Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Eylül 2021 20:24

Galatasaray, Aliou Dieng için anlaşmaya vardı! Son dakika transfer haberleri...

Son dakika Galatasaray transfer haberi: Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim'in kadrosuna katmayı istediği ancak anlaşmaya varılamayan Aliou Dieng ile ilgili bir gelişme yaşandı. Daha önce Galatasaray'ın El Ahly kulübüyle birçok kez masaya oturduğu ve Mısır kulübünün isteklerinin karşılanamaması nedeniyle transferin gerçekleşmediği bilinirken, konu ile ilgili Mısır basınından sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Galatasaray, Aliou Dieng transferi için El Ahly kulübü yetkilileriyle 2022 transfer sezonu için anlaşmaya vardı!

Galatasaray, Aliou Dieng için anlaşmaya vardı! Son dakika transfer haberleri...
Galatasaray,Aliou Dieng

Yaz transfer sezonunda gençleştirme operasyonuna giden Galatasaray, Cicaldau, Berkan Kutlu, Sacha Boey, Halil Dervişoğlu, Victor Nelsson, Morutan, Barış Alper Yılmaz gibi isimleri kadrosuna katmış ve yaş ortalamasını ciddi bir şekilde düşürmüştü.

Cimbom, Fatih Terim'in scoutlarının izlediği isimler doğrultusunda 6 numara pozisyonu için de hummalı bir çalışma yürütmüş ve listesindeki isimlerle yoğun transfer temasında bulunmuştu. Fatih Terim'in çok önem verdiği bilinen 6 numara pozisyonu için 1 numaralı aday, El Ahly kulübünde forma giyen 23 yaşındaki Mali'li futbolcu Aliou Dieng di...Sarı-kırmızılı kulübün yöneticileri, Aliou Dieng transferi için Mısır kulübünün idarecileri ile defalarca kez masaya oturmuş ancak bu transfer gerçekleşmemişti.

DİENG OLMAYINCA ASSUNCAO

Galatasaray, transferin son gününde mutlak bir 6 numara transferi yapmak istemiş ve B planını harekete geçirerek Gustavo Assunção'yu renklerine katmıştı. El Ahly kulübünün yetkilileri de basına verdiği demeçlerde, Galatasaray ile Aliou Dieng transferi için ödeme planında anlaşamadıklarını ifade etmiş ve bu sebeple masadan kalktıklarını aktarmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Türkiye'de de transfer sezonu sona ererken, Mısır basınından Aliou Dieng - Galatasaray transferine dair gündeme bomba gibi düşecek bir iddia geldi.

ANLAŞMA SAĞLANDI İDDİASI!

Aktarılan bilgilere göre; Galatasaray ve El Ahly yönetimi, Aliou Dieng'in transferi için el sıkıştı ve anlaşmaya vardı. Bununla beraber Galatasaray'ın, 2022 transfer sezonunda Aliou Dieng'i kadrosuna katmak için anlaşmaya vardığı belirtildi.

ALİOU DİENG KİMDİR?

16 Ekim 1997'de Mali'de dünyaya gelen Aliou Dieng, 1.84 boyunda ve ön libero mevkiinde forma giyiyor. Sağ ayağını etkili bir şekilde kullanan genç ismin, Haziran 2026'ya kadar El Ahly ile sözleşmesi bulunuyor. Genç yaşına rağmen Dieng'in çıktığı profesyönel maç sayısı da dikkat çekiyor. Dieng şimdiye kadar 138 müsabakada rol alırken 4 gol 8 asist üretmeyi başardı. Kariyerine ülkesinin takımlarından Djoliba AC Bamako'da başlayan Dieng, daha sonra Cezayir takımlarından MC Alger'e transfer oldu. 2019-20 sezonunda Dieng, 1.1 milyon euro bonservisle El Ahly'in yolunu tuttu. Öte yandan Dieng, 12 kez de Mali Milli Takımı'nın formasını terletirken 1 gol üretti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...