Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ocak 2022 19:07

Galatasaray'ın anlaşmaya vardığı Luis Campos İstanbul'a geldi! Luis Campos kimdir?

Son dakika haberi: Galatasaray'da başkan Burak Elmas ile görüşme yapmak üzere İstanbul'a gelen Luis Campos'un ismi büyük ses getirdi. Dünya futbolunda birçok yıldızın transferinde ve gelişiminde önemli rol oynayan Portekizli futbol adamının Burak Elmas ile danışmanlık üzerine konuşacağı ve Galatasaray Futbol Takımı'nın transfer operasyonunda kritik hamleler konusunda yetkili olacağı belirtildi. Luis Campos kimdir?

Galatasaray'ın anlaşmaya vardığı Luis Campos İstanbul'a geldi! Luis Campos kimdir?
Galatasaray,Luis Campos,Burak Elmas

 

Galatasaray'ın İstanbul'a getirdiği futbol adamı Luis Campos'un sarı-kırmızılıların başkanı Burak Elmas ile yapacağı görüşme sosyal medyada gündem haline geldi.

Dünya futbolunda birçok yıldızın transferinde ve gelişiminde önemli rol oynayan Luis Campos'un Galatasaray'ın transfer operasyonunu yürütmesi bekleniyor. Portekizli futbol adamının alınacak oyuncuların yanı sıra takımın gelir sağlayacak oyuncularının da Avrupa piyasasına sunumu ile ilgili çalışmalar yapacağı belirtildi.

Galatasaray'da Fatih Terim'in ayrılığı sonrasında teknik direktör Domenec Torrent ile anlaşmaya varmıştı. İspanyol teknik adamın yardımcılık görevine de Albert Riera getirilmişti. Sarı-kırmızılılarda başkan Burak Elmas'ın futbol danışmanlığı görevi için de Luis Campos'u düşündüğü basında sıkça yer almıştı.

İSTANBUL'A GELDİ!

Galatasaray'ın prensip anlaşmasına vardığı Luis Campos, İstanbul'a geldi.

57 yaşındaki Portekizli sportif direktör, Marsilya'dan kalkan uçakla saat 17.00'de İstanbul Havalimanı'na ulaştı. Galatasaray Kulübü'ndeki görevi henüz belli olmayan ve başkan Burak Elmas ile görüşmek için İstanbul'a gelen Campos, sarı kırmızılı takımın yarın oynayacağı Kasımpaşa karşılaşmasını da tribünden takip edecek.

LUIS CAMPOS KİMDİR?

6 Eylül 1964 yılında Portekiz'in Esposende şehrinde dünyaya geldi. Campos, 27 yaşında Leiria ile Portekiz'in alt liglerinde koçluk yapmaya başladı ve birkaç amatör takımı ve sonunda Portekiz Primeira Liga'da profesyonel takımları yönetti. Gil Vicente'nin menajeri olarak Campos, Jose Mourinho'nun FC Porto ile 27 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. 2012 yılında Campos, Mourinho yönetiminde Real Madrid CF için keşif ve taktik analisti oldu.

Campos, 2013'ten 2016'ya kadar AS Monaco FC'de sportif direktör olarak adını duyurdu. Radamel Falcao, Joao Moutinho, James Rodriguez, Lemar, Benjamin Mendy Fabinho, Anthony Martial, Ricardo Carvalho, Dimitar Berbatov, Bernardo Silva, Tiemoue Bakayoko isimleri keşfetti. 2017 yılında Lille'in sportif direktörü oldu. 18 Aralık 2020'de Campos, Lille'den ayrıldı.

MONACO'YA MİLYONLAR KAZANDIRDI!

Monaco'da göreve başladığı dönemde Bernardo Silva'yı 15.7 milyon Euro, Bakayoko'yu da 8 milyon Euro'ya kadroya katan Campos, bu iki oyuncunun satışından Fransa kulübüne 90 milyon Euro kazandırdı.

Monaco'dan ayrıldıktan sonra Lille'de sportif direktör olarak görev alan Luis Campos; Nicolas Pepe, Malcuit ve Thiago Mendes'i toplam 28 milyon Euro karşılığında transfer etti. Lille bu 3 oyuncudan 2 sezon sonra 114 milyon Euro gelir elde etti. Yusuf Yazıcı, Mehmet Zeki Çelik, Mustafa Kapı ve Burak Yılmaz'ı Lille'in kadrosuna katarak şampiyonlukta kritik rol alan Campos takımdan sezon ortasında ayrılmış olsa da oluşturduğu yapı, tarihi başarıya imza attı.

Paris Saint-Germain'in yıldız futbolcusu Kylian Mbappe'yi profesyonel yapan ve genç oyuncunun Monaco'dan 145 milyon Euro bedelle PSG'ye transferiyle büyük ün kazanan Luis Campos, 2018 yılında Mbappe'nin Real Madrid forması giyebileceğini söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...