Tgrt Haber
25 Kasım 2021 08:57

Galatasaray Avrupa arenasında: Bir puan yetiyor

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Fransız temsilcisi Marsilya'yı ağırlıyor. Sarı Kırmızılılara gruptan çıkması adına ilk ikiyi garantilemek için 1 puan yetiyor. Fatih Terim, bu akşamki Marsilya maçını Fenerbahçe derbisinin önüne çıkardı. Terim, derbinin telafisi var ama Marsilya'nın telafisi yok dedi.

Galatasaray Avrupa arenasında: Bir puan yetiyor
galatasaray marsilya,fatih terim

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Marsilya maçı öncesi konuştu. Fenerbahçe derbisinden daha önemli bir maça çıkacaklarını vurgulayan Terim “Ben yüzlerce maç oynadım galibiyetlerim çok, mağlubiyetlerim azdır. Marsilya maçının önüne hiçbir şey geçmemeli. Çünkü derbinin telafisi var ama Marsilya maçının yok” dedi. Fatih Hoca “Böylesi kritik bir sınavın önüne ne hakem ne TFF, ne derbi geçsin istiyorum. Ona zamanımız var daha” ifadesini kullandı.

İZLENMELERİ GÜZEL

Grupta şanslarını da değerlendiren Terim “Müthiş bir olasılık zinciri var. Elenme ihtimalimiz de var birinci çıkma durumumuz da. Eğer birinci gidersek şubatta maç oynamıyoruz. Çok önemli rakipleri atlayarak gidiyoruz” dedi. Tecrübeli teknik adam Barış, Kerem, Taylan, Halil, Berkan, Marcao, Morutan, Cicaldau ve Nelsson’un Avrupa’dan takip edilmesi konusunda ise “Bizim anlayışımız belli; Galatasaray’a transfer, düzenli şans bulma, millî takım ve sonra Avrupa” yorumunda bulundu.

Galatasaray Avrupa arenasında: Bir puan yetiyor

BİR PUAN YETİYOR

Avrupa gecesinde ilk sınavı grupta lider durumda bulunan temsilcimiz Galatasaray verecek. Rakibi, Cengiz Ünder'in de formasını giydiği Marsilya. Nef Stadındaki maçta sarı kırmızılılara gruptan çıkması adına (ilk ikiyi garantileyecek) bir puan yeterli olacak. Aslan'ın 4 maçta namağlup 8 puanı var ve Fransız ekibinin ise 4 beraberliği.

Galatasaray Avrupa arenasında: Bir puan yetiyor

10 MAÇIN 9’UNU KAZANIRIZ

Galatasaraylı Sofiane Feghouli: Hedefimiz Marsilya maçı kazanıp tur atlamak ve iyi bir şekilde ilerlemek. Fenerbahçe derbisi… Bu maç 10 defa oynansa 9'unu kazanırız ama bu futbol. Bazen böyle yenilgiler olabiliyor. Bunu bir kenara bırakıp yarına (bugüne) odaklanmalıyız.

ASLAN HAZIR

Galatasaray, Marsilya hazırlıklarını dünkü idmanıyla tamamladı. Fatih Terim oyuncularına maçın taktik provasını yaptırdı.

KAPALI GİŞE

UEFA E grubunda bugün Marsilya ile karşılaşacak olan Galatasaray bir üst tura çıkmak için Fransız ekibini mağlup etmek istiyor. Sarı kırmızlı taraftarlar da karşılaşmaya yoğun ilgi gösteriyor. Dün akşam saatlerinde satılan bilet sayısının42 bini bulduğu öğrenilirken maç saatinde tam doluluğa ulaşılacağı öngörülüyor.

RYAN BABEL TAKIM ARIYOR

Beklentilerin çok altında kalan ve devre arası gönderilmesi gündemde olan Ryan Babel tekliflere açık olduğunu söyledi. The Guardian’a konuşan Hollandalı yıldız "Transfer tekliflerine açığım. MLS ilgilenebileceğim bir seçenek. Avrupa’da hâlâ oynayabileceğim bir kulüp olursa bunu kesinlikle düşünürüm" dedi.

JORGE SAMPAOLI: GALATASARAY ÇOK AGRESİF

Marsilya Teknik Direktörü Jorge Sampaoli, "Maç planlarını çok iyi çalıştık. Galatasaray çok agresif bir takım. Onların bizi çok sıkıştıracağını biliyorum" derken, "Cengiz Ünder'in maç saatine kadar iyileşmesini bekliyorum. Bizim için çok önemli bir oyuncu" sözlerini kullandı.

GALATASARAY MARSİLYA MUHTEMEL 11’LER

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Aanholt, Taylan, Morutan, Cicaldau, Berkan, Kerem, Mustafa

Marsilya: Lopez, Amavi, Caleta, Saliba, Peres, Lirola, Kamara, Guendouzi, Funte, Milik, Gueye

Galatasaray Avrupa arenasında: Bir puan yetiyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...