Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Kasım 2021 20:13

Fenerbahçe'nin Macar Stoperi Attila Szalai Chelsea'ye transfer oluyor!

Son dakika Fenerbahçe transfer haberi: Sarı-lacivertlilerin Macar stoperi Attila Szalai, adım adım Premier Lig'in yolunu tutuyor. Footballinsider'da yer alan habere göre; Fenerbahçeli Szalai'nin Chelsea'ye transferi için sürpriz bir toplantı düzenlendi. İlk görüşme olumlu...

Fenerbahçe'nin Macar Stoperi Attila Szalai Chelsea'ye transfer oluyor!
Fenerbahçe,Attila Szalai,Vitor Pereira,Galatasaray,Chelsea,transfer

Son olarak Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray deplasmanına çıkan Fenerbahçe, dev derbiden 2-1'lik galibiyetle ayrılmış ve 'Zirve yarışında bende varım!' diyerek yükselişin sinyallerini vermiş ve taraftarını bir hayli heyecanlandırmıştı. Maç öncesi açıklanan ilk 11'lerde Vitor Pereira'nın en büyük sürprizi, Attila Szalai olmuştu. Portekizli teknik adam Attila Szalai'ye ilk 11'de yer vermezken, Kim Min-Jae ve Tisserand'ı ilk 11'de değerlendirmiş, sağ bekte Ferdi, sol bekte Novak oynamıştı.

"BİR STOPERİN DIŞARIDA KALMASI GEREKİYORDU"

Pereira, maç öncesi kendisine yöneltilen Szalai sorusuna ilişkin, "Bu sistemde bir stoperin dışarıda kalması gerekiyordu o yüzden Szalai yedek başlayacak. Kendisi takım ruhu çok yüksek bir oyuncu. Min Jae ve Tisserand başlayacak ancak hepsi çok iyi oyuncular ve kulübe bağlılıkları yüksek. Hepsi takıma yardım etmek istiyor. Bugün de ofansif bir oyun sergilemek istiyoruz." demişti.

İLK GÖRÜŞME OLUMLU

Maçın ardından Fenerbahçe cephesinde mutluluk hakimken, Attila Szalai'nin neden oynamadığı merak konusu olmuştu. Dış kaynaklardan edinilen bilgilere göre Szalai'nin, Vitor Pereira tarafından tercih edilmemesinin sebebi olası bir transfer olarak gösterildi. Footballinsider'da yer alan habere göre Fenerbahçeli Szalai'nin menajerleri [Rogon], Londra'da Chelsea yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Haberin detaylarında yer verilen bilgilere göre Chelsea, Ocak ayında stoper takviyesi yapmak istiyor. Aynı zamanda maliyeti en uygun ve gelecek vadeden isim olarak Attila Szalai'yi görüyor. Chelsea yetkilileri, Attila Szalai'yi ocak transfer sezonunda kadrosuna katmak istiyor. Süreci Haziran'a taşımak istemiyor ve Rogon ile yapılan görüşme olumlu geçti.

TUCHEL'İN SİSTEMİYE UYUYOR

Tuchel'in, Szalai'yi Macaristan ile İngiltere'nin Dünya Kupası Elemeleri'nde oynanan maçta özel olarak takip ettiği ve kendisi için bir rapor düzenlediği kaydedildi. Alman teknik adam, Chelsea'de 3'lü stoper sistemine göre oynuyor ve Fenerbahçe'de de Vitor Pereira, 3'lü savunmanın bel kemiği olarak Attila Szalai'yi oynatıyor. Bu nedenle Szalai, Chelsea'nin sistemine uyuyor.

Attila Szalai'nin sözleşmesi, Fenerbahçe ile 2025 yılında sona eriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...