Tgrt Haber
28 Temmuz 2021 13:15

Nihat Özdemir’den yabancı kuralı ve seyirci açıklaması

Ankara’da düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu’ndaTFF Başkanı Nihat Özdemir, yabancı kuralından VAR sistemine ve maçların seyircili oynanıp oynanmayacağına dair açıklamalarda bulundu.

Nihat Özdemir’den yabancı kuralı ve seyirci açıklaması
Nihat Özdemir,yabancı kuralı,seyirci

TFF’de seçim heyecanı yaşanıyor. Ankara’da düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu’na TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, Kulüp Başkanları ve Genel Kurul delegeleri katıldı. Olağan Genel Kurul’da Divan başkanı olarak Mehmet Büyükekşi seçildi.  Genel Kurul’da açıklamalarda bulunan Özdemir, zor bir dönemde futbol hizmeti veren herkese teşekkür etti. Yabancı kuralına dair konuşan Nihat Özdemir, “Yabancı kuralını geçen sezon uygulayacaktık ancak sizlerden gelen talep nedeniyle erteledik. 2021-2022 sezonunda uygulayacağımızı da kulüplerimize 1 yıl önce bildirdik” ifadelerini kullandı. 

“STADLARI YÜZDE 50  SEYİRCİLİ AÇACAĞIZ”

TFF 1.Lig’de VAR uygulamasını 2022-20203 sezonunda uygulamayı hedeflediklerini söyleyen Özdemir, “Statların yüzde 50’sini, locaların tümünü seyircilere açacağız. Stat kapasitesinin yüzde 50’si, locaların ise yüzde 100’ü olmak üzere artık taraftarlarımız statlarda maç izleyebilecekler”  dedi.

"SÜPER LİG A.Ş.'YE DEVREDİLEBİLİR"

TFF’nin kanunen sahip olduğu yayın haklarının Avrupa’daki örnekleri gözden geçirilerek Süper Lig A.Ş.’ye devredilmesinin söz konusu olduğunu belirten Özdemir, “Kulüpler Birliği'nin uzun zamandır gündeminde olan Süper Lig A.Ş.'nin kurulması ile ilgili mutabakatı var. Yayın haklarının da süper Lig A.Ş. tarafından yapılması sık sık gündeme getirilen bir konu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun kanunen sahip olduğu yayın haklarının, tüm paydaşlarının, yani 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig kulüplerinin de rızası alınarak kurulacak bir 'Süper Lig A.Ş.'ye devredilmesi düşünülebilir. Bu hususta yurt dışı örnekleri incelenmektedir. Ayrıca, mevcut birincil ve ikincil mevzuat kapsamında mümkün olup olmadığı değerlendiriyoruz. İlk incelemelerimiz göstermektedir ki, Anglo-Sakson hukukunda bu yapı başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Güncel mevzuatımızın tüm paydaşlar için verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması adına, yapılması gereken bir takım uyum çalışmalarının olduğunun da altını çizmemiz gerekiyor. Bu sebeple özel bir kanunla düzenleme yapılarak, yayın haklarının kullanılması için Süper Lig A.Ş.'nin kurulması, şirketin faaliyet alanı ve içyapısının belirlenmesi söz konusu olabilecektir. TFF olarak Süper Lig A.Ş.'nin kurulmasını destekliyoruz ve çalışmalarımız çok yönlü olarak devam etmektedir” değerlendirmesinde bulundu” ifadelerine yer verdi.

"YAYIN İHALESİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Türk futbolunun en büyük sorununun takımların borçları olduğunu vurgulayan Özdemir, “Türk futbolunun en büyük sorunu borçlar. En büyük hayalim, borcu olmayan, Avrupa ile rekabet eden bir futbol ortamı sağlamak. Pandemi, çalışmalarımızı etkilese de hep birlikte gelecek nesle bırakacağımız en değerli miras, kulüplerimizin ekonomik özgürlüklerine kavuşmasıdır. Bu nedenle birlikte gerçekleştireceğimiz yeni yayın ihalesini çok önemsiyoruz. Bu yılın sonuna kadar yeni yayın ihalesini yapacağız. İhale Komisyonu, TFF'den 4 üye, Kulüpler Birliği'nden 4 üye ve 1 de profesyonel üye olmak üzere toplam 9 üyeden oluşuyor. İhale Komisyonu, bir süredir şartname için çalışıyor Tıpkı kulüplerimiz gibi, TFF'nin de amacı ve hedefi, Türk futbolunun ekonomik olarak güçlenmesi, yayın gelirlerinin artması. Sadece yayın gelirine bağımlı olmayan, yeni pazarlar oluşturan bir futbol iklimini oluşturmak için de çalışıyoruz. Gelirleri artırmayı hedeflerken, taviz vermememiz gereken durumlar da mevcut. Bunlardan birisi de stadyumlarımızın alt yapısı. Geçtiğimiz sezon stadyum çimleri çok konuşuldu. TFF olarak gerekli tedbirleri aldık, talimatımızı değiştirdik ve kulüplerimize zorunluluklar getirdik. Gerekli yaptırımları da uygulayacağız. Hep beraber bu sorunun üstesinden geleceğiz. Sizlerin destekleri ve bizleri yönlendiren fikirleri ile Türk futbolunun menfaatleri için çalışmalarımız artarak sürecek. Her zamanki gibi bu dönemlerde bir olmalıyız ki, özellikle uluslararası rekabette daha güçlü olalım” şeklinde konuştu.

Nihat Özdemir’den yabancı kuralı ve seyirci açıklaması

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...