Tgrt Haber
27 Ocak 2022 13:10

Uğurcan Çakır dünyada ilk 20'de!

Son dakika spor haberi: Trabzonspor'da 2014'te 50 bin Euro olan değerini 17 milyon Euro'ya yükselten Uğurcan Çakır, Süper Lig’in en değerli oyuncusu olurken, dünyada da ilk 20 isim arasına adını yazdırma başarısı gösterdi.

Uğurcan Çakır dünyada ilk 20'de!
Uğurcan Çakır,Trabzonspor

Trabzonspor’un başarılı kalecisi Uğurcan Çakır, Süper Lig’in en değerli oyuncusu unvanını elinde bulunduruyor. Uğurcan, dünyanın da en değerli 20 kalecisi arasında yer buldu.

Transfermarkt verilerine göre; 25 yaşındaki oyuncu, dünyanın en iyi kulüpleri arasında gösterilen takımların kalesini koruyan birçok ismi geride bırakarak, 17 milyon euroluk değeriyle 20. sırada yer aldı.

Bordo-mavili takımın altyapısından yetişen milli kaleci, 2014 yılında 50 bin euro olan değerini 2022 yılının ocak ayında 17 milyon euroya yükseltti. Süper Lig’in en değerli oyuncusu konumunda olan Uğurcan, Avrupa'da da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

DEV İSİMLERİ GERİDE BIRAKTI

Paris Saint-Germain forması giyen Donnarumma ve Real Madrid’den Courtois 65 milyon euroluk değerleriyle ilk sırada yer alırken, Uğurcan’ın önünde ise 18 milyon euro ile Manchester United kalecileri David de Gea ve Dean Henderson ile Brentford’dan David Raya yer aldı.

16 milyon euroluk değerleriyle Porto kalecisi Diogo Costa, Krasnodar kalecisi Safonov ve Arsenal kalecisi Leno ise Uğurcan Çakır’ın gerisinde yer aldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...