Tgrt Haber
14 Eylül 2021 16:59

Stefan Kuntz kimdir? A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz futbol kariyeri

Geçtiğimiz günler Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) A Milli Takım teknik direktörü Şenol Güneş ile yollarını ayırdığını duyurmuştu. Şenol Güneş ayrılığının ardından gözler A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz hayatına çevrildi. Güçlü adayların arasından seçilen teknik adam imza töreni için hazırlanırken ''Stefan Kuntz kimdir? Stefan Kuntz nereli, kaç yaşında? A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz imza töreni ne zaman?'' soruları gündeme geldi.

Stefan Kuntz kimdir? A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz futbol kariyeri
a milli takım,futbol

Milli Takım 2020 FIFA Dünya Kupası Elemelerinde mücadele etmeye devam ediyor. En son Türkiye Hollanda maçında 6-2 yenilgiye uğrayan Milli Takım teknik direktör değişikliğine gidiyor. Şenol Güneş ile yollarını ayıran TFF teknik direktör anlaşmasını yaptı. Son günlerde adaylar arasında önemli bir yere sahip olan Stefan Kuntz TFF resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre A Milli Takım teknik direktörü oldu. İşte A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz hakkında bilmeniz gerekenler.  

STEFAN KUNTZ KİMDİR?  

Stefan Kuntz 30 Ekim 1962 yılında Almanya’da dünyaya geldi. Futbol hayatına 8 yaşında Borussia Neunkirchen takımında başladı. 1995'te Alman teknik adam Christoph Daum tarafından Türkiye Ligi şampiyonu Beşiktaş'ye transfer oldu. Böylece kariyerinde ilk ve son kez Almanya dışına çıktı. Türkiye'de 32 lig, 2 kupa maçı gördü. 1983 ve 1999 yılları arasında oynadığı Bundesliga'da toplam 449 maçta attığı 179 golle bu ligde en çok gol atan 6. futbolcu ünvanını aldı. 1991 yılında Almanya'da Kaiserslautern formasıyla Almanya'da Yılın Futbolcusu seçildi. 

Beşiktaş formasıyla 34 maçta 11 gol, 4 asistle oynayan Stefan Kuntz, şu anda Almanya U21 takımının teknik direktörlük görevini üstleniyor.  

Stefan Kuntz kimdir? A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz futbol kariyeri

A MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖR STEFAN KUNTZ BAŞARILARI  

TFF ve Şenol Güneş yollarını ayırmasının ardından akıllara ''A Milli Takım teknik direktörü kim olacak?'' sorusunu getirdi. Geçtiğimiz günlerde TFF Yöneticisi Hamit Altıntop birçok teknik adamla görüşmeler sağlandığını belirtti. TFF, Almanya U21 Takımı’nı çalıştıran, bir dönem Beşiktaş forması da giyen Stefan Kuntz’a teklif götürmesi ''Stefan Kuntz başarıları neler?'' sorularının yükselişe geçmesine neden oldu.  

Stefan Kuntz 2016 Ağustos ayında Almanya 21 yaş altı millî futbol takımı başına getirildi. O zaman kadar bütün maçlarını kazanmış olan Almanya U-21 ile son üç maçı da kazanıp 2017 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Finale çıkan Almanya, finalde İspanya'yı 1-0 yendi. Böylece Kuntz, Almanya U-21'e tarihindeki ikinci Almanya şampiyonluğunu yaşattı.  

Stefan Kuntz kimdir? A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz futbol kariyeri

ALMANYA FUTBOL FEDERASYONU'NUNDAN STEFAN KUNTZ AÇIKLAMASI 

Stefan Kuntz ile TFF arasında yapılan görüşmelerin olumlu geçmesinin ardından Almanya'dan açıklama geldi. Alman Futbol Federasyonu U21 antrenörlüğü yapan Kuntz'un sözleşmesini fesih ederken "U21 Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un, Türkiye Milli Takımı'nı çalıştırabilmesi için mevcut sözleşmesinin son verilmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verdi. 

TFF STEFAN KUNTZ İLE ANLAŞTI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevine Stefan Kuntz getirildiğini duyurdu. Federasyon, anlaşmanın sağlandığını resmi Twitter hesabı üzerinden açıkladı. Sosyal medyada 'Hosgeldin Stefan Kuntz' afişiyle yapılan paylaşıma şu not düşüldü: "TFF Yönetim Kurulumuz, A Millî Takım Teknik Direktörlüğü görevi için Sayın Stefan Kuntz ile anlaşmıştır. İmza töreni 20 Eylül Pazartesi günü saat 15.00'te Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenecektir. Türk futbolu için hayırlı olmasını dileriz."

Stefan Kuntz kimdir? Stefan Kuntz nereli, kaç yaşında? sorularını ve Stefan Kuntz futbol kariyeri hakkında bilinmeyenleri cevapladık. Siz de A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz hakkında görüşlerinizi yorumlara yazabilirsiniz. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...