Tgrt Haber
26 Temmuz 2021 12:32

Beşiktaş'tan çifte transfer harekatı! Diego Costa ve Diego Godin... Son dakika transfer haberleri

Son dakika transfer haberine göre; Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren son şampiyon Beşiktaş yönetimi, İspanyol golcü Diego Costa'nın 3 milyon euro, Uruguaylı savunmacı Diego Godin'in ise 2.5 milyon euro'luk maaş taleplerini aşağıya çekmeye çalışıyor. Siyah-beyazlıların teknik direktörü Sergen Yalçın iki yıldızı da takımda görmeyi çok istiyor...

Beşiktaş'tan çifte transfer harekatı! Diego Costa ve Diego Godin... Son dakika transfer haberleri
Rachid Ghezzal,Valentin Rosier,Beşiktaş,Şampiyonlar Ligi,Diego Costa,Diego Godin,Cagliari

Rachid Ghezzal ve Valentin Rosier'in transferinde mutlu sona çok yakın olan Beşiktaş, Devler Ligi'ne güçlü bir kadroyla gitmek için transferde hız kesmiyor. Takvim gazetesinin haberine göre; Şampiyonlar Ligi'ni düşenerek savunma ve forveti kaliteli isimlerle takviye etmek isteyen Kartal, Diego Costa ve Diego Godin için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

UZUN SÜREDİR MASADALAR

Yönetim uzun süredir pazarlık masasında olduğu Diego Costa'nın inadını kırmak için büyük çaba harcıyor. İspanyol forvetin 3 milyon euro'luk maaş isteğini uygun bir düzeye düşürmek çin uğraş veriliyor. Beşiktaş'ın hedefi, 32 yaşındaki Diego Costa'nın maaşını 2.5 milyon euro seviyesine çekmek.

CAGLİARİ ZORLUK ÇIKARMAZ

Siyah-beyazlılar, Diego Godin'le pazarlıklara da devam ediyor. Uruguaylı stoper 2.5 milyon euro talep ediyor. Yönetim 35 yaşındaki stoperin maaşını 2 milyon euro'ya indirebilirse Cagliari ile bonservis pazarlığı yapacak. İtalyan kulübünün Beşiktaş'a büyük bir zorluk çıkarmayacağı belirtiliyor.

Beşiktaş'tan çifte transfer harekatı! Diego Costa ve Diego Godin... Son dakika transfer haberleri

DİEGO GODİN KİMDİR?

Tam adıyla Diego Roberto Godín Leal (16 Şubat 1986 doğumlu), Cagliari ve Uruguay milli takımında stoper olarak oynayan Uruguaylı profesyonel futbolcudur. Diego Godin 187 cm boyundadır. Stoper mevkisinde (centre-back) oynuyor. Daha önce ön libero olarak da forma şansı buldu. Futbol oynarken çoğunlukla sağ ayağını kullanmaktadır. Çoğunlukla Atletico Madrid'de forma giydiği yıllardaki başarılı performansıyla akılda kalan Diego Godin şu anda İtalya'nın Cagliari takımında forma giyiyor. 35 yaşındaki oyuncu tecrübesiyle halen adından söz ettirmeye devam ediyor.

Uruguaylı futbolcu kariyeri boyunca sırasıyla Cerro, Nacional, Villareal, Atletico Madrid, Inter Milan ve Cagliari takımlarında forma giydi. Uruguay, İspanya ve İtalya liglerinde oynadı. Uruguay Milli Takımı'nda Fernando Muslera ile birlikte oynama şansı bulan Diego Godin şimdiye kadar 146 kez milli takım forması giydi ve 8 gol kaydetti.

Beşiktaş'tan çifte transfer harekatı! Diego Costa ve Diego Godin... Son dakika transfer haberleri

DİEGO COSTA KİMDİR?

Tam adı Diego Da Silva Costa olan, 7 Ekim 1988’de Brezilya’nın Lagorta kentinde dünyaya gelen, Milli Takım’lar seviyesinde ve oynadığı kulüp takımlarında santrfor pozisyonunda görev alan futbolcudur.

Diego Costa, futbol kariyerine ilk olarak 2004 yılında Barcelona EP takımında başladı. 2 sene burada forma giyen Brezilyalı sürekli geliştirdiği performansı sayesinde Portekiz’in güçlü ekiplerinden Braga’ya transfer oldu. Takımı ile bir maça dahi çıkmadan kendisini geliştirmesi amacıyla Panafiel takımına kiralık olarak gönderildi.

Bir sezon forma giydiği takımda 13 maça çıktı ve 5 gol attı. 2007 yılında ise oyunculuk haklarının %50’sini Atletico Madrid satın aldı ve o sezon Braga’takımında kiralık olarak oynamaya devam etti.

2 sene boyunca  2007 yılında Celta Vigo ve 2008 yılında Albacete takımında kiralık kaldı.Bu iki takımda 65 maça çıktı ve 14 kez fileleri havalandırdı. Kiralık olarak geçirdiği dönemden sonra 2009-2010 sezonu öncesinde bir başka İspanyol kulüp, Valladolid takımına transfer oldu. Bir sezon burada forma giydi ve takımı ile 34 maçta 8 gol attı. Bu performansı ile eski takımı Atletico Madrid takımını ilgisini tekrardan kazandı.

2010-2011 sezonu öncesinde Atletico Madrid’e tekrardan transfer oldu. O sezon yedek olarak başladığı ligde 39 maça çıktı ve 8 gol attı.Bir sonraki sezon devre arasında Rayo Vallecano takımına kiralık olarak gönderildi.

2012-2013 sezonunda takımın forvet hatlarının satılmasıyla beraber ilk 11’de forma giyemeye başladı ve takımı ile beraber İspanya Kral Kupası’nı kazandı. Sezon boyunca 44 maça çıkıp 20 gol atarak yıldızını parlatmayı başardı. Bir sezon sonra ise takımı ile harika bir performans sergileyerek İspanya La Liga’yı kazanma başarısı gösterdi.

lk şampiyonluğunu yaşarken 52 maçta attığı 36 golle takımın bu başarıyı kazanmasında da en önemli oyuncular arasında yer aldı. 2014-2015 sezonun öncesinde de 38 Milyon Euro karşılığında İngiltere’nin güçlü ekiplerinden Chelsea’ya transfer oldu.

İlk sezonunda takımı ile 37 maça çıkıp 21 gol attı.  Bu başarısı ile takımına Premier Lig Kupası’nı ve İngiltere Lig Kupası’nı kazandıran lider oyunculardan biri oldu.

2017-2018 sezonunda ise 66 Milyon Euro karşılığında eski takımı Atletico Madrid'e transfer oldu. 

Diego Costa’nın Milli Takım Kariyeri

Diego Costa, milli takım kariyerine ilk olarak 2013 yılında Brezilya Milli Takımı'nda başladı. 21 Yaş Altı kadrosunda 2 kez forma giydi. 2014 yılında ise gösterdiği performans sayesinde İspanya’nın dikkatini çekti. Vicente Del Bosque tarafından takıma ilk kez davet edildi ve İtalya karşısında İspanya Milli Takım formasını ilk kez giydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...