Tgrt Haber
21 Şubat 2015 04:22

Fenerbahçe hisseleri forma tarifesiyle tavan yaptı

Fenerbahçe hisseleri dün yüzde 4.48 değer kazanarak 45.70 TL ile tavan fiyata ulaştı. Şirketin borsa değeri de rekor kırarak 1.1 milyar lira oldu.

Fenerbahçe hisseleri forma tarifesiyle tavan yaptı
fenerbahçe forma, Fenerbahçe hisseleri

Yükselişe gerekçe olarak gelecek sezon için istenilen 26 milyon dolarlık forma sponsorluk bedeli ile 1 milyon üye projesi gösteriliyor.

FENERBAHÇE hisseleri dün son 29 ayın zirvesini gördü. Kulübün Borsa İstanbul’da işlem gören hisseleri yüzde 4.48 yükselerek 45.70 ile tavan fiyata ulaştı. Borsa koridorlarında hisse yükselişine gerekçe olarak kulübün önümüzdeki sezondan itibaren forma sponsorluk anlaşması için düğmeye basması ve “1 milyon üye” projesinin gösterilmesi dikkat çekti.

Fenerbahçe 2014-2015 sezonunda formasına sponsor alamamıştı. Sarı lacivertli kulübün gelecek sezon için şirketlerle görüşmelere başladığı öğrenildi. Kulüp formasında 4 farklı sponsorla mücadele etmek istiyor. Bu sponsorlardan ise yıllık 26 milyon dolar gelir bekliyor.

SIRTI 12 MİLYON DOLAR

Fenerbahçe’nin şirketlerle yaptığı sponsorluk görüşmelerinde en pahalı sponsorluğun ise forma sırtı olduğu belirtiliyor. Bunun için şirketlerden 12 milyon dolar isteniyor. Forma  göğüs sponsorluğunun bedeli ise 9 milyon dolar. Bu rakam kol sponsorluğu için 3 milyon dolar olarak belirlenirken, şort sponsoru olacak şirket 2 milyon doları gözden çıkartmak zorunda.

ÜYE SPEKÜLASYONLARI

Bu arada borsadaki yükselişte 1 milyon üye projesine yönelik spekülasyonlar da etkili oluyor. Fenerbahçe, Başkan Aziz Yıldırım’ın önem verdiği 1 milyon üye hedefi kapsamında ne kadar yeni üye sağladığını henüz resmen açıklamadı. Ancak borsa koridorlarında bu konuda yapılan spekülasyonlar dikkat çekiyor. Fenerbahçe’de temsili üyelik bedeli 2 bin TL, normal üyelik ise 10 bin TL. İddialar kulübün günde 400 üyeye ulaşarak her gün 700 bin TL gelir sağladığına kadar uzanıyor. Bu konudaki resmi bilgiye kulübün açıklamalarıyla ulaşılabilecek.
FB forma için ne istiyor?
Sırtına 12 milyon dolar
Göğüsüne 9 milyon dolar
Koluna 3 milyon dolar
Şortuna 2 milyon dolar

Beşiktaş’ın 11.8 milyon dolar
GS’nin 7.6 milyon dolar geliri var

FENERBAHÇE’nin formasında bu yıl sponsor bulunmazken bu konuda en çok gelir ise Beşiktaş’ta. Kara Kartal’ın  sırtındaki Beko sponsorluğundan yıllık 4 milyon dolar , kolundaki Kalde’den yıllık 2 milyon dolar, Göğüsteki Vodafone sponsorlupundan yıllık 5.8 milyon dolar (5 yıllık) geliri bulunuyor. Galatasaray’ın ise yıllık THY ve Huawei’den göğüs’te (THY şampiyonlar ligi) toplam 7 milyon dolar, şorttaki nikondan ise yıllık 600 bin dolar forma sponsorluk geliri bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...