Tgrt Haber
01 Aralık 2014 18:45

İngiltere Premier Ligi'nde 13. haftadan notlar

İngiltere Premier Ligi'nde takvimin yoğunlaşacağı bir dönemde lider Chelsea, Sunderland deplasmanından 0-0 beraberlikle döndü.

İngiltere Premier Ligi'nde 13. haftadan notlar
ingiltere, premier lig, notlar,

Manchester City Chelsea ile puan farkını kapatmak için daha iyi bir zaman bulamazdı. City Southampton deplasmanında aldığı 3-0'lık galibiyet ile Chelsea'yle puan farkınıa altıya indirdi ve ikinciliği yükseldi. Şimdi menajer Manuel Pellegrini'nin önündeki sorun, Southampton maçında da fileleri havalandıran Frank Lampard'ı kulüpte tutabilmek. Kiralık olan Lampard City forması ile beş gol attı ama Ocak ayında ABD takımı New York FC'ye geri dönmesi gerekiyor.

Wenger eleştirileri bir kenara itti

Arsenal Kasım ayında ilk kez ligde maç kazanırken, menajer Arsene Wenger kulübün taraftarlarının bir bölümü tarafından kendisine yöneltilen eleştirilere omuz silkti.

"Topçular", West Bromwich Albion karşısında Danny Welbeck'in golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldılar.

Maç sırasında taraftarların bir kısmı Wenger'in istifasını isteyen bir pankart açmıştı.

Ancak Premier Leauge'de en uzun görev yapan hoca olan Wenger maç sonunda bu çağrıya şöyle cevap verdi:

"Herkesin her konuda görüşü olduğu bir toplumda yaşıyoruz artık ama biz söylediklerimizle değil eylemlerimizle yaşarız. Eylemimiz de sahada. "

Liverpool yenilgi serisine son verdi

Brendan Rodgers yönetimindeki Liverpool arka arkaya büyük bir düşüşe girmiş ve arka arkaya üç yenilgi almıştı. Ama Liverpool Stoke karşısında, Glen Johnson'un golüyle, çok ihtiyaç duyulan bir galibiyet elde etti.

1-0 biten maç öncesinde gözler yedek kulübesindeydi. Kaptan Steven Gerrard, A takıma girmesinin 16. yıldönümünde oynanan maçta yedekler arasındaydı.

34 yaşındaki Gerard son zamanlarda formda görünmüyordu ancak Rodgers onu yedek oturtmasının nedeninin yoğun maç takvimi olduğunda ısrarlı.

Rodgers, kaptanı ile arasında sürtüşme olduğu iddialarını inkar etmek zorunda kaldı ve Gerrard'a kulüp tarafından yeni bir sözleşme teklif edildiğini bildirdi.

Manchester United eski günlere dönüyor

Premier League'e en kötü başlangıcını yapan Louis van Gaal yönetimindeki Manchester United ise nihayet form tutmaya başladı. United üst üste üç galibiyet sonrası ligde dördüncü sırada.

Hull karşısındaki 3-0'lik etkileyici galibiyette goller, bu sezon eleştirilere hedef olan oyunculardan geldi: Chris Smalling, Wayne Rooney ve bir aydan fazla bir sürede ilk lig golünü atan Robin van Persie…

Van Gaal bu sezon en iyi performansını sergiledeğini söylediği takımından övgüyle bahsetti ve Kolombiyalı golcü Radamel Falcao'nun kadroya dönüşünü memnuniyetle karşıladı.

United üzerinde dolaşan tek kara bulut ise rekor transfer Arjantinli Angel Di Maria'nın 13. dakikada sakatlanarak sahayı terk etmek zorunda kalması.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...