Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Eylül 2021 22:20

Olimpiu Morutan'ın transfer belgeleri basına sızdı!

Son dakika Galatasaray spor haberi: Galatasaray'ın sezon başında uzun uğraşlar sonucu kadrosuna kattığı Rumen futbolcu Olimpiu Morutan için yeni gelişmeler yaşanıyor. Rumen basınında 22 yaşındaki futbolcu için FCSB kulübü ile Galatasaray arasında yapılan sözleşmenin detayları paylaşılırken, Galatasaray tarafından açıklamayan detaylar da bu belgelerle birlikte ortaya çıktı.

Olimpiu Morutan'ın transfer belgeleri basına sızdı!
​Galatasaray,FCSB,Romanya,Olimpiu Morutan,Botosani,transfer

Galatasaray'ın uzun uğraşlar sonucu Romanya ekibi FCSB'den transfer ettiği Olimpiu Morutan geçtiğimiz günlerde ülkesinde gündem olmuştu. Morutan'ın eski takımı Botosani, FCSB'nin satışından %10'luk payını beklerken bununla ilgili bir gelişme olmadı. Eski kulübünün sahibi Valeriu Iftime ise süreçle ilgili bir bilgilerinin olmadığını belirtirken Morutan'a da tepki göstermişti.

Rumen basınında konuyla alakalı birçok haber yazılıp çizilirken, Morutan'ın satışına yönelik belgeler Rumen basınında yayınlandı. Morutan'ın Galatasaray'a transferine yönelik Rumen haber kaynaklarından 'gsp.ro'nun yayınladığı belgelerde yer alan bilgilere göre Rumen oyuncu için Galatasaray ile yapılan anlaşma şu şekilde:

BONSERVİS

3.5 milyon Euro (700.000 Euro-10 Kasım 2021'de, 750.000 Euro-10 Mart 2022'de, 900.000 Euro-10 Eylül 2022'de, 1.150.000 Euro-10 Ocak 2023'te ödenecek.)
Sonraki satıştan pay %20

BONUSLAR

1 milyon Euro (CL gruplarına kalınırsa)
300 bin Euro (UEL gruplarına kalınırsa)
600 bin Euro (Morutan 15 maça çıkarsa)

Morutan transferi sonrası Galatasaray cephesinden yapılan resmi açıklamada bonus ve sonraki satıştan pay kısmı kamuoyu ile paylaşılmamıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...