Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ocak 2022 12:41

Galatasaray'ın eski başkanı Selahattin Beyazıt hayatını kaybetti

Galatasaray Spor Kulübü'nün eski başkanlarından Selahattin Beyazıt 91 yaşında hayatını kaybetti. Beyazıt, 1969-1973 ve 1975-1979 yıllarında sarı kırmızılı kulüpte başkanlık yapmıştı.

Galatasaray'ın eski başkanı Selahattin Beyazıt hayatını kaybetti
galatasaray,,selahattin beyazıt,

Sarı-kırmızılılara 1969-1973 ve 1975-1979 yıllarında iki dönem başkanlık yapan Galatasaray Spor Kulübü'nün eski başkanı Selahattin Beyazıt, 91 yaşında hayatını kaybetti. Galatasaray'ın sosyal medya hesabı Twitter'da yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi

"1969-1973 ve 1975-1979 yıllarında kulübümüzün başkanlığını yapmış olan, 3597 sicil numaralı divan üyemiz Sayın Selahattin Beyazıt’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başkanımıza Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz.''

Galatasaray'ın eski başkanı Selahattin Beyazıt hayatını kaybetti

PEKİ, SELAHATTİN BEYAZIT KİMDİR?

Türk iş insanı, sanayici ve eski Galatasaray Başkanı olan Selahattin Beyazıt 5 Temmuz 1931 doğumlu. 1976 yılındaki gelir vergisi rekortmenleri arasında üçünsü sırada olan ve dönemin önde gelen iş insanlarından olan Beyazıt, Sanayi sektöründe metal, toprak, ve otomotiv alanlarında öne çıktı. Beyazıt Şirketler Topluluğu’nun yönetim kurulu başkanlığını ve Türk Pirelli yönetim kurulu başkanlığı da yürüttü.

Galatasaray'da başkanlığı döneminde futbol takımı toplamda 9 kupa kazandı. Ayrıca başkanlık döneminde Riva arazisini de Galatasaray Kulübüne kazandıran Beyazıt'ın adı, Galatasaray Üniversitesi'nin iki yakası arasındaki bağı sağlayan alt geçide verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...