Tgrt Haber
05 Ağustos 2021 16:45

Futbolda dünyanın en iyi şehirleri belirlendi: Türkiye'den bir şehir listede

Yapılan bir araştırmada 2019 için dünyanın en iyi futbol şehirleri listesinde Londra birinci sırada yer aldı. Sao Paulo listede ikinci sırada yer alırken Buenos Aires onu takip etti. İşte futbolseverler için dünyanın en iyi şehirleri...

Futbolda dünyanın en iyi şehirleri belirlendi: Türkiye'den bir şehir listede
futbol,,İstanbul,

Geçtiğimiz sene tüm dünyada hayatı durma noktasına getiren koronavirüs salgını nedeniyle maçlar ertelenmiş, 2021 yılının bahar aylarından itibaren aşılamanın ivme kazanmasıyla da liglerin sonuna doğru sınırlı sayıda seyirci statlara alınmaya başlanmıştı.

2020 futbolda kayıp yıl olarak nitelendirilse de 2019 senesi futbolseverler için hareketli bir yıl oldu. Bu kapsamda Ceoworld dergisi tarafından yapılan araştırmaya göre futbolseverler için dünyanın en iyi şehirleri belirlendi.

Raporda 312’den fazla yer analiz edilirken, bu şehirler profesyonel futbol takımlarının sayısı, şehir büyüklüğü, takımın popülaritesi ve daha fazlasını içeren 18 temel kriter dahilinde belirlendi.

Buna göre futbolseverler için dünyanın en iyi şehirleri listesinin başında Premier Lig’de yer alan 5’ten fazla takımın bulunduğu Londra bulunuyor. İkinci sırada bulunan Brezilya Sao Paola ise gümüş madalyanın sahibi oldu. Arjantin Buenos Aires ise dünyanın en iyi şehirleri listesinde üçüncü sırada yer aldı.

Sıralamada Madrid dördüncü, Rio de Janeiro ise beşinci olarak belirlendi. Madrid ve Rio de Janerio’nun ardından ilk on şehir sırasıyla Milan, Porto Alegre, Mexico City, Liverpool, Montevideo oldu.

İSTANBUL 20’NCİ SIRADA

Dünyanın en iyi futbol şehirleri arasında İstanbul yirminci sırada yer aldı.

Son olarak UEFA, 2023 Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'da yapılacağını açıklamış, ayrıca Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi'nde 2021-22 ile 2022-23 sezonu grup kura çekimlerinin İstanbul'da yapılacağı bildirilmişti. İstanbul'da düzenlenecek UEFA Şampiyonlar Ligi 2021  finali ve ilgili tüm etkinlikler kapsamında muafen serbest dolaşıma giren eşyanın satılması halinde gümrük vergisi aranmayacağı açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...