Tgrt Haber
21 Ekim 2021 06:47

Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa sahnesinde

UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye bu akşam iki dev karşılaşmaya kilitlenecek. Fenerbahçe, Belçika ekibi Royal Antwerp’i konuk edecek. Galatasaray da Rusya’da Lokomotiv Moskova takımı ile karşılaşacak.

Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa sahnesinde
uefa avrupa ligi,fenerbahçe,galatasaray

UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe ve Galatasaray bu akşam sahne alacak.

FENER SİFTAH PEŞİNDE

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe, bugün Belçika temsilcisi Royal Antwerp'i misafir edecek. Tek puanı olan temsilcimiz kazanması durumunda gruptan çıkma iddiasını devam ettirecek, aksi takdirde işini zora sokacak.

FENERBAHÇE, AVRUPA’DA MORAL PEŞİNDE

Trabzonspor maçının geride kaldığını ve Avrupa Ligi’nde kaybettikleri Olimpiakos maçından ders aldıklarını belirten Fenerbahçe’nin teknik direktörü Vitor Pereira “Sadece tutkuyla değil, zekâyla da oynamamız gerek. Bu sefer kazanmalıyız” dedi.

Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa sahnesinde

“ZEKAYLA DA OYNAMAK GEREKİYOR”

Avrupa Ligi’nde henüz galibiyet yüzü görmeyen Fenerbahçe, Antwerp’i yenerek ilk galibiyetini alıp çıkışa geçmeyi hedefliyor. Maç öncesi düzenlediği basın toplantısında Trabzon karşılaşmasını unutmaları gerektiğini belirten Teknik direktör Vitor Pereira “Futbol zor iş, zor meslek. Kötü sonuç alınca bir gün sonra yeni reaksiyon göstermen gerekiyor” dedi. Avrupa Ligi2nin başka bir turnuva olduğuna değinen Portekizli çalıştırıcı, Avrupa arenasında daha çok tecrübeye ihtiyaçları olduğunu belirterek “Bu dersi Olimpiakos karşısında aldığımızı düşünüyorum. Sadece duygularla değil zekâyla oynamak gerekiyor” diye konuştu.

Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa sahnesinde

“3 PUANI ALMAK İSTİYORUZ”

Vitor Pereira, Antwerp’e karşı sabırlı olmaları gerektiğini dile getirdi. Ellerinden gelen her şeyi yaparak 3 puanı almak istediklerini belirten Vitor Pereira “Sabırlı olmamız, reaksiyon göstermemiz ve en iyi seviyede olmamız gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

PEREIRA’NIN GALİBİYETE İNANCI TAM

Gruptaki iddiasını sürdürmek için her iki takım için de bu maçın çok önemli olduğunu vurgulayan Pereira, galibiyete inandığını söyledi. Az gol attıkları yönündeki eleştirilere de cevap veren tecrübeli hoca “Seviyeyi artırmalıyız. Ben de daha çok atıp daha az yemek istiyorum” dedi.

Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa sahnesinde

FERDİ KADIOĞLU: HENÜZ SEÇİM YAPMADIM

Öte yandan Ferdi Kadıoğlu da Vitor Pereira ile basın toplantısına katıldı. Antwerp’i yenerek Avrupa’da ilerlemek istediklerini belirten Ferdi Kadıoğlu, Frey ve Samatta’yı yeniden görmenin güzel olacağını söyledi. Milli takım tercihiyle ilgili soruya da cevap veren genç yıldız, “Önümde üç seçenek var. Zor bir seçim. Henüz karar vermedim” dedi.

FENERBAHÇE- ROYAL ANWERP MUHTEMEL İLK 11’LER

Fenerbahçe: Altay, Tisserand, Kim, Szala,  Osayi, Zajc, Gustavo, Ferdi, Rossi, Valencia, Pelkas 
Royal Antwerp: Butez, Buta, Almeida, Dessoleil, De Laet, Yusuf, Verstraete, Benson, Fischer, Balikwisha, Frey

Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa sahnesinde

ZİRVEDE KAL ASLAN

Bir diğer temsilcimiz Galatasaray ise Rusya deplasmanında olacak. 4 puanla grup lideri konumunda bulunan Cimbom, ülke puanını da artırmaya çalışacak. Muhtemel bir galibiyet ise tur anlamında çok büyük anlam ifade verecek.

L. MOSKOVA-GALATASARAY MUHTEMEL İLK 11’LER

L. Moskova: Khudyakov, Nenakhov, Barlnov, Pablo, Tıknizyan, Maradishvili, Kulikov, Zinovich, Kerk Smolov, Petrov
Galatasaray: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan, Morutan, Cicaldau, Berkan, Kerem, Mustafa

 

Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa sahnesinde

FATİH TERİM: 1 PUAN BİLE BÜYÜK AVANTAJ

Güçlü ve ciddi bir takımla oynayacaklarını belirten Galatasaray'ın hocası Fatih Terim "Kazanalım isteriz ama beraberlik de iyi sonuç. Kendi oyun formatımız var. Buna ısrarla devam edeceğiz, kimse değişmesini beklemesin" dedi.

Lokomotiv Moskova karşılaşması öncesi maça yönelik açıklamalarda bulunan Fatih Terim, oyunlarında büyük değişimleri kimsenin beklememesini ama küçük dokunuşların muhakkak olacağını söyledi. Sergilemek istedikleri bir oyun formatları olduğunu ve bunun üzerinde ısrarla devam ettiklerini ifade eden Terim yaptığı açıklamada "Zaman zaman çok başarılı oluyoruz, zaman zaman da bazı hatalarımız oluyor. Oyuncularıma ciddi ve iyi bir takımla oynayacağımızı söyledim" sözlerini kullandı.

Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa sahnesinde

MUSTAFA MUHAMMED KARARI 

Avrupa Ligi'nde gruptaki durumlarını değerlendiren ve üçüncü maça çıkacaklarını belirten Terim, "Dört puanla biz öndeyiz. 3, 2, 1 diye herkesin iddialı olduğu bir sıralama var. Ama kazanmamız veya berabere kalmamız halinde çok büyük bir avantaj elde ederiz" dedi. Terim, Mustafa Muhammed konusunda da, "Mustafa gol atıyor, gollerle buluşuyor. Attıkça da bizim ocak ayındaki düşüncemiz zaten o zaman net ortaya çıkar" diye konuştu.

Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa sahnesinde

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...