Tgrt Haber
08 Eylül 2021 07:12

Dünya Kupası tehlike altında

Millî Takım Dünya Kupası Eleme maçında sahadan silindi. Son maçlarda alarm veren A Millîler, Hollanda önünde dağıldı. Dün ortaya koyduğumuz futbol Katar umutlarımızı iyice düşürdü. Takım Norveç'in kazanmasıyla bir anda üçüncü sıraya geriledi. Türkiye, ekim ayında içeride iki puan gerisinde olduğu Norveç’i ağırlayacak, sonra da deplasmanda ilk maçta iki puanımıza kan doğrayan Letonya ile karşılaşacak.

Dünya Kupası tehlike altında
türkiye,,dünya kupası,,hollanda,,maç,,futbol,,spor,

2022 Dünya Kupası elemelerinde Hollanda’ya farklı yenildik. İlk dakika dolmadan başlayan gol sağanağı, gurbetçilerimizi ve bütün Türkiye’yi üzdü. Sahamızdaki Karadağ beraberliği, Cebelitarık’ı güç bela yenişimiz tehlikenin işaretiydi. Portakallar ilk dakika dolmadan Klaassen'le öne geçti. Depay hat-trick yaptı. Çağlar atıldı. Til ve Malen'in golleri gecemizi iyice kararttı. Cengiz'in golü kuru bir teselli oldu. Lider çıktığımız maçtan üçüncü ayrıldık.

21 YIL SONRA BEŞ FARK

A Millî Takım dün gece birçok bakımdan ilki (!) tattı. Millîler 1990 yılındaki 5- 0'lık İrlanda Cumhuriyeti hezimetinden bu yana da ilk defa beş farklı yenilgi yaşadı.

TAM 95 YIL SONRA 6-1

Türkiye tarihinde ikinci defa 6-1’lik hezimeti yaşadı. Bundan tam 95 yıl önce, 12 Eylül 1926’da Polonya’ya da 6-1 yenilmiştik. Ancak o özel maçtı. Bu sefer rezalet resmî olarak tescillendi!

Dünya Kupası tehlike altında

2005'İN ARDINDAN EN ERKEN GOL

Hollanda'nın Davy Klaassen'le Türkiye karşısında bulduğu gol (55. saniye), Dünya Kupası Elemeleri'nde Cocu'nun 2005'te Romanya'ya 39. saniyede attığı golden bu yana Hollanda'nın Dünya Kupası Elemeleri'ndeki en erken sayısı oldu.

34 YILLIK REZALET

En son 1987 yılında İngiltere’den sekiz gol yemiştik. A Millî Takım için, "Avrupa Şampiyonası veya Dünya Kupası'nda final oynar mı?" tahminleri yapılırken bir anda 80'li yılların futbol ve sonuçlarına döndük. EURO 2020'de alınan ağır sonuçların travması takımda öyle güven eksikliğine yol açtı ki 34 yıl sonra dün gece kalemizden tam altı defa top çıkardık. Hollanda deplasmanında 6-1 kaybeden millîler, 1987'den bu yana bir ilki yaşadı. A Millî Takım, Ekim 1987'deki İngiltere maçından (0- 8) bu yana ilk defa bir karşılaşmada kalesinde bu kadar gol gördü.

Dünya Kupası tehlike altında

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...