Tgrt Haber
08 Aralık 2014 21:23

Süper Lig Toplu Sonuçlar ve Puan Durumu

Spor Toto Süper Lig'de 12. hafta maçları tamamlanırken, Beşiktaş liderliğini sürdürdü. Süper Lig'de 12. haftanın sonunda toplu sonuçlar ve puan durumu.

Süper Lig Toplu Sonuçlar ve Puan Durumu

Spor Toto Süper Lig maç heycanı tüm hızıyla devam ediyor. Spor Toto Süper Lig'in 12. haftası tamamlandı. Peki Süper Lig Puan Durumu ne durumda, işte maç sonuçları ve puan durumu.

Ligde haftanın son maçında Sivasspor, sahasında Kayseri Erciyesspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi. Müsabakada goller, 19. dakikada Edinho (Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor) ve 36. dakikada Burhan Eşer'den (Sivasspor) geldi.

Beşiktaş, Konya'da oynadığı karşılaşmada, Trabzonspor'u 3-0 gibi net bir skorla yenerek, 3 puanın sahibi oldu. Siyah-beyazlılar karşılaşmayı 5. dakikada Veli Kavlak, 22. dakikada Demba Ba ve 83. dakikada Cenk Tosun'un golleriyle kazanmayı bildi. Beşiktaş bu sonuçla 26 puanla ilk sıradaki yerini korudu.

Galatasaray, sahasında yeni teknik direktörleri Hamza Hamzaoğlu'nun eski takımı Akhisar Belediyespor'u 2-1 yenerek, 3 puana ulaştı. Sarı-kırmızılıların gollerini 13 ve 75. dakikada Burak Yılmaz kaydetti. Konuk ekibin tek golü ise Yunan golcü Gekas'tan 86. dakikada geldi. Galatasaray bu sonuçla puanını 25'e çıkartarak, zirve takibini sürdürdü.

Zirvenin ortaklarından Fenerbahçe ise deplasmanda Balıkesirspor ile karşılaştı. Sarı-lacivertliler, rakibini 40. dakikada Meireles'in golüyle 1-0 mağlup ederek, 3 puana ulaşan takım oldu. Fenerbahçe 24 puana yükselirken, şampiyonluk yolunda bir engeli daha geride bıraktı.

Torku Konyaspor, sahasında Mersin İdmanyurdu'nu 2-0 mağlup etti. Ev sahibi ekibin gollerini 66. dakikada Selim Ay ve 70. dakikada Hasan Kabze kaydetti. Konuk ekipte Murat Ceylan 76. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Gençlerbirliği evinde Gaziantepspor'u 2-0 yendi. Başkent ekibinin gollerini 68. dakikada Arokoya kendi kalesine ve 70. dakikada İrfan Can Kahveci kaydetti.

Bursaspor, sahasındaki müsabakada Kasımpaşa'yı 5-1 yenerek, haftanın en farklı sonucunu elde etti. Yeşil-beyazlıların gollerini 2 ve 30. dakikada Fernandao, 14. dakikada penaltıdan Pesqueira, 73. dakikada Ozan Tufan ve 83. dakikada Volkan Şen ağlara gönderdi.

Ligde son sıralarda yer alan ve kümede kalma korkusu yaşayan Kardemir Karabükspor, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-0 yenerek, ilk deplasman galibiyetini aldı. Gollere, 16. dakikada Onur Ayık, 36 ve 85. dakikada Akpala imza attı.

Eskişehirspor, sahasında İstanbul Başakşehir'e 1-0 mağlup oldu. Konuk ekibin tek golünü 62. dakikada Semih Şentürk kaydetti.

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında toplam 23 gol kaydedildi. 5 karşılaşmayı ev sahibi, 3 maçı deplasman takımları kazanırken, 1 müsabaka ise berabere sonuçlandı.

Gol krallığı yarışında Akhisar Belediyesporlu Gekas 10 golle ilk sıradaki yerini kordu. Yunan golcüyü, Beşiktaşlı Demba Ba ve Trabzonsporlu Cardozo 8'er, Galatasaraylı Burak Yılmaz da 7 golle izledi.

Ligde alınan sonuçlar, 13. haftanın programı ve puan durumu şöyle?

-Sonuçlar

Torku Konyaspor-Mersin İdmanyurdu: 2-0

Gençlerbirliği-Gaziantepspor: 2-0

Balıkesirspor-Fenerbahçe: 0-1

Galatasaray-Akhisar Belediyespor: 2-1

Bursaspor-Kasımpaşa: 5-1

Çaykur Rizespor-Kardemir Karabükspor: 0-3

Eskişehirspor-İstanbul Başakşehir: 0-1

Beşiktaş-Trabzonspor: 3-0

Sivasspor-SAİ Kayseri Erciyesspor: 1-1

-13. hafta

Fenerbahçe-Sivasspor, İstanbul Başakşehir-Balıkesirspor, Akhisar Belediyespor-Gençlerbirliği, Torku Konyaspor-Galatasaray, Kasımpaşa-Eskişehirspor, Kardemir Karabükspor-Bursaspor, Mersin İdmanyurdu-SAİ Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor-Beşiktaş ve Trabzonspor-Çaykur Rizespor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...