Tgrt Haber
13 Eylül 2021 00:34

Fatih Terim'den Şenol Güneş'e destek: Ayıp ediyorsunuz

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-2 biten Trabzonspor maçı sonrası yaptığı açıklamada 2 puan kaybedenin kendileri olduğunu belirtti. Emre Kılınç'ı sakatlandığı için değiştirdiklerini söyleyen Fatih Terim, Morutan değişikliğini ise topsuz alanda kendisinden verim alamadıkları için yaptığını açıkladı. Milli Takım'daki görevinden ayrılan meslektaşı Şenol Güneş'e de destek veren Terim, "Bir itibarsızlaştırma ve yaralama hiç hoş değil. Ayıp ediyorsunuz" dedi.

Fatih Terim'den Şenol Güneş'e destek: Ayıp ediyorsunuz
fatih terim,galatasaray,trabzonspor,şenol güneş

Süper Lig'in 4. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşan Galatasaray, 2-0 öne geçtiği mücadelede üstünlüğünü koruyamayınca karşılaşma 2-2 sona erdi. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maç sonu düzenlenen basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İlk yarı düşündükleri bir yapıyla oynadıklarını belirten deneyimli teknik adam, "İlk yarıda, çok çalıştığımız düşündüğümüz ve uygulamayı isteğimiz yapıyla oynadık. İki tane attık ama çok da kaçırdık. Devre arasına 2-0 girmek başka bir oyun demektir. Ama 2-1 giriyorsanız başka bir oyun demektir. Olay çok başka olabilirdi. İkinci yarı gole kadar çok pozisyon verdiğimizi düşünmüyorum. Biz yine yakaladık. Yakaladığımız pozisyonlarda iki farkı bulamadık. Böyle olunca tabii rakip Trabzonspor ile oynuyorsunuz. Çok iyi bir kadroya sahipler. 2-2 olduktan sonra tekrar kazanabilir miydik. Pozisyonlar bulduk. Gençliğin verdiği dinamizm koruma iç güdüsü ve heyecan gelecektir. Onları da aşacağız" ifadelerini kullandı.

MORUTAN DEĞİŞİKLĞİ

Fatih Terim, Morutan'ı taktik icabımı değiştirip değiştirmediği yönündeki bir soru üzerine de "Emre sakatlandı diye çıkardım. Morutan tercihimi de anlattım. Morutan topla bizim en güvendiğimiz oyunculardan biri. Oynamaya devam edecek. Taylan da olmayınca orta sahaya 8 gibi pozisyonda Yedlin’e yardım edecek bir oyuncuya ihtiyacımız oldu. Dolasıyla öyle değişiklik yaptım. Morutan topla iyi ama topsuz bugün özellikle orta sahada bir takım yardımlar yapamadığı için o yüzden. Yoksa herhangi bir düşüncem yoktu. Aytaç'ı alma sebebim de orta saha yardımcı olmasıydı. İki haftada 4 puan kaybettik ama deplasman da olsa ilk yarıda oynadığımız maçın süresini artırmamız gerekecek. İlk yarıdaki hatalarımızdan bir tanesi her atağı sonuçlandırmamız gerekmiyor. Heyecan ve panik oldu. Puan kaybettiğimiz için üzgünüz" dedi.

"BAZI OYUNCULAR BİZE YARDIMCI OLMALI"

2 puan kaybeden tarafın kendileri olduğunu söyleyen Fatih Terim, "Baktığımız zaman 2 puan kaybeden biziz. Bir zaman gerekiyor. Kaybetmeden devam ediyoruz. En fazla maç oynayan biziz. Birçok neden sayabilirim ama bütün bunlara rağmen açıkçası kullanmak istediğimiz oyuncuları kullanamadık. Bazı oyuncularımızın bize yardımcı olması lazım. Perşembe günü önemli bir takım ile oynayacağız, hafta sonu tekrar oynayacağız" şeklinde konuştu.

Fatih Terim'den Şenol Güneş'e destek: Ayıp ediyorsunuz

ŞENOL GÜNEŞ'E DESTEK: AYIP EDİYORSUNUZ

A Milli Takım'daki görevine son verilen Şenol Güneş hakkında da konuşan Terim, "Olayları izliyorum. Şu anda içinde bulunduğumuz tesisler Şenol Güneş tesisleri. Kazanılır, kaybedilir. Bir itibarsızlaştırma, bir yaralama, bir acıtma hiç hoş değil. Bunu hak etmedi, ne o ne de arkadaşları. Saygıyla anmayı, sevgiyle göndermeyi bilmeliyiz. Şenol Güneş bu ülkeye hizmet etti. Yanlış yaptı, doğru yaptı. İstenmek nasıl doğalsa ayrılmak da doğaldır. Ayıp ediyorsunuz ve arkadaşlarına ayıp ediyorsunuz. 4 tane maç var ve iddiamız var. Gidebilir miyiz, evet gidebiliriz. Bir şeyler yakalayabiliriz. Biz bunlara konsantre olmaya çalışırsak gidebiliriz. Şimdi başladı kim gelecek. Yabancı-yerli geliyor. Bırakın onlar da kafasına göre seçsinler. Nedir bu kendi kendimize yaptığımız anlamıyorum. Bırakın kendilerince karar versinler. Bu 4 maç bu çocukların yanında olalım. Federasyonun yanında olalım. Ben de Şenol Güneş de bu formayı taşıdık. Kazanmayı biz istemez miyiz? Sakin olalım. 4 maç var, bu çocuklara güvenelim. Hani biz bitti demeden bitmezdi? Şu an tam zamanı işte arkadaşlar lütfen" diyerek meslektaşına destek verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...