Tgrt Haber
22 Temmuz 2021 16:27

Beşiktaş’tan Rachid Ghezzal resti! ”İster gelir ister gider…” Son dakika transfer haberleri

Son dakika transfer haberine göre; Transferi yılan hikayesine dönen Rachid Ghezzal’ın yeni sezonda hangi takımın forması giyeceği hala netlik kazanmadı. Sabrı taşma noktasına gelen Beşiktaş yönetiminin futbolcunun menajerine resti çektiği belirtildi. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Ghezzal’ın menajerine, “İki kulüp arasında gidip-gelip fiyat artırıyorsun. Son teklifimiz geçerli; ister gelir, ister gider” diye resti çekti.

Beşiktaş’tan Rachid Ghezzal resti! ”İster gelir ister gider…” Son dakika transfer haberleri
Beşiktaş,Rachid Ghezzal,Ahmet Nur Çebi,Galatasaray

İlk olarak Beşiktaş'la görüşen Ghezzal'ın menajeri, G.Saray'la temas kurmasının ardından siyah-beyazlılardan daha fazla yıllık ücret talep etmişti. Menajerin her görüşmenin ardından Galatasaray'a giderek "Beşiktaş bize bu teklifi verdi" diyerek fiyat arttırması bardağı taşırdı.

İki kulüp arasında mekik dokuyan menajerin bu tavrından fazlasıyla rahatsız olan Başkan Ahmet Nur Çebi, Ghezzal konusunda son noktayı koydu. Menajerin tutumuna sinirlenen başkan Çebi'nin artık fiyat arttırımına gitmeyeceği ve son teklifini yaptığı belirtildi.

Ghezzal'in menajeri geçen sezon da benzer sorunlarla Beşiktaş yönetimini zorlamıştı. Hatta oyuncunun lisans işlemleri ve evrakları son dakika motorlu kurye Türkiye Futbol Federasyonu'na yetiştirilmişti.

Beşiktaş’tan Rachid Ghezzal resti! ”İster gelir ister gider…” Son dakika transfer haberleri

RACHİD GHEZZAL KİMDİR?

Raşit Gezzal 9 Mayıs 1992 doğumlu Cezayirli futbolcudur. Fransız vatandaşlığı da olan oyuncu, kanat pozisyonunda görev yapmaktadır. Premier League takımlarından Leicester City'de forma giymektedir.

KULÜP KARİYERİ

Gezzal, futbola 1998 yılında Vaulx-en-Velin takımında başladı ve 2004 yılına kadar bu takımda futbol oynadı.

Ghezzal 2004 yılında Vaulx-en-Velin'den Fransa'nın önde gelen Ligue 1 ekiplerinden Olympique Lyon'un alt yapısına transfer oldu. 1 Temmuz 2020'de Olympique Lyon ile beş yıllık sözleşme imzalayarak profesyonel oldu. Championnat de France Amatör'de kulübün yedek takımıyla iki sezon üst üste oynadıktan sonra, 2012-13 sezonundan önce, teknik direktör Rémi Garde tarafından A takıma alındı. 31 numaralı forma giydi. Ghezzal, 4 Ekim 2012 tarihinde İsrail kulübü İroni Kiryat Şmona ile deplasmanda oynanan ve Lyon'un 4-3 kazandığı karşılaşmada ilk maçına çıktı.

Lyon'un 2013-14 sezonu hazırlık kampında sakatlandı. Bu süreçte 32 maç kaçırdı; 10 Ocak 2014'e kadar forma giymedi. Daha sonra kadroya geri döndü ancak sezonun geri kalanında hiç maça çıkmadı. 2015-16 Ligue 1 sezonunu 29 maçta 8 gol ve 8 asistle tamamladı. Haziran 2017'de Lyon, Ghezzal'ın sözleşmesinin yenilenmeyeceğini duyurdu.

Gezzal 7 Ağustos 2017'de bir başka Ligue 1 ekibi Monaco ile dört yıllık sözleşme imzaladı. Monaco'nun Cezayirli futbolcuya €3 milyon imza parası ve yaklaşık €180.000 aylık ödeme yapacağı bildirildi. Lyon'la sözleşmesi 30 Haziran 2017'de sona erdiği için Monaco'ya transferi boservissiz gerçekleşti.

5 Ağustos 2018'de Ghezzal, Premier League takımlarından Leicester City ile dört yıllık bir anlaşma imzaladı. Leicester'daki ilk maçına Fleetwood Town karşısında çıktı. 4-0'lık galibiyette maçın ilk golünü, ceza sahası dışından bir vuruşla attı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...