Tgrt Haber
05 Ekim 2021 07:07

Hamit Altıntop: Milli Takım için sıraya girecekler

“Buraya öyle bir futbol ortamı girecek ki, dışarıda kuyruk olacak” diyen TFF Millî Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop “Biz banko oynarsak geliriz gibi talepler var. Dünyanın en saçma şeyi” dedi

Hamit Altıntop: Milli Takım için sıraya girecekler
hamit altıntop,,a milli takım,,Stefan Kuntz,

TFF Millî Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, Stefan Kuntz ile birlikte kurmaya çalıştıkları sistemi anlattı. Altıntop; kısa, orta ve uzun vadedeki planlarından bahsederken “Kısa vadede Dünya Kupası’na katılmak. Bunu başarabiliriz. Orta vadede Avrupa Şampiyonası’na kesinlikle katılmamız lazım. Orada da kesinlikle başarılı olmalıyız. Uzun vadede de FIFA sıralamasında ilk 15’i, ilk 10’u zorlamak. Çünkü o potansiyelimiz var. Nüfus olarak da kalite olarak da var” ifadelerini kullandı.

HER ALANDA DEĞİŞİKLİK

Türk pasaportlu oyuncuların millî takım tercihiyle ilgili Hamit Altıntop “Buraya öyle bir futbol ortamı girecek ki, dışarıda kuyruk olacak. Türk pasaportu varsa ve iyi oynuyorsa herkese kapımız açıktır. Ama ‘Biz A Millî Takım’a banko oynarsak geliriz’ gibi talepler var. Dünyanın en saçma şeyi. Ne söyledik; her alanda değişikliğe gidiyoruz. Tarzımızla, sistemle ve bu sistemin sürdürülebilir olmasıyla… Bunları yakından göreceksiniz. Hiçbir şekilde şahıslarla alakalı olmayan bir sistem olacak” diye konuştu.

TÜRK EKOLÜ OLACAK

“Ekol tartışmalarını Almanya Türkiye odağına koymak kolay değil çünkü orada güzel olan bir şeyi buraya almanız iyi olmayabilir. Her şeyde Türkiye ile uyumlu çözümler geliştireceğiz.”

PAZARLIĞA AÇIK DEĞİL: ŞEFFAF PRİM SİSTEMİ

Prim konusuna değinen Hamit Altıntop “Prim sisteminin hocayla hiç alakası olmayacak. Başkan ve yönetime bağlı bir prim sistemi olacak ama pazarlığa açık olmayacak, şeffaf olacak” derken “Tabii Dünya Kupası’na gidersek bir jest olacaktır” demeyi de ihmal etmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...