Tgrt Haber
12 Eylül 2021 10:08 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 19:34

Galatasaray ile Trabzonspor'u yenişemedi! 2-2

Süper Lig'in 4. hafta mücadelesinde 9 puanlı Trabzonspor, 7 puanlı Galatasaray'ı konuk etti. Galatasaray ile Trabzonspor 2-2 berabere kaldı. Sarı-kırmızılıların gollerini Emre Kılınç(2) kaydederken Trabzonspor'un golleri Cornelius ve Nwakaeme'den geldi. Trabzonspor puanını 10 yaparken Galatasaray 8 puanda kaldı.

Galatasaray ile Trabzonspor'u yenişemedi! 2-2
futbol,trabzonspor,galatasaray,süper lig

Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray berabere kalarak şampiyonluk yarışında 2 puan yitirdi.

Karşılaşmada Emre Kılınç'ın golleriyle 2-0 öne geçen sarı-kırmızılı takım bu üstünlüğünü sürdüremedi. Trabzonspor, 41. dakikada Cornelius ile farkı 1'e indirdikten sonra 62. dakikada sezona iyi başlayan golcüsü Nwakaeme ile eşitliği sağladı.

Haftaya lider giren Trabzonspor, ilk puan kaybını yaşadı. Puanını 10'a yükselten Karadeniz ekibi, ikinci sıraya gerileyerek liderliği Beşiktaş'a kaptırdı.

Zorlu Trabzon deplasmanından 1 puanla ayrılan Galatasaray, puanını 8'e yükselterek 5. sırada yer aldı.

FIRTINA'DAN 16 MAÇLIK SERİ

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde rakipleri karşısında yenilmezlik serisini 16 maça taşıdı. Bordo-mavililer, son 16 maçında 7 galibiyet, 9 beraberlik elde ederek rakiplerine 3 puan vermedi.

GALATASARAY YENİLMEZLİĞİNİ 13 MAÇA ÇIKARDI

Galatasaray ise Fatih Terim ile yenilmezlik serisini 13 maça çıkardı. Ligde son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasında Hatayspor karşısında yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sezon sonuna kadar 7 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Bu sezon da 4 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik yaşayan Galatasaray'ın 2 sezona yayılan 13 müsabakalık yenilmezlik serisi bulunuyor.

TRONDSEN SAKATLANDI

Trabzonspor'da İsmail Köybaşı'nın yerine ilk yarıda oyuna giren Trondsen, sakatlandı. Teknik direktör Abdullah Avcı, 37. dakikada oyuna giren Trondsen'i 53. dakikada oyundan almak zorunda kaldı.

ABDÜLKADİR ÖMÜR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI!

Trabzonspor'un genç oyuncusu Abdülkadir Ömür, karşılaşmanın ilk yarısında oyundan çıktıktan sonra göz yaşını tutamadı. Performansı nedeniyle taraftarlardan tepki alan Abdülkadir Ömür, morali bozuk şekilde sahadan ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada Peres'in uzak mesafeden yerden şutunda kaleci Muslera, yatarak topu kontrol etti.

20. dakikada Galatasaray, golü buldu. Edgar'ın kaleci Uğurcan Çakır'a hatalı geri pasında araya giren Emre Kılınç, yerden bir vuruşla topu filelere gönderdi: 0-1

21. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun pasında ceza alanı sol çaprazında Halil İbrahim Dervişoğlu'nun yerden şutunda top kaleci Uğurcan Çakır'da kaldı.

25. dakikada Nwakaeme'nin soldan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Cornelius'un kafa vuruşunda, top üsten auta gitti.

26. dakikada sağdan ceza alanı son çizgisine doğru inen Morutan'ın çıkardığı topu Halil İbrahim Dervişoğlu kaleye gönderdi ancak Uğurcan Çakır, tehlikeyi önledi.

29. dakikada Hamsik'in pasında, ceza alanı içinde Cornelius'un yerden şutunda, kaleci Muslera, yatarak topa sahip oldu.

30. dakikada ceza alanına sokulan Morutan'ın şutunda, kaleci Uğurcan Çakır, topu çelmeyi başardı.

33. dakikada Galatasaray, farkı 2'ye çıkardı. Kerem Aktürk'ün şutunda açıyı daraltan Uğurcan Çakır'dan dönen topu Halil İbrahim Devrişoğlu, penaltı noktasındaki Emre Kılınç'a aktardı. Bu futbolcu da meşin yuvarlağı filelere yolladı: 0-2

Bu golün ardından kale arkası bölümünden sahaya giren bir taraftar Abdülkadir Ömür'e bir şeyler söyledikten sonra güvenlik görevlileri tarafından yakalanarak dışarıya çıkartıldı.

41. dakikada Trabzonspor, farkı 1'e indirdi. Hamsik'in soldan ortasında Bakasetas, topu Cornelius'a indirdi. Bu futbolcu topu kontrol ederek ayağıyla filelere yolladı: 1-2

Karşılaşmanın ilk yarısı konuk takımın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

61. dakikada Cicaldao'nun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Babel'in şutunda top yan ağlarda kaldı.

62. dakikada Trabzonspor, beraberliği sağladı. Galatasaray ceza alanı sol tarafında son çizgide topla buluşan Hamsik, rakipten sıyrılarak meşin yuvarlağı uygun durumdaki Nwakaeme'nin önüne indirdi. Bu futbolcu da düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-2

71. dakikada ceza alanı çizgisi önünde rakiplerinden sıyrılan Nwakaeme'nin şutunda kaleci Muslera topa sahip oldu.

77. dakikada Cicaldau'nun ortasında, yakın mesafede topla buluşan Halil Dervişoğlu'nun şutunda kaleci Uğurcan Çakır'ı geçen topu çizgi önünde Yusuf Sarı çıkardı.

90. dakikada Yusuf Sarı'nın ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Muslera, güçlükle topu çeldi.

Karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

AVCI'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Süper Lig'in 4. haftasında sahasında Galatasaray'ı konuk eden Trabzonspor, en son oynadığı Giresunspor maçı 11'ine göre 2 oyuncu değişikliğine gitti.

Teknik direktör Abdullah Avcı, savunmada Serkan Asan'ın yerine sakatlıktan dönen Bruno Peres’e, forvet hattında ise sakatlığı bulunan Djaniny’in yerine Cornelius’a görev verdi.

Sakatlığı devam eden Gervinho da kadroda yer almadı.

DORUKHAN YİNE YOK

Trabzonspor'un sezon başında kadrosuna kattığı, sadece UEFA Konferans Ligi 3. turunda Molde ile oynanan ilk maçta yedek kulübesinde yer alan Dorukhan Toköz de kadroya dahil edilemedi. Ayak bileğinde ödemi tam olarak geçmeyen Dorukhan, 7. resmi maçta da takımda görev alamadı.

TERİM'DEN 3 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise ligde son oynadıkları Kasımpaşa maçına göre ilk 11’de 3 değişikliğe gitti.

Sakatlıklar nedeniyle eksik kadro ile Trabzon’a gelen sarı-kırmızılılarda Terim, sağ bekte Boey’in yerine Yedlin’e, hücum hattında Barış Alper Yılmaz'ın yerine Emre Kılınç’a ve Diagne’nin yerine Halil İbrahim Dervişoğlu'na görev verdi.

Sarı-kırmızılı takımda, sakatlığı bulunan kaptan Arda Turan'ın yanı sıra milli maç arasında sakatlık geçiren Barış Alper Yılmaz, Sacha Boey ve Sofiane Feghouli ile cezası süren Marcao olmak üzere 5 futbolcu kadroda yer almadı.

BAŞKAN AĞAOĞLU GELEMEDİ

Trabzonspor kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kızının geçirdiği ev kazası sonucu yaralanması nedeniyle karşılaşmaya gelmedi. Trabzon'a gelen ancak cezası nedeniyle maçı stattan izleyemeyecek olan Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas da, Ahmet Ağaoğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti.

İKİ TAKIM DA 4 YERLİ İLE MAÇA ÇIKTI

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) sezon öncesi takımların en fazla 8 yabancı ve en az 3 yerli oyuncuyla sahaya çıkma kararı sonrası ligde oynadığı ilk üç karşılaşmada ilk 11’inde 3 yerli oyuncu yer alan Trabzonspor ile Galatasaray, bu karşılaşmada ilk 11’inde 4 yerli ve 7 yabancı oyuncuya görev verdi.

Trabzonspor’da kaptan Uğurcan Çakır ile Galatasaray kaptanı Muslera karşılaşma öncesi saha kenarında bir araya geldi. İkili bu buluşmada birbirlerine kendi kulüplerine ait Fan Token takasını gerçekleştirdi.

Trabzonsporlu taraftarlar, Galatasaray karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmadı. Belirlenen kapasitenin tamamına yakınını dolduran taraftarlar, maç öncesi futbolcuları da tek tek tribünlere çağırıp alkışlarla moral verdi.

YESİÇ'TEN TRABZONSPOR'A ZİYARET

1989-90 sezonunda Trabzonspor formasını giyen Miodrag Yesiç, Galatasaray maçı öncesi bordo-mavili kulübü ziyaret etti. Burada Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu, Başkan Yardımcısı ve Genel Sayman Emin Kahraman, Yönetim Kurulu Üyeleri Tuncay Uzunal, Lokman Sadıklar ve Eda Lermi Zorer ile bir süre görüşen Yesiç, bordo-mavililere Galatasaray maçında başarı diledi. Karşılaşma öncesi hayatını kaybeden Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat ve Eski Kayserispor Başkanı Recep Mamur için saygı duruşunda bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...