Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Haziran 2021 14:52

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu

Uzun süredir teknik direktör arayışı içinde olan Fenerbahçe mutlu sona ulaştı. Sarı-lacivertlilerin yeni hocası Portekizli Paulo Fonseca oldu. Fonseca'nın önümüzdeki günlerde İstanbul'a sözleşme için gelmesi bekleniyor.

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu
Fenerbahçe,Ali Koç,Paulo Fonseca

TRT Spor’un son dakika olarak geçtiği habere göre; Ali Koç, Fonseca ile anlaşma sağladı ve Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü oldu. Koç daha önce yeni gelecek teknik direktörün Portekiz ekolünden olacağını söylemişti.

Ali Koç'un Paulo Fonseca'yı kısa süre içinde açıklayabileceği gelen haberler arasında…

5 Temmuz'da Topuk Yaylası'nda yapılacak kamp çalışmaları öncesinde yeni teknik direktörün raporu doğrultusunda planlamanın yapılması hedefleniyor.

FENERBAHÇE HAYRANI

Fonseca, Braga teknik direktörü olduğu 2016 yılındaki Fenerbahçe - Braga maçı öncesi, ”Braga'nın daha önce Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı aldığı sonuçları kriter olarak almıyorum. Fenerbahçe bir dünya devi." açıklamasını yapmıştı.

PAULO FONSECA KİMDİR?

Tam adı Paulo Alexandre Rodrigues Fonseca olan teknik direktör, 5 Mart 1973 yılında Mozambik'te dünyaya geldi. Futbol hayatı boyunca sırasıyla; Barreirense, Leça, Belenenses, Maritimo, Vitoria Guimaraes ve Estrela'da forma giyen Mozambik asıllı Portekizli futbol adamı, 2005 yılında emekli oldu.

PAULO FONSECA HANGİ TAKIMLARI ÇALIŞTIRDI?

32 yaşında teknik adamlık kariyeri başlayan Fonseca, Portekiz ekibi Estrela Amadora'da kulübeye indi. Burada 2 yıl geçiren ve ardından sırasıyla Dezembro, Odivelas, Pinhalnovense, Desportivo Aves'te çalıştı. 2012'de Paços de Ferreira'nın başına geçen Fonseca, burada çıktığı 41 maçta 1.93 puan ortalaması yakaladı ve ülkenin en köklü ekiplerinden Porto'ya imza attı, kariyerinin ilk kupasını burada kazandı.

İlerleyen süreçte ise işler yolunda gitmedi. Porto'da beklentilerin altında kalan Portekizli hoca, Benfica'nın gerisinde kalınca görevinden ayrıldı. Mavi beyazlı ekipte sadece 37 maça çıkabilen Fonseca, 2014'te eski takımı Paços de Ferreira'ya döndü.

2.Paços döneminde 39 maça çıkan ve 14 galibiyet, 12 beraberlik, 13 mağlubiyet alan Fonseca, 2015'te adını duyuracağı Braga'nın başına geçti.

Braga'da 1.82 puan ortalaması yakalayan ve Portekiz Kupa Şampiyonluğu yaşayan Fonseca, ilk kez ülke dışına çıktı, 2016/17'de Shakhtar Donetsk'in başına geçti. 12 yıllık Mircea Lucescu döneminin ardından Shakhtar'a imza atan Fonseca'nın adı o dönem Trabzonspor'la da anıldı.

Shakhtar Donetsk'te kariyerinin en başarılı dönemini geçiren Portekizli teknik adam, Ukrayna'da geçirdiği 3 yılda 3 lig, 3 Ukrayna Kupası ve 1 Ukrayna Süper Kupası kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...