Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2022 13:08

Uğurcan Çakır Avrupa’nın en iyisi! İşte o istatistik...

Son dakika spor haberi: Trabzonspor’un 25 yaşındaki başarılı kalecisi Uğurcan Çakır, yüzde 80’lik kurtarış yüzdesi ile Avrupa’nın beş büyük liginde zirvede yer aldı. 1.91 boyundaki file bekçisi, hemen hemen her maç kalesine duvar örerek bordo-mavili takımın şampiyonluk yürüyüşünde önemli bir etken oldu.

Uğurcan Çakır Avrupa’nın en iyisi! İşte o istatistik...
Süper Lig,Trabzonspor,Uğurcan Çakır

Süper Lig'de 23. hafta geçilirken, Trabzonspor 54 puanla liderliğini sürdürüyor. Bordo-mavili takımın bu başarılı performansının altındaki en önemli etken hiç şüphesiz kaleci Uğurcan Çakır... Fırtına'nın kaptanı, gösterdiği başarılı performans ve yaptığı inanılmaz kurtarışlarla takımını adeta ayakta tutuyor. Galatasaray derbisinde de 3'ü olağanüstü olmak üzere 5 kritik kurtarışlarla galibiyetin baş mimarlarından birisi olmayı başaran milli eldiven, Avrupa'nın 5 büyük liginde de gösterdiği başarılı performansla zirvede yer alıyor. 25 yaşındaki yıldız, Süper Lig ve 5 büyük ligdeki yüksek kurtarış yüzdesine sahip kaleciler arasında yüzde 82 ile zirvede yer aldı ve liderliğini Konyalı Sehic ile paylaştı.

30 ŞUTUN 26'SINI KURTARDI!

Bu sezon kalesine gelen 30 şuttan 26'sını kurtararak inanılmaz bir performansa imza atan Uğurcan Çakır, derbi galibiyeti sonrası soyunma odasında arkadaşlarını tek tek kutladı. 1.91 boyundaki yıldız, "Şampiyon olacağız" diye haykırdı.

Galatasaray galibiyetinin mimarlarından Uğurcan Çakır, kalesine gelen 6 şuttan 5'ini kurtararak yüzde 83'lük bir başarı yüzdesi sağladı. Özellikle ters ayakla yakalandığı ve direkt dibine giden toplara gösterdiği reflekslerle gecenin kahramanlarından olan 25 yaşındaki eldivene, spor basınından da övgüler yağdı.

İŞTE İLK 5

Uğurcan Çakır - Trabzonspor %82

İbrahim Sehic - Konyaspor %82

Jose Sa - Wolves %81

Mark Flekken - Freiburg %80

Yassine Bouonu - Sevilla %79

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...