Tgrt Haber
10 Eylül 2021 06:30

Şenol Güneş’in kalıp kalmayacağını kritik maç belirleyecek

A Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Şenol Güneş'in son 3 maçlık periyottaki skorlar ve ortaya konulan oyun nedeniyle tahtı sallanıyor. Tecrübeli hoca ile Nihat Özdemir'in yaptığı toplantıdan istifa veya görevden alma çıkmadı. Riva'daki keyifsiz toplantıda 'şimdilik devam' dendi.

Şenol Güneş’in kalıp kalmayacağını kritik maç belirleyecek
şenol güneş,a milli takım,TFF,nihat özdemir

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yönetimi yeni bir teknik adamla oluşacak yeni takımın Dünya Kupası şansımızı iyice tüketeceğine karar verdi. İstifa veya görevden alma yönünde bir karar çıkmadı. Riva'daki keyifsiz toplantıda 'şimdilik devam' dendi

GÜNEŞ RAPOR VERDİ

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve A Millî Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş arasında merakla beklenen görüşme dün Riva'da gerçekleşti. EURO 2020'yle birlikte devam eden yıkımın, Hollanda bozgunuyla sonuçlanmasının sebepleri masaya yatırıldı. Hoca, Özdemir'le yönetimine rapor verdi ve bir sunum yaptı. TFF yöneticileri biri kazanılsa da son üç karşılaşmadaki performans ile ortaya konan futbolun çok kötü olmasına rağmen takımda hiçbir değişime gidilmemesinden şikâyetçi olduğu belirtildi.

İKİ FARKLI GÖRÜŞ

Güneş'in istifayı dile getirmesine rağmen Özdemir, Hoca'nın takımın başında kalıp kalmamasıyla ilgili konuya toplantıda yer vermedi. Arkasındaki sebep de iki farklı görüş. Dünkü toplantı öncesi bir grup yönetici Başkan'a, “Biz Hoca'mıza her türlü desteği verdik. İstediği her şeyi onayladık, hep arkasında durduk. Ama kendisi ne yardımcı düzeyinde, ne yöntem konusunda yeni hiçbir adım atmadı” diyerek Güneş'in acilen görevden alınmasını istedi ve taze bir kana ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

YİNE DE ŞANS VAR

Diğer bir grup yönetici ise yeni teknik direktör ve yeni seçilecek oyuncularla 8 Ekim'deki Norveç maçına kadar verimli bir takım oluşturmanın imkânsız olduğunu söyledi. İkinci görüş ağırlık kazanınca Hoca'yla yolların ayrılması kararının Norveç maçından çıkacak sonuca göre verilmesi uygun görüldü. Türkiye iç sahada Norveç'i yenerse ikinciliğe yükselecek ve play-off yoluyla Dünya Kupası'na gitme şansını elde edecek. Bu maçta istenmeyen bir sonuç alınması durumunda ise Güneş'le yollar ayrılacak.

YABANCI GELSİN

Toplantıda Başkan Nihat Özdemir’in de söz alarak, “Ortada ciddi başarısızlık var. Bunda bizim de sorumluluğumuz mutlaka var. Üzerimize düşen neyse yapmaya hazırım. Bu ülke bu tabloyu hak etmiyor” dediği bildirildi. Bu arada zirvede Güneş’in gitmesi hâlinde takımın başına getirilecek isimlerin de konuşulduğu ortaya çıktı. Bazı yöneticilerin Okan Buruk’u telaffuz ettiği ancak bu ismin gündeme alınmadığı öğrenildi. Yöneticilerin büyük çoğunluğunun yabancı hocadan yana tavır koyduğu bildirildi.

EURO 2020 SONRASI BIRAKMASI LAZIMDI

Bazı TFF yöneticilerinin, “Avrupa Şampiyonası sonrası herkes istifasını beklerken kendisi devam etme kararı aldı. Belki o zaman takımı bıraksa ne Karadağ’a puan verirdik, ne de Hollanda’dan fark yerdik. Hatta lider bile devam ediyor olabilirdik” siteminde bulunduğu öğrenildi.

SOYDAN'IN YERİNE ALTINTOP GÖREVE Mİ?

Millî takım futbolcularının İstanbul'a dönerken bazı yöneticilere takım içinde idari anlamda eksiklikler bulunmasından şikâyetçi olduğu iddia edildi. Bu sözlerin TFF Başkanı Nihat Özdemir'in de kulağına gittiği ve Hamit Altıntop'un Selim Soydan'ın yerine takım sorumlusu olabileceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...