Tgrt Haber
27 Ekim 2021 12:39

Fenerbahçeli eski yönetici Mahmut Uslu'dan Vitor Pereira itirafı: Üçkağıt yapmaya çalıştı

Fenerbahçe eski yönetici Mahmut Uslu, Sarı-Lacivertli takım hakkında sessizliğini bozdu. Teknik direktör Vitor Pereira'nın "Fenerbahçe Avrupa Ligi'ni kazanamaz" sözlerine sert cevap veren Uslu, Pereira ile Robin van Persie arasında yaşanan gerginlik ve Aziz Yıldırım’ın başkanlığa aday olup olmayacağı konularıyla ilgili konuştu.

Fenerbahçeli eski yönetici Mahmut Uslu'dan Vitor Pereira itirafı: Üçkağıt yapmaya çalıştı
fenerbahçe,mahmut uslu,vitor pereira,mesut özil,ali koç,caner erkin

Fenerbahçe eski asbaşkanı ve basın sözcüsü Mahmut Uslu, Sarı-Lacivertlilerin durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Ali Koç’un Fenerbahçe’ye bir çivi bile çakmadığını belirten Uslu, teknik direktör Vitor Pereira'yı ve yapılan transferleri değerlendirdi.

Spor Arena'ya konuşan Mahmut Uslu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Şu ana kadar hiç konuşmak istemediklerini belirten Uslu, “Bıraktığımız Fenerbahçe ile şimdiki Fenerbahçe arasında çok büyük farklar var. Fenerbahçe özellikle sportif anlamda kadın basketbol ve kadın voleybol dışındaki birçok branşta iyi neticeler almadı, bu duruma üzülüyorum. Ayrıca kulüpte manevi olarak çok büyük değişiklikler olduğunu hissediyorum." dedi.

"PEREİRA GELDİĞİ GÜN DÖNECEKTİ"

Vitor Pereira’nın takımın başına yeniden gelişini hiç olumlu karşılamadığını vurgulayan Uslu, “Pereira’nın kendisi biliyor, biz tanımıyorduk onu İtalyan menajer Terraneo getirmişti. Pereira geldiği ilk gün geri dönecekti ama devam etti. Kaliteli oyuncularla problemi olan birisi ve ben hoş karşılamadım. Kimse kimseyi aldatmasın, Fenerbahçe’de belirli seviyede çok oyuncu var ama Mesul Özil gibi çok kaliteli oyuncu yok." şeklinde konuştu.

"BURHAN KARAÇAM'A MI İNANACAK YOKSA MAHMUT USLU'YA MI?"

"Fenerbahçe taraftarı kulübe sahip çıkarsa ve bizim yönetimimize yapılanlar yapılmazsa şampiyon olma şansımız yine yüksek. Şunu görmek lazım, Ali Koç geldi ve 2. başkan olarak aldığı insanlar, içerden ihanet edermiş gibi “621 milyon Euro borç var yalan söylüyorlar” dedi. Bizim söylediklerimiz dışında bir borcumuz yoktu. Bununla ilgili yazılı açıklama yaptık. Fenerbahçeliler Burhan Karaçam’a mı inanacak yoksa Mahmut Uslu’ya mı?"

“ALİ KOÇ KULÜBE BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADI”

Yapılan transferlerin hiçbirinin fırsat transferi olmadığını belirten Uslu, “Alanyaspor’dan Trabzonspor’a giden Bakasetas’ı neden almadınız? Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu çok iyi Fenerbahçelidir ve Fenerbahçe Derneği’nin eski başkanıdır. Bizim de yanlış transferlerimiz oldu. Dünyanın en iyi forvetlerinden Van Persie’yi aldık, 10-15 gol attı ve hafif sakat çıktı. Hatalarımız oldu ama birçok doğrumuz da oldu. Aziz Yıldırım için “futboldan anlamaz” diyorlardı ama anlıyor. Fenerbahçe hala Aziz Yıldırım’ın bıraktıkları ile devam ediyor. Ali Koç’un kulübe koyduğu hiçbir çivi yok." dedi.

Fenerbahçeli eski yönetici Mahmut Uslu'dan Vitor Pereira itirafı: Üçkağıt yapmaya çalıştı

"BİZ SORUNU ÇÖZDÜK"

Pereira ile Mesut Özil konusunda bir bilgisi olmadığını aktaran Uslu, Aziz Yıldırım’ın başkanlığında kendi dönemlerinde bu sorunları çözdüklerini söyledi. Mesut Özil’in çok önemli bir oyuncu olduğunu ve kalitesini belli ettiğini vurgulayan Uslu, açıklamasında “Geçen seneye göre fark var, sistem değişikliğini mi istemiyor diye bakmak lazım. Çünkü Pereira’nın sisteminde kenarlarda oynayanların adeta “Superman” olması lazım. Biz yine inancımızı hiçbir zaman kaybetmeyiz, çok ikinci olduk ve nasıl olduğumuzu iyi biliyoruz." İfadelerini kullandı.

Fenerbahçeli eski yönetici Mahmut Uslu'dan Vitor Pereira itirafı: Üçkağıt yapmaya çalıştı

GÖKHAN VE CANER’İN KULÜBE GERİ DÖNMESİ

Aziz Yıldırım, ve yönetiminin görevde olsaydı Gökhan Gönül ve Caner Erkin Fenerbahçe’ye gelemezdi diyen Uslu, “Caner Erkin, özellikle Beşiktaş maçında Fenerbahçe’ye yanlışlar yaptı. O yüzden biz olsaydık kulübe dönemezdi." diye konuştu.

“PEREIRA ÜÇKAĞIT YAPMAYA ÇALIŞTI”

Vitor Pereira’nın 'Kulüpte herhangi biri Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ni kazanacak seviyede olduğunu düşünmemeli. Biz bu turnuvayı kazanacak seviyede değiliz' açıklamasına ilişkin de konuşan Uslu, “Biz olsaydık Pereira’yı bu sözlerden sonra atardık. Demek ki Fenerbahçe’yi o gözle görüyorlar, Fenerbahçe büyük kulüptür” dedi.

Fenerbahçeli eski yönetici Mahmut Uslu'dan Vitor Pereira itirafı: Üçkağıt yapmaya çalıştı

EMRE’NİN GİDİŞİNDE PEREIRA’NIN GÜNAHI VAR

“Pereira ilk geldiğinde Terraneo ile birlikte üçkağıt yapmaya çalıştı” diyen Uslu, yönetim olarak Emre Belözoğlu’nun takımda kalmasını istediklerini belirterek “Vitor Pereira önce onay verdi sonra kıvırdı. Emre Belözoğlu kalsaydı şampiyonduk. Emre’nin gidişinde hem Terraneo hem de Pereira’nın günahı var."

"AZİZ YILDIRIM ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYOR"

Aziz Yıldırım’ın tekrar aday olup olmayacağına ilişkin ise Uslu, "Aziz Yıldırım’ın adaylığı düşünmediğini çok iyi biliyorum ama onun adına yorum yapamam” dedi. Ali Koç’un kumpas iddialarına “Gülüyoruz, Ali Koç hayali düşman oluşturmasın” diyen Uslu, “İşlerini konsantre olup Fenerbahçe’yi şampiyon yapsın. Gerçekten bir düşman varsa söylesinler biz yok ederiz. Biz Fenerbahçeliyiz ve başka bir şey tanımayız." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...