Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ocak 2015 18:06

City'yi 36'lık Lampard uçurdu

İngiltere Premier Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Manchester City, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren ekiplerden Sunderland engelini 2. yarıda geçti. Maçın tüm golleri 16 dakikada atıldı...

City'yi 36'lık Lampard uçurdu

Chelsea ile arasındaki puan farkının artmasını istemeyen son şampiyon Manchester City, ilk yarıya ambargo koydu. Ancak Maviler, aradığı golü bir türlü bulamadı ve ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarı ise gol yağmuru yaşandı. 57'inci dakikada Yaya Toure müthiş bir golle Manchester City'yi 1-0 öne geçirdi. Fildişili ceza sahası dışından kaleye füze gönderdi ve gözlerin pasını silen bir golle takımını 1-0 öne geçirdi.

66'da Jovetic'in klas golü geldi. Clichy'nin soldan getirip altıpas sol çizgisi önüne bıraktığı topu Karadağlı oyuncu topuğuyla ağlarla buluşturdu ve  Manchester City'yi 2-0 öne geçirdi.

ESKİ CITY'LİLER YÜREKLERİ AĞIZLARA GETİRDİ

68'de eski bir Manchester City'li Jack Rodwell sahneye çıktı ve şok bir golle aradaki farkı bire indirdi.

69'da cezasahası sağ içinde kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Navas'ın vuruşunda top direkte patladı.

71'inci dakikada Sunderland atağında Zabaleta'nın Billy Jones'a müdahelesinde hakem penaltı noktasını gösterdi. Bir başka eski City'li Johnson, topu ayrı kaleciyi ayrı köşeye gönderirken skoru 2-2'ye getirdi.

YENİ SÖZLEŞME LAMPARD'A YARADI

73'üncü dakikada Manchester City ile olan sözleşmesini sene sonuna kadar uzatan Frank Lampard sahneye çıktı. Sol kanattan Clichy'nin cezasahasına ortasında Frank Lampard penaltı noktasına yakın bölgeden kafayı vurup topu ağlarla buluşturdu ve takımını 3-2 öne geçirdi. Sonradan oyuna giren ve golünü atan Lampard, Premier Lig'de 176. golünü attı ve 175 gollü Thierry Henry'yi geride bırakarak, Premier Lig tarihinin en çok gol atan futbolcuları sıralamasında 4. sıraya yükseldi.

75'inci dakikada Lampard'ın altıpas ön çizgisi üzerinden kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu bir başka eski bir Manchester City'li kaleci Pantilimon müthiş kurtardı.

82'te Jesus Navas, sağdan cezasahasına girip kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşufnu yaptı; ancak kaleci bir kez daha devleşerek gol izni vermedi ve topu kornere gönderdi.

86'da Manchester City bir kez daha kaleci Pantilimon'a takıldı. Silva'nın soldan penaltı noktası üzerine gönderdiği topla Fernandinho kaleciyle karşı karşıya kaldı. Brezilyalı'nın vuruşunda Pantilimon bir kez daha devleşerek topu kornere gönderdi ve mutlak bir golü daha önledi.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Manchester City rakibini 3-2 yenerek puanını 46'ya çıkararak zirve iddiasını sürdürdü. Sunderland ise 20 puanda kaldı ve alt sıralardan kurtulma ümitlerini ileriki haftalara taşıdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...