Tgrt Haber
03 Haziran 2021 06:55

Futbola çekidüzen taslağı Meclis'e geliyor

FIFA'nın da görüşü alınarak hazırlanan spor kulüpleri taslağı önemli kurallar getiriyor. Futbolcularla yapılacak menajerlik sözleşmesi iki yılla sınırlandırılacak.

Futbola çekidüzen taslağı Meclis'e geliyor
spor yasası,,menajerlik ücreti,

FIFA dâhil birçok ilgili kurumun görüşü alınarak AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, tarafından hazırlanan spor kulüpleri taslağında önemli kurallar getiriliyor. Futbolcu menajerliği ile ilgili getirilecek olan kurallara göre futbolcularla yapılacak menajerlik sözleşmesi iki seneden fazla olamayacak.

Hem futbolcu hem de kulüp ile sözleşme imzalayamayacak olan menajerler çifte komisyon ücreti alamayacaklar. Menajerler bir yıllık eğitimden sonra sertifika alabilecek. Menajerlik ücreti yüzde 5’in altında olacak ve menajerlere yabancı dil zorunlu olacak.

Teklifi hazırlayan AK Partili Alpay Özalan, "Menajer yüzde 30'lara varan ücret alıyor. Bu yüzde 5'in altında olacak" dedi.

YABANCI TRANSFERİNE MİLLİ FORMA GİYME ŞARTI

Ayrıca kulüplerin yapacağı yabancı transferinde en az iki yıl ülkesinin millî takım formasını giyme şartı da taslakta öngörülüyor.

TFF'DEN YABANCI SAYISI KARARI

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), daha önce duyurduğu ancak pandemi nedeniyle erteledi yabancı futbolcu sınırlamasına ilişkin aldığı kararı uygulamaya karar verdi.  Süper Lig'de yeni sezonda kulüpler, en fazla 14 yabancı futbolcu ile sözleşme yapabilecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...