Tgrt Haber
07 Eylül 2021 14:53

Tarihi hezimet! Farklı kaybettik... Maç Sonucu: Hollanda 6-1 Türkiye

2022 Dünya Kupası Elemeleri G grubu 6. maçında A Milli Futbol Takımımız, deplasmanda Hollanda'ya 6-1 mağlup oldu. Hollanda'nın gollerini Depay(3), Klaassen, Malen ve Til kaydetti. Tek sayımız Cengiz Ünder'den geldi. Milli Takımımızda Çağlar Söyüncü ilk yarının sonlarında kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Hollanda'da deplasmanda tribününde yer alan gurbetçi taraftarlar maçın ikinci yarısından itibaren Şenol Güneş'i istifaya çağırdı...

Tarihi hezimet! Farklı kaybettik... Maç Sonucu: Hollanda 6-1 Türkiye
futbol,a milli takım

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu altıncı maçında deplasmanda Hollanda'ya 6-1 mağlup oldu. Bu maça 11 puanla grup lideri olarak çıkan ay-yıldızlı ekip, gruptaki ilk yenilgisini aldı ve üçüncü sıraya geriledi. Gruptaki yenilmezlik serisini 5 maça yükselten Hollanda ise 13 puan ve averajla Norveç'in önünde liderliğe yükseldi. Türkiye, gruptaki yedinci karşılaşmasını 8 Ekim'de İstanbul'da Norveç ile oynayacak. Hollanda ise aynı gün Letonya'ya konuk olacak.

3 OYUNCUMUZ CEZALI DURUMA DÜŞTÜ!

A Milli Takım'ın Hollanda ile oynadığı mücadelede kırmızı kart gören Çağlar Söyüncü ve grup maçlarındaki ikinci sarı kartlarını gören Orkun Kökçü ve Ozan Kabak cezalı duruma düştü. Bu üç oyuncu, Türkiye'nin 8 Ekim'de sahasında Norveç ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

ŞENOL GÜNEŞ'E TEPKİ!

Hollanda'nın ilk dakikada gelen golü ve farka gitmesi üzerine Türk taraftarlar, milli takım teknik direktörü Şenol Güneş'e tepki gösterdi. Taraftarlar uzun süre, "Şenol Güneş istifa" tezahüratlarında bulundu. Türk taraftarlar, kaptan Burak Yılmaz'a da ikinci yarıda oyundan çıkarken, ıslıklayarak tepki gösterdi.

HOLLANDA'YA İKİ MAÇ SONRA KAYBETTİK

Ay-yıldızlı ekip, Hollanda'ya iki maç sonra mağlup oldu. Milli takım, rakibiyle Türkiye'de oynadığı son iki maçı kazanmıştı. 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan maçı ay-yıldızlı ekip, 3-0 galip tamamladı. Türkiye, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu ilk karşılaşmasında da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Hollanda'yı 4-2 yendi. Milli takım ayrıca, Hollanda karşısında tarihindeki en farklı yenilgisini 6-1'lik sonuçla aldı. Ay-yıldızı ekip, rakibiyle daha önce oynadığı maçlarda en fazla iki farklı yenilgilerle sahadan ayrılmıştı.

31 YIL SONRA 5 FARKLI YENİLGİ

A Milli Futbol Takımı 31 yıl sonra bir maçı 5 farklı kaybetti. Türkiye, 17 Ekim 1990'da İrlanda Cumhuriyeti ile deplasmanda oynadığı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu mücadelesini 5-0 kaybetmişti.

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikada Berghuis’in sağ kanattan pasında ceza sahası içinde Klaassen topla buluştu. Klaassen kale önünde Depay ile verkaçın sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0

16. dakikada Klaassen’in pasında defansın arkasına sarkan Depay’ın ceza sahası içine girip yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-0

25. dakikada Çağlar Söyüncü’nün kaleyi cepheden gören bir noktadan uzaktan yerden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Bijlow’da kaldı.

36. dakikada ceza sahası içinde Çağlar Söyüncü'nün Klaassen’e yaptığı hareket sonrasında hakem Daniele Orsato penaltı noktasını gösterdi.

38. dakikada Depay’ın kullandığı penaltıda vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-0

44. dakikada orta sahanın sağ tarafında Depay'a yaptığı müdahale sonrasında Çağlar Söyüncü sarı kart gördü. Penaltı pozisyonundan da sarı kartı olan Çağlar oyun dışı kaldı.

İlk yarı 3-0 Hollanda'nın üstünlüğü ile sona erdi.

50. dakikada Blind’in ceza sahası dışı sol tarafından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya gitti.

54. dakikada sol kanattan Bergwijn’in arka direğe ortasında Berghuis'in kafa ile indirdiği topu Depay kale önünde meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 4-0

79. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun pasında defasın arkasına sarkan Ozan Tufan’ın sol çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak dışarı gitti.

80. dakikada Koopmeiners’in pasında defansın arkasına sarkan Til’in ceza sahası içine girişte kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 5-0

85. dakikada Gravenberch'in ceza yayından vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

90. dakikada sağ kanattan Rensch'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Malen'in topu düzelterek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 6-0

90+2. dakikada Halil Dervişoğlu'nun ceza sahası içindeki baskısı sonucu kazanılan topta Cengiz Ünder meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 6-1

Mücadele 6-1 Hollanda'nın üstünlüğü ile sonlandı.

6 DEĞİŞİKLİK

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu altıncı maçında Hollanda'ya konuk olan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Şenol Güneş, grupta son oynanan Cebelitarık karşılaşmasına göre ilk 11'de biri zorunlu 6 değişiklik yaptı.

Şenol Güneş, Cebelitarık maçında ilk 11'de yer alan sakatlığı bulunan Zeki Çelik'in yanı sıra Taylan Antalyalı, Efecan Karaca, Kerem Aktürkoğlu, Yusuf Yazıcı ve Enes Ünal yerine Merih Demiral, Okay Yokuşlu, Kenan Karaman, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu ve Burak Yılmaz'a ilk 11'de şans verdi. Kart cezası sona eren kaptan Burak Yılmaz ilk 11'deki yerini aldı. İngiltere'deki oturum izinleriyle ilgili işleri nedeniyle milli takımın Karadağ ve Cebelitarık maçlarında forma giyemeyen Ozan Tufan ise Hollanda mücadelesinde yedekler arasında forma bekledi.

Milli takımda Mert Günok, Altay Bayındır, Abdülkerim Bardakcı, Ozan Tufan, Salih Uçan, Yusuf Yazıcı, Rıdvan Yılmaz, Taylan Antalyalı, Ozan Kabak, Efecan Karaca, Halil Dervişoğlu ve Kerem Aktürkoğlu ise yedekler arasında yer aldı. Enes Ünal, Alpaslan Öztürk ve sakatlığı bulunan Zeki Çelik ise maç kadrosunda yer almadı.

TÜRK TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK

A Milli Takımın, Hollanda ile deplasmanda oynadığı karşılaşmaya Türk taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Mücadelenin başlamasından saatler önce Johan Cruyff Arena'ya gelen Türk taraftarlar, stat kapılarının açılmasıyla kale arkasında kendilerine ayrılan yere geçti. Kedilerine ayrılan yeri tamamen dolduran Türk taraftarların, Hollandalı taraftarların arasından da bilet alarak mücadeleyi izlediği görüldü. İki doz aşılı ya da PCR testi yaptıran taraftarlar tribündeki yerini alabildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...