasımpaşa ve Göztepe'nin kazandığı haftada Trabzonspor'a mağlup olan "Cimbom" kötü gidişi durduramadı.

Haftaya düşme hattının en üst sırasındaki Fraport TAV Antalyaspor'un 4 puan önünde giren Galatasaray, bu yenilgiyle farkın 3'e düşmesini engelleyemedi.

SON 12 LİG MAÇINDA 1 KEZ KAZANABİLDİ

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yaptığı son 12 maçta sadece 1 galibiyet alabildi.

Sarı-kırmızılılar, ligin 12. haftasıyla başlayan süreçte 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. Söz konusu karşılaşmalarda 11 gol atan "Cimbom", kalesindeki 19 gole engel olamadı.

TORRENT GALİBİYETLE TANIŞAMADI

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Domenec Torrent, sarı-kırmızılı takımın başında çıktığı üçüncü maçta da galibiyet elde edemedi.

Fatih Terim ile yolların ayrılmasından sonra göreve getirilen İspanyol teknik adam yönetimindeki sarı-kırmızılılar, ilk sınavında deplasmanda Atakaş Hatayspor'a 4-2 mağlup oldu. İkinci maçında sahasında Kasımpaşa'ya 2-1 yenilen Torrent yönetimindeki Galatasaray, son olarak Trabzonspor'a aynı skorla kaybetti.

Domenec Torrent yönetimindeki sarı-kırmızılılar, söz konusu müsabakalarda öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı.

HATALAR GALİBİYETTEN ETTİ

Galatasaray'da Marcao ve Taylan Antalyalı'nın hataları 2 gole neden oldu.

Müsabakada sarı-kırmızılı takımın 1-0 üstünlüğü bulunurken Marcao, 84. dakikada ceza sahasında topu uzaklaştıramayınca Bakasetas'ın golü geldi.

Maçtaki diğer kritik hatayı ise 90. dakikada Taylan yaptı. Kaleci Fatih Öztürk'ün eliyle topu attığı Taylan, ceza sahası yayının gerisinde meşin yuvarlağı Visca'ya kaptırdı. Bu oyuncu, Trabzonspor'u 2-1 öne geçiren golü kaybetti.

Aslan 'Fırtına'ya tutuldu! Maç sonucu: Galatasaray 1-2 Trabzonspor | Galatasaray-Trabzonspor maçı kaç kaç bitti?

"YÖNETİM İSTİFA" SESLERİ

Galatasaray'da taraftarların yönetimi istifaya davet etmesi bu karşılaşmada da sürdü.

Mücadelenin 90. dakikasında Trabzonspor'un 2-1 öne geçmesinin ardından taraftarlar, "Yönetim istifa" şeklinde tezahüratta bulundu. Taraftarlar, futbolculara da tezahüratlarla tepki gösterdi.

Maçın bitmesinin ardından bir süre tribünden ayrılmayan taraftarlar, protestolarını sürdürdü.

"BÜYÜKLER"E KARŞI BU SEZON KAZANAMADI

Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de "Dört Büyükler" olarak adlandırılan rakipleriyle yaptığı maçlarda galibiyet alamadı.

Ligin ilk yarısında Trabzonspor ile deplasmanda berabere kalan sarı-kırmızılı takım, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı derbilerde ise mağlup oldu.

Bu sezon Trabzonspor ile ikinci kez karşılaşan Galatasaray, rakibi karşısında üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan yenilgiyle ayrıldı.

ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUYAMIYOR

Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de ilk golü attığı 12 maçın 7'sinde puan kaybetti.

Sarı-kırmızılılar, ilk golü bulduğu, 7 karşılaşmada 2 beraberlik ile 5 yenilgi yaşadı ve toplamda 19 puan yitirdi.

Galatasaray, ligin ilk yarısında 2-0 öne geçtiği Kasımpaşa ve Trabzonspor müsabakalarından beraberlikle ayrıldı. Galatasaray, ilk golü attığı Beşiktaş ve Fenerbahçe derbilerinde 2-1 mağlup oldu.

Sarı-kırmızılılar, ligin ikinci yarısında ise ilk golü bulduğu Atakaş Hatayspor maçında 4-2, Kasımpaşa mücadelesinde ise 2-1 yenildi.

Galatasaray, son olarak Trabzonspor'a karşı üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan yenilgiyle ayrıldı.

"Cimbom" ligde ilk golü attığı GZT Giresunspor, Gaziantep FK ve Fraport TAV Antalyaspor müsabakalarını 2-0, Çaykur Rizespor mücadelesini 3-2, İttifak Holding Konyaspor karşılaşmasını ise 1-0 kazandı.

Aslan 'Fırtına'ya tutuldu! Maç sonucu: Galatasaray 1-2 Trabzonspor | Galatasaray-Trabzonspor maçı kaç kaç bitti?

GALATASARAY, VAR İLE PENALTI KAZANDI

Sarı-kırmızılı ekip, VAR incelemesi sonrasında kazandığı penaltıyla 1-0 öne geçti.

Mücadelenin 29. dakikasında sol çaprazdan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu, Stefano Denswil'in müdahalesiyle yerde kaldı. Pozisyonda Galatasaraylı futbolcular penaltı itirazında bulunurken hakem Atilla Karaoğlan devam ettirdi.

VAR merkezindeki Özgür Yankaya'nın uyarısıyla pozisyonu izleyen Karaoğlan, penaltıya hükmetti. 31. dakikada penaltıda topun başına geçen Alexandru Cicaldau, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Rumen futbolcu, bu sezon sarı-kırmızılı formayla Süper Lig'deki 4, toplamda ise 5. golünü kaydetti.

3 PENALTI SONRA GOL BULDU

Galatasaray, kullandığı son 4 penaltıda ilk kez gol buldu.

Sarı-kırmızılı takım, bu sezon ilk haftadaki GZT Giresunspor maçında 2, 10. haftadaki Beşiktaş derbisi ile 21. haftadaki Atakaş Hatayspor ve Trabzonspor müsabakalarında birer penaltı kullandı.

Giresunspor mücadelesindeki ilk penaltıyı Alexandru Cicaldau gole çevirirken, ikinci penaltıdan Mbaye Diagne yararlanamadı.

Beşiktaş derbisinde Mustafa Muhammed, Hatayspor karşılaşmasında ise Patrick van Aanholt penaltı noktasından gol bulamadı. Cicaldau, Trabzonspor filelerini penaltıdan havalandırarak kaçan 3 penaltının ardından gol sevinci yaşayan ilk isim oldu.

FEGHOULİ, 3 MAÇ SONRA SAHADA

Ülkesi Cezayir ile Afrika Uluslar Kupası'nda forma giyen Sofiane Feghouli, ligde 3 maç sonra sarı-kırmızılı formayı terletti.

Cezayir'in turnuvadan elenmesinin ardından Türkiye'ye dönen Feghouli, Trabzonspor müsabakasında 71. dakikada oyuna girdi.

Tecrübeli futbolcu, milli takımda olduğu için GZT Giresunspor, Atakaş Hatayspor ve Kasımpaşa müsabakalarında süre alamamıştı.

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Galatasaray'ın ceza sahası dışı sol çaprazdan kullandığı serbest vuruş sonrası Trabzonspor savunmasının uzaklaştırmak istediği topu ceza yayı önünde karşılayan Emre Kılınç'ın şutunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

14. dakikada Halil Dervişoğlu sağdan ceza sahasına girerek şutunu çekti, top kalecide kaldı.

31. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. 29. dakikada Kerem Aktürkoğlu, ceza sahasına girerken Denswil'in müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi VAR incelemesinin ardından penaltıya hükmetti. 31. dakikada topun başına geçen Cicaldau meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0

35. dakikada Peres sağdan ceza sahasına girerek topu içeri çevirdi, Galatasaray savunmasının müdahale ettiği meşin yuvarlak Nwakaeme'nin önünde kaldı. Trabzonsporlu oyuncunun şutunda top dışarı gitti.

39. dakikada Berkan Kutlu'nun ceza sahası dışından sert şutunda Hugo'ya çarpıp yön değiştiren topu kaleci Uğurcan Çakır son anda kornere çeldi.

45. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Kerem Aktürkoğlu'nun şutunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır'da kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

51. dakikada Bakasetas'ın uzaktan şutunda top kaleci Fatih Öztürk'te kaldı.

52. dakikada atılan uzun pasta savunmanın arkasına sarkan Cornelius, ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunu çekti. Yerden düzgün giden top, uzak direğin dibinden auta çıktı.

57. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda Cornelius'un arkaya aşırdığı topa dar açıda olmasına rağmen Ahmetcan Kaplan vurdu, meşin yuvarlak auta gitti.

66. dakikada ceza sahası sağ çaprazında Visca ile paslaşarak içeri giren Peres'in köşeden vuruşunda top auta gitti.

84. dakikada Trabzonspor'un beraberlik golü geldi. Peres'in ortasını uzaklaştırmak isteyen Marcao'nun uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza sahası sağ çaprazında Bakasetas'ın önünde kaldı. Trabzonsporlu oyuncunun sert şutunda meşin yuvarlak uzak direğin dibinden ağlara gitti: 1-1

86. dakikada Emre Kılınç'ın uzun pası sonrası altıpas üzerinde topla buluşan Babel rakibinden sıyrılıp şutunu çekti, kaleci Uğurcan topun ağlara gitmesine izin vermedi.

90. dakikada Trabzonspor 2-1 öne geçti. Kaleci Fatih Öztürk'ün oyunu paslaşarak kullanmasının ardından Taylan Antalyalı'nın kaptırdığı topu Visca ceza sahası dışından kaleye gönderdi: 1-2

90+5. dakikada Morutan sağdan çizgiye inerek topu içeri ortaladı, arka direkte Babel'in kafa vuruşunu kaleci son anda direk dibinden kornere çıkardı.

Karşılaşmayı Trabzonspor 2-1 kazandı.

Aslan 'Fırtına'ya tutuldu! Maç sonucu: Galatasaray 1-2 Trabzonspor | Galatasaray-Trabzonspor maçı kaç kaç bitti?

TORRENT'TEN 5 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında lider Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Domenec Torrent, son Kasımpaşa maçının ilk 11'ine göre 5 değişikliğe gitti.

Nef Stadı'nda yapılan maça sarı-kırmızılı takım Fatih Öztürk, Sacha Boey, Victor Nelsson, Marcao, Ömer Bayram, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Emre Kılınç, Alexandru Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu 11'i ile çıktı.

Galatasaray'ın yedek kulübesinde İsmail Çipe, DeAndre Yedlin, Partick van Aanholt, Ryan Babel, Olimpiu Morutan, Christian Luyindama, Barış Alper Yılmaz, Bartuğ Elmaz, Arda Turan, Sofiane Feghouli yer aldı.

Domenec Torrent, 3-1 kaybettikleri Kasımpaşa müsabakasının ilk 11'de görevlendirdiği 5 oyuncuyu Trabzonspor mücadelesinde oynatmadı. İspanyol teknik adam, eleştirilen ve taraftarın tepkisini çeken kaleci İsmail Çipe'nin yanı sıra Yedlin, Van Aanholt ve Morutan'ı yedeğe çekti. Kasımpaşa mücadelesinde omzu çıkan Alpaslan Öztürk de kadroda yer almadı.

Torrent, kaleyi İsmail Çipe'nin yerine Fatih Öztürk'e emanet etti. 59 yaşındaki teknik adam, Emre Kılınç, Boey ve cezaları biten Taylan Antalyalı ile Berkan Kutlu'yu sahaya sürdü.

FATİH ÖZTÜRK, 414 GÜN SONRA SAHADA

Galatasaray'ın tecrübeli kalecisi Fatih Öztürk, 414 gün sonra lig maçında forma giydi.

Son olarak 2020-2021 sezonunda 5 Aralık 2020'deki Hatayspor müsabakasında kaleyi koruyan 35 yaşındaki file bekçisi, 1 yıldan fazla süre sonra sarı-kırmızılı formayla sahaya çıktı.

TARAFTARLARDAN TAKIMA DESTEK

Sarı-kırmızılı taraftarlar, ligde son 11 maçta 1 galibiyet alabilen takımlarına moral verdi.

Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan futbolcuları tribüne çağıran taraftarlar, önceki maçlarda protesto ettikleri takımlarına destek verdi.

Bu sırada bazı taraftarlar ise ıslıkla tepki gösterdi.

TRİBÜNLER DOLMADI

Galatasaray taraftarları, Trabzonspor müsabakasına ilgi göstermedi.

Nef Stadı'ndaki mücadeleyi yaklaşık 20 bin taraftar izlerken, tribünlerin yarısı boş kaldı.

Karşılaşmaya yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemleri kapsamında konuk takım taraftarları alınmıyor.

TRABZONSPOR'DA 2 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ligde son yapılan GZT Giresunspor müsabakasının 11'ine göre mecburi 2 değişiklik yaptı.

Bordo-mavili ekip, müsabakaya Uğurcan Çakır, Bruno Peres, Vitor Hugo, Stefano Denswil, Tymoteusz Puchacz, Berat Özdemir, Dorukhan Toköz, Edin Visca, Anastasios Bakasetas, Anthony Nwakaeme, Andreas Cornelius 11'i ile başladı.

Karadeniz temsilcisinin yedek kulübesinde Erce Kardeşler, Emmanouil Siopis, Arda Akbulut, İsmail Köybaşı, Salih Kavrazlı, Yunus Mallı, Murat Cem Akpınar, Ahmetcan Kaplan, Marek Hamsik ve Serkan Asan yer aldı.

Abdullah Avcı, sahalarında 1-1 berabere kaldıkları Giresunspor mücadelesinde ilk 11'de görevlendirdiği Hüseyin Türkmen'den cezası, Abdülkadir Ömür'den ise sakatlığı nedeniyle yararlanamadı. Tecrübeli teknik direktör, bu oyuncuların yerine koronavirüsü atlatan Nwakaeme ile yeni transfer Puchacz'ı sahaya sürdü.

Sakatlığı geçen Hamsik ile koronavirüsü atlatan Siopis de müsabaka kadrosunda yer buldu.

TAKIMLAR SAHAYA TİM PANKARTIYLA ÇIKTI

İki takım, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) pankartını taşıdı. İki ekibin futbolcuları, maç öncesi seremoniye "İhracatımız şampiyonlar liginde, hedef 250 milyar dolar" yazılı pankart taşıdı.

SELAHATTİN BEYAZIT VE MUSTAFA TURGAT İÇİN SAYGI DURUŞU

Müsabaka öncesinde hayatını kaybeden eski Galatasaray Kulübü Başkanı Selahattin Beyazıt ve Altay'ın eski milli futbolcusu Mustafa Turgat, için saygı duruşunda bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...